Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Poka007

Tag
  • Tartalmak

    32
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Poka007 posztolt

  1. Sziasztok Újra itt.

    Végül írtam levelet nekik és felhívtak.(Telekom) 1.Emberke azt mondta,hogy kapcsolja a műszakikat,de lehet pénzbe fog kerülni..Közel 40 perc után kapcsolva az Informatikai(Műszaki) osztályt ,megállapítottak távolról a gépembe van a hiba.Náluk tuti nincs baj a hálózatba. Végül a szakember újraindította a routert rácsatlakozott távoli eléréssel. Állított rajta egy olyan dolgot,hogy a régi gépek is kezelni tudjanak valamit. Pedig új gépem,Windows 10 rendszeremen van,folyamatosan frissítve. Többet nem mondott,mert azt mondta nem akar ezzel untatni. Azóta Internet szakadásmentes a PC és nincsenek DNS hibák a rendszerbe.(Hibanapló ) Azért közbe odaszúrt,hogy látja van nagy internetforgalom,furán mondta.

  2. Okés ,úgy hagytam ahogy van.

    Amikor nem torrenteztem,több napig nem volt hiba az internettel a számítógépen.

    Próbaként felraktam alapbeállításokkal(Torrent kliens) és Dns hibákat dobál+ Megszakad az internet( Böngészés közben nem megjeleníthető lap) Jobb oldalt az hálózati ikon X et mutat 1mp-ra. Utána van kapcsolat. Ha a torrent kliensbe csökkentem drasztikusan a kapcsolatokat,ahogy írtam nincs dns hiba,de a kapcsolat megszakad,ahogy látom néha így is egy pillanatra.

    20/1 Internet a miénk.

    Elnézést,hogy még mindig rágódunk rajta,de valami nem okés,kezd bosszantani a dolog.

  3. Megkeresem a Windows 10-be ezt a menüt.

    Soha nem torrentezem,még ettől messze állunk anyagilag sajnos..

    Csináltam a telefon kapcsolatot,de elkapni lehetetlen. 1mp belül megszakad,ritkán veszem észre most már.

     

    Frissítve: Megtaláltam ezt a menüt,de sajnos inaktív,nem tudok belemászni..

    Frissítve 2: Aktív most már,megpróbálom.

  4. Sziasztok

    Megint jelentkezem újabb fejleményekkel. Amdchipset driverhez semmi köze. Meginit újraraktam a rendszert. Mindent felraktam amit használok,programokat,chipset drivert is. Kivéve a torrent klienst. 6 napon keresztül figyeltem az eseménynaplót. Nem jelzett sárga felkiáltó jeles hibaüzenet. (DNS hiba) Nem szakadt meg a hálózati kapcsolat a PC-n. Próbaként felraktam egy klienst. 2 napon belül dobálja a DNS hibákat. PC hálózati kapcsolat megszakad egy pillanatra. Olvastam egy fórumba,hogy okozhatja  nyitható kapcsolatok számának túlzott növekedése..NAT tábla megtelik. Csökkentettem elég drasztikusan a kapcsolatok számát és láss csodát több napja nincsenek DNS hibák. Az internet a PC-n megszakad egy pillanatra mégis,de az Eseménynaplóba nem látom ennek a nyomát. A NAT tábla,hogy megtelik ezzel lenne a gond ? Pedig ugyanazokat a beállításokat használtam sok évig és nem telt meg ezzel a Speedport készülékkel.

  5. Az alap energiasémába nem látok olyan funkciót,hogy energiatakarékos ,vagy ilyesmi. Wifihez van csak. Az amdchipsetet,meg nem rakom fel,azért. Csütörtök délután óta 3 db dns felkiáltós hibát kaptam wpad megszakadással,de napi 12 órát ment,mindig a gép. Az internet sose szakadt meg a gépemen,mert néztem a hálózati beállításokba az  Időtartamot és azt,hogy mióta van bekapcsolva a net. Másodpercre megegyeztek.

  6. Rendben Sikerült telóval. Köszi. Eddig érdekes nem szakad meg az internet. Amúgy a mai telepítésből,direkt kihagytam a amdchipset driver-t Végül is csak az energiaséma miatt raktam fel,de mindent kijelöltem,hogy mit rakjon fel.. Visszaemlékeztem,hogy mikor megvettem a gépet,sokáig nem is telepítettem fel,hátha. Reménykedek.

  7. Köszi megcsináltam,amit írtál. Teljesen szűz operációs rendszerrel. Este fele meglátjuk. Jelzek mindenképp,ha nem idegesítek itt bárkit vele :) Megakarom úszni a szuper szervizt ,hogy kiszűrjem nem a gépemmel van a gond. Láttam a neten,hogy több embernek dobálja ezt a dns hibát,de nem írták,hogy szakadna az internet.  Szóval meglátjuk.

     

    Ui: Különben a telepítés végén,mikor telepítette még a maradék frissítést,akkor is dobálta a dns dolgokat,de úgy láttam a hálózat stabil volt.

  8. Egyszerű böngészőval,Opera,FirefoxQ. Alatt is megszakad.

    Egy fájl letöltése? Még mikor Januárba beírtam,akkor megszakadt a kapcsolat Microsoft ftp -ről töltöttem le Win10.isot próbaként. Szerintem véletlen volt.

    Torrent? Volt mikor ment,de napokba már nem használom direkt. Mindegy,hogy megy. Itt is megszakad.

    FTP/web szerver Nincs

    Más plusz nincs.

  9. Eszközkezelőbe nincsenek hibák.

    Teljesen újrahúztam párszor a rendszert. 4 -5 óra elteltével semmi gond vele. Mindig délután jönnek a problémák. Semmilyen hálózatos  programot nem rakok fel. Köszi amit belinkeltél megvan persze eredetibe. Délelőtt csak néha bedobja a hibajelet az esemény naplóba. Délután megszakadások ,van mikor 2mp-ként. Holnap céges laptopot megkapom hétvégére és menni fog végig.

    Ui: Gyári kábellel is próbáltam ami a boltból jött ,ma reggel.

  10. Sziasztok

    SPEEDPORT ENTRY 2i kis készülékem van azt nem említettem. Vdsl2-m van. Még itt nincs optika.

    Próbáltam Gyári kábel,Szerelt kábel,Másik Hálózati kártyával és mégis megszakad az internet(gépen). Van mikor fél napig bírja,de van mikor 20percig.

    Hogyan és mitől áll helyre a PC-s internet kapcsolat a leállás után?

    Gépújraindítás,vagy várok X percet és egyszer csak stabil a kapcsolat valameddig.

    Érdekes az,hogy az esemény napló dobálja A(z) wpad név feloldása során időtúllépés történt, miután a beállított DNS-kiszolgálók egyike sem válaszolt. Hibaüzenetet. Jártam úgy,hogy kidobta mégse szakadt meg az internet(gépen),rá egy fél órára megszakadt  a gépen.

    Most már megértettem,hogy miért Nem jó a forum címe! A gépemen szakad meg az internet :)

  11. A gépem és digitális közti kábelt már kicseréltem januárba és 1 hónapig jó volt. Hibamentes,Esemény naplóba se volt szakadás. Most ugyanazzal a kábellel hibázik. IpTV box meg a digitális elosztó közt hiba lenne,akkor  Tv adással is gond lenne nem ? Arra gondoltam,hogy a céges laptopot rákötöm a digitális elosztóba és tesztelem. Naplózom folyamatosan,hogy megszakad-e a kapcsolat.

  12. Btz igen,azzal nincs gond nem szakad meg :)

    szaboadam ,hétfő reggel kapok kölcsönbe egy hálókártyát kipróbálom. Kipróbálom a Linuxos dolgot,amit említesz. Havonta szoktam takarítani,igaz nincs sok por benne,mert tele van szűrővel stb. Videokártya ventilátor szokott belülről poros lenni.

    Köszönöm,hogy foglalkoztok vele,jövőhéten megírom,hogy mire jutottam. Minden Jót Nektek.

  13. Kedves btz!

    Az adott képeket nem akkor csináltam,mikor hibajelenség volt,mert van mikor hirtelen ki-be kapcsol az internet kapcsolata gépen a hálózati ikon. Így nem tudom elkapni.
    Annyi vezetékes kapcsolat van még,hogy a routerből megy a hálókábel a boxba (Ip TV)

    Kedves szaboadam!

    A ventilátorok beállítása csak egyéni eset volt. Volt mikor csak spontán újraindítottam és csinálta,hogy ki-be kapcsolgata hálózati kapcsolat. Azért változtattam,mert Biost frissítettem és hozzányúlt felső ventimhez fixen pörögtek. Az elöző biosnál automatikusan szabályozta. Előző biossal is voltak ilyen gondok (Internet hibára gondolok) szóval nincs köze hozzá.
    Nem melegszik semmi a gépbe. Cpu 29-33 fok böngészés alatt.  Prime 95 teszt alatt 61Fok. Alaplap 23 fokos alapból,videokártya 24-31 fok böngészés alatt az is max 60 fok szokott lenni terhelés alatt. Érdekes,hogy van mikor egész nap nem csinálja,de van mikor percenként néha.
    Annyi tudok még csinálni,hogy másik hálókártya,vagy amit btz írt. Amúgy találtunk egy megoldást a hibára,lehet reggel rápróbálok.
    Itt a videó róla:
    https://www.youtube.com/watch?v=ervoKKVBUdU

    Lehet van köze a Win10 nagy frissítésének is. 

  14. Btz erre nem válaszoltam bocsi.

    A stabil wifi jelenség amit az első hsz-edben írtál mit jelent pontosan? Azt hogy netezni is lehet olyankor? Csakis kábeles kapcsolat esetén jelentkezik a hiba még mindig?

     

    Igen persze Wifin keresztül,akkor lehet simán netezni,mikor nincs kapcsolat. Igen kábeles hiba jelenség van.

     

    Update: Most pl a biosba állítottam ventifordulatot és restart után  nem volt kapcsolat egy darabig,utána jó volt. Nem lehet,hogy az alaplapi hálókártya szórakozik?

  15. Szia szaboadam
    Mindenképpen befogom.Remélem,hogy megtalálják a hibát és nem egyből a Service-t mondják,hogy hívjam őket pénzért.

    Szia btz

    Dsl szikronra erre gondolsz? Eseménynaplóból néztem ki
    ZTE Dsl infók erre gondolsz?

    Képeket csatolom.

     

    wpad.jpg

    zte1.jpg

    zte2.jpg

  16. Ma reggel 8:00óta egy kölcsön utp kábelel nincs szakadás. . :) Felesleges köröket futottam.. Rövid kábelem lett volna de kb 3óra múlva jött a hiba mikor felmelegedtek a dolgok.A szoba közepén nem lehet a gép..Holnap csináltatatok is magamnak új kábelt. Köszi mégegyszer.

    Off : Remélem az idén már, ide ér hozzánk az optika :)

×
×
  • Új...