Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Renw

Tag
  • Tartalmak

    45
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Renw posztolt

  1. Azt tudja valaki, ez melyik HGW-re, HGW-kre vonatkozik?:

    Bizonyos Android és macOS oprendszerek, Samsung telefonok (6-os széria) néha IPv6-osként küldenek IPv4 packetet is, ezzel megtévesztik, lelassítják a HGW-eket. Az érintet rendszerek, eszközök fejlesztőivel egyeztetést folytat a Telekom. Végleges megoldásig az érintet modemek kizárásra kerülnek a IPv6-bol. Fontos tudni hogy ez nem modem hanem eszköz oldali hiba.

  2. Hosszú távon sajnos ez kivitelezhetetlen, akkor már egyszerűbb lenne a TP-Linket AP-ba tenni és visszakapcsoltatni az üfsz-szel a Ciscót router módba. Mindenesetre beszédes, hogy két teljesen eltérő gyártó routerével gyakorlatilag ugyanaz volt a probléma.

  3. Cisco EPC3925 adja a netet bridge módban, volt ZyXEL, van TP-Link router, emellett van 2 PC (egy Windows10-es és egy Windows8.1-es), hálózati nyomtató, NAS (ezen fut egy VPN szerver, ha valamiért kintről be kell nézzek), Chromecast, TV, androidos telefonok, PS4 és PS3. Ezekből talán az utóbbi kettő nem IPv6-képes, a többi igen. Kapnak is publikus v6 címet, de egy idő után (ez lehet egy óra és pár nap közt tetszőleges) leesnek a hálóról. DHCP-PD belőve, a LAN SLAAC + Stateless DHCP alapján megy, minden úgy van paraméterezve, ahogy a nagy könyvben lennie kell.

  4. A szenvedés nyilván túlzás, de ha már széles körben kommunikálva vagyon és működnie kell(ene), akkor senki ne lepődjön meg, hogy az embereket foglalkoztatja a dolog. :)

    Engem speciel nagyon érdekel az IPv6 technikai háttere és kihívást látok abban, hogy működésre bírjam (kevés sikerrel :D), még akkor is, ha semmi gyakorlati hasznom nincs belőle. 

  5. Szerintem csak annyi van, hogy szeretné mindenki 2017-ben érezni magát. :)

    De egyébként a Telekom már megmagyarázta:

    "2017 során olyan szolgáltatásokat vezet be a Telekom, ahol az ügyfelek közvetlenül is megtapasztalhatják majd az IPv6 előnyeit: a fix IPv6-os cím mellett elérhetővé válik mobil végpontokon a személyes tűzfal személyre szabhatóságának lehetősége, valamint IP-kamerák és hasonló eszközök távolról való menedzselése is."

  6. 11 órája, btz írta:

    Üdv @Renw

    Ez azt jelenti, hogy az eszközöknek egyáltalán nem lesz ipv6 címe vagy egy másik ipv6 címet és tartományt kapnak?

    Furcsa, mert van publikus cím is, meg persze Link-local, viszont ilyenkor a Windows szerint nincs IPv6 kapcsolat, az ipv6-test.com szerint szintén (androidos mobilon futtatva dettó elhasalnak az IPv6 tesztek), illetve a router diagnosztikai konzoljában timeoutol a ping ipv6.google.com, szóval valami nagyon nem kerek. Aztán egy IPv6 release-renew ciklustól helyrejön minden (vagy routertől függően az IPV6 dual stack ki- és bekapcsolását követően).  

  7. Sziasztok!

    Adott egy telekomos docsis3 végpont EPC3925-tel, aktivált IPv6 dual stack móddal.

    A probléma, hogy a bridge módba kapcsolt HGW mögé rakott IPv6-képes routeren lógó eszközök random időszak elteltével (jellemzően éjszakánként, és tipikusan egyszerre) elvesztik az IPv6 címüket. Router konfigban akármit varázsolok, nem javul a helyzet (WAN oldalon DHCPv6, LAN oldalon Stateless és Stateful DHCPv6 és SLAAC egyaránt kipróbálva), és nem is routerfüggő, mivel két teljesen eltérő gyártó modelljével ugyanaz a jelenség. 

    Nem fogok belehalni, ha nem megy, csak tudni szeretném, hogy én vagyok totál *****, vagy a Telekomnál ment félre valami?

    Köszi előre is!

×
×
  • Új...