Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

mcfly9

Tag
  • Tartalmak

    14
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit mcfly9 posztolt

  1. 3 órája, root írta:

    Akkor mondom másképp: A T soha nem fog adni egynél több külső lábat:DDDDD Ha azt gondolod, hogy a passal kapcsolhatod kvázi bridge módba a T cuccát, akkor tévedsz:DDDD

    Ok, köszi az infókat. Biztos vagyok benne, hogy 1-nél több "lábat" nem ad, ebben nem érzem magam tévúton.

    Ha jól értem, az optikai kapcsolat (Optinet) PPPoE-t használ, azaz a T által adott optikai eszköz egyfelől leválasztja a multicast stream(ek)et és a belső oldalra (egészen pontosan a wifi-lan bridge-nek szigorúan csak a lan oldalára) "varázsolja", másfelől felépít egy PPPoE kapcsolatot (WAN oldal), amire NAT-olja a LAN oldalt (eszköz LAN portjai).

    Ha eddig helyes a feltevésem, és az optikai eszköz támogatja a PPPoE passthrough-t, akkor nem lenne akadálya annak, hogy az optikai eszköz mögött lévő saját eszközön végződjön a PPPoE csatorna, és ezáltal a dupla NAT elkerülhető lenne. Nemde?

  2. 12 perce, anonymus írta:

    Alap telefon csomag meglévő internet mellé ?

    Ez egy jó tipp, köszönöm.

    14 perce, root írta:

    A hangsúly az IGMP-n van szóval IPTV esetén soha nincs bridge mód. Teljesen mindegy milyen platform alatt használod. PPPOE passt?ÉS ki ad Neked még egy külső lábat? A Cisco biztos nem:))))

    A tipp amit kaptam optikáról szólt. Végeszközön PPPoE passthrough bekapcsol, mikrotik eszközön PPPoE kapcsolatot kialakít. Ehhez nyilván kéne egy login/pass kombináció is, ami ha jól sejtem nincs optikánál?

  3. Jelenleg egy erős, Mikrotik eszközt használok a Cisco (3925) kütyü mögött, amit az ügyfélszolgálat segítségével bridged módba állíttattam. Jól sejtem, hogyha IPTV-t rendelek, akkor a bridged mód ugrik, és a saját eszközt csak dupla NAT-tal tudom használni vagy a Cisco subnetjében accesspointként?

    Mi a helyzet a bejövő forgalommal? Működik rendesen a DMZ funkió? 6over4 is átmegy?

    Félek a Cisco eszközön lévő NAT-tól, mert ameddig router üzemmódban volt, mindenféle megbízhatósági és teljesítmény problémám volt vele...

×
×
  • Új...