Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag7615

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Törölt_tag7615 posztolt

  1. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    Köszönöm, már egyszer próbálkoztam a hibabejelentővel, a hölgy miután meghallotta hogy a sebességem 400-500Mbit között változik,szó szerint azt mondta hogy "örüljön, mások 300-at kapnak" . Innentől ő minden további érvemet figyelmen kívül hagyta. Felajánlott valami vonalkivizsgálást önköltségen, amit természetesen nem igénylek.Értem hogy egy Netmania 1000-es csomag nem takar sziklaszilárd kereken 1000Mbit/s-es mérést 0-24h egyéb okok miatt, viszont jelenleg a stabilan felezett sávszélesség eddig számomra megmagyarázhatatlan, különösen annak fényében hogy ezért felárat fizetek havonta 2 éven át. Csak reménykedhetek hogy legközelebb nem egy újonnan betanított supportos hölgyet fogok ki, aki a 10 évvel ezelőtt divatos közpottól való távolságra és egyéb okokra hivatkozva "ráz le".Lutrizni sem szeretnék 60éves szerelőbácsikkal akik a pc-től szabályosan rettegnek és csak hogy érzékeltessem a bekötéskori inkompetenciát: büszkén ecsetelte az úr egy 20 éves crt tv-n hogy na ez ám a szép HD minőségű kép!..
  2. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    Hálás vagyok a segítségért és hogy törődsz a gondommal, de már kétszer is leírtam hogy a gépek között a hálózaton képes vagyok a gigabites adatmozgatásra, így a szűk keresztmetszet továbbra sem az én eszközeimben valószínű.Mindenesetre még egyszer köszönök mindent, a konkrét kérdéseimre itt sem kaptam sajnos választ, megpróbálom még egyszer a hibabejelentőt, ha nem orvosolják, akkor azt hiszem keresek egy másik szolgáltatót.
  3. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    desktop: Core 2 Duo @3GHz,SSD Samsung 850 EVO 120Gb, Win 7 64bit Pro laptop1: I3 3217U,HDD 5400 Rpm, Win 10 64bit Home laptop2: I5 4200U, SSD Intel 520 180Gb, Win 10 64bit Pro A desktop gépet használom jelenleg is napi szinten.Mint feljebb írtam a gépek között lanon közel full sebességgel tudok mozgatni file-okat, párpercig bámulva a konstans 98-99Mbyte-al való másolást, ezzel nem is foglalkoztam tovább.A kevés a gép gyanú előtt megjegyezném hogy az I5-ös géppel is valamiért az 530Mbit-en tetőztek a speedtestek. Nem tudom hogy mi különbség van a gépem szemszögéből annak hogy egy laptoptól fogad egy 10Gb-os file-t max sebességgel a Gigabit porton, vagy ugyanezt a file-t fogadja ugyanazon a porton az internetről (vagy speedtest eredményekből).
  4. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    A 8-10ms-nyi pingből nem lehet levonni valamit? 2-5 re számítottam itt is speciel (szintén mások eredményeit látva)
  5. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    Gyorsan lemértem mind a 4 lan portba direktbe kötve a gépet, a helyzet mindenhol ugyanaz, az optikai kábelt pedig máshova nem tudom dugni ugye, annak csak 1 helye van alul. Screen az Optical fülről:
  6. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    Mindegyik gépet külön külön ugyanarra a kábelre kötve maximum 530/207Mbit-et mérek.A gépeket egymással összekötve, egymással kommunikálva látom az 1000Mbit-es teljes kapcsolatot (~100Mbyte/sec-el átmásoltam egy nagyobb filet, vélhetőleg ez is a laptop HDD-jének a maximális olvasásából eredt).Ez utóbbit csak azért írtam le hogy a házon belüli szűk keresztmetszetet ki tudjam zárni, azaz mindegyik gép Gigabites sávszél fogadására alkalmas az ethernet porton. Elsőre vagy a vonal rossz valamelyik ponton, vagy a Huawei router nem képes befogadni az optikai kábelről 1000Mbit-et..már ha ez lehetséges.
  7. Törölt_tag7615

    Optikai internet

    Üdv! 5 napja kötötték be hozzánk is a Netmania 1000-es optikai csomagot.A sebességről kérdeznék.Napok óta tartó méregetés után is, a letöltési sebességem nem haladja meg az 530Mbit-et (nem ugrál se fel se le, kis eltéréssel valamiért itt tetőzik).A bekötéskor is azonnal mértem, a szerelő csak legyintett hogy ez is gyors, majd elment.(a feltöltés sziklaszilárd 207Mbit) Az ONT-hez közvetlenül kapcsolódik a gép egy CAT5e-s kábellel (sajáttal, mivel a szerelő nem igazán volt a helyzet magaslatán a zsebből kirántott hagyományos CAT5-ös kábelével) , valamint a sebességteszteket azóta 2 másik géppel is próbáltam.Rövidre zárva ezt a kérdést a Huawei HG8245H ONT-ra lanon egy másik gépet kötve a két eszköz között természetesen látom az 1000Mbit-es kapcsolatot, így a technikai feltételekben azt hiszem hiba nincs házon belül. Az ügyfél szolgálatot felkeresve a support-os hölgy közölte hogy mivel a garantált 300Mbites értéket eléri a kapcsolat, ezért innentől ők mossák kezeiket. Picit irigykedve figyelem mások 800-970Mbit-es méréseikről a postolt screeneket a neten ugyanezzel a csomaggal, ugyanennél a szolgáltatónál, valamint a kb fixen 530Mbiten maximalizálódó értékem nekem úgy tűnnek mintha mesterséges korlátba ütköznék. Olyan kérdésem lenne hogy ezen az optikai hálózaton a központtól való távolság befolyásolja e az elérhető sebességet? Több helyen is kérdezősködtem, az eddig kapott válaszok alapján elvileg nem, de szeretnék biztosra menni, mert erre is hivatkoztak az ügyfél szolgálaton.Továbbá egy esetleges kábel megtörés okozhatja e a közel felezett sebességet?Esetleg a központban okozhatja e valamiféle beállítás ezt a fajta lassulást? Szeretnék nekifutni még egyszer a hibaelhárításnak, így nem fizetnék felárat a nagyobb csomagért, pláne nem úgy hogy le vagyok rázva ezzel az "ez is elég" dumával. Van esetleg bármiféle mód a teljes vonal átvizsgálásának?Tartok tőle hogy a nemtörődöm szerelőt kapnám újból.. Minden segítséget, ötletet előre is köszönök!
×
×
  • Új...