Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

zsolee73

Tag
  • Tartalmak

    15
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit zsolee73 posztolt

  1. zsolee73

    IPTV csatornasorrend több boxon

    Közben a mai napra beállt a sorrend! 👍
  2. zsolee73

    IPTV csatornasorrend több boxon

    Sziasztok, eddig volt egy felvevős és egy normál IPTV boxom. Ha a csatornasorrendet módosítottam a felvevős boxon, akkor ugyanúgy megváltozott a másikon is. Ez OK. De rendeltem egy 3. boxot is, amelyről immár elérem a felvett műsorokat, és meg is tudom állítani az adást, de a csatornasorrend maradt az eredeti. Nem ugyanannak kellene lenni ezen is? Vagy ezen külön kell beállítgatnom?
  3. zsolee73

    Saját router Sagemcom mögé

    Sziasztok, Sagemcom F@st 3686AC router-em van, 2 db IPTV box-szal, de mostanában sokszor szakadozik (megáll majd újraindul a a kép és hang). A szerelők már többször nekisetek, minden jel tök jó, hibát nem találtak. Azt javasolták, hogy a Sagemcom mögé kellene tenni egy minőségi routert, és létrehozni egy külön hálózatot az IPTV-n kívüli összes eszköznek (PC, NAS, média lejátszók). Így a Sagemcomon csak az IPTV maradna.... Rendeltem is e gy TP-LINK C7-es wifis routert, amely holnap meg is érkezik. Nyilván a SAGEM-en kikapcsolom a wifit, és LAN 1portját összekötöm a TP-LINK WAN portjával. Kell még egyebet beállítanom, hogy a TP-LINK kezelje az összes hálózati eszközömet és osztani az IP címeket?
  4. zsolee73

    IPTV - HDMI audio

    Persze értem, de akkor is kerregett, ha nem vett fel . Sőt ki volt kapcsolva a box Alapvetően én sem a felvétel miatt kértem a felvevős boxot, inkább az élő adás megállítása (bár ez szintén felvétel) amit használok. A sztereo állásban minden esetben csak a 2 csatornán jön a hang (J-B), míg a "térhangzás" alatt a több csatorna értendő, és nem a TV-re hanem az audio kimenetre vonatkozik. . Adott esetben az 5.1-es hangot is sztereóra butítja. Térhangzás állásban marad pl. DD 5.1! De hogy értetted azt, hogy a HDMI csak HD-re alkalmas? Nekem a TrueHD 7.1 hangom is azon keresztül megy.
  5. zsolee73

    IPTV - HDMI audio

    Hú nekem is ilyet hoztak először. Az elsőt két nap után cseréltettem ki, mert kikapcsolt állapotában is folyamatosan kerregett a merevlemeze, mintha a szú rágta volna a parkettát. ***** idegesítő volt. A második már bírt 1 hónapot, aztán lett merevlemez hibája. Ez a CISCO 6030 darabra komolyabbnak tűnik, de majd kiderül
  6. zsolee73

    IPTV - HDMI audio

    OldMike, hát ez hihetetlen, álmomban sem jutott volna eszembe, de ez a megoldás..... Köszönöm!!!! Nekem a box HDMI kimenete megy az erősítőre, onnan a TV-re. Valóban, az SD csatornák szintje így beszabályozható a HD csatornák hangerő szintjére. Kalimera, nem lesz gond. Ha egyből TV-re kötöd, akkor minden csatorna egyforma lesz. Csak ha külön erősítőt használsz, akkor az OldMike által leírtakat kell alkalmazni.
  7. zsolee73

    IPTV - HDMI audio

    Sziasztok, egy gyakorlati kérdésem volna. Adott egy CICSO 6030 IPTV box, amely HDMI-n keresztül kapcsolódik egy ONKYO erősítőhöz, és az után a TV-hez. Az a problémám, hogy azon a csatornákon, ahol digitális a hang, sokkal magasabb az audio jelszint, mint azokon, amelyeknél sima. És emiatt csatorna váltáskor óriási hangerő szint különbségeim vannak. Másnál nem fordul elő ilyen? Lehet ezt esetleg valahol állítani? Esetleg ha optikain vinném a hangot, az jelenhet megoldást? Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete.
  8. zsolee73

    IPTV felvevős box

    Kijöttek, cserélték, kaptam egy TATUNG-ot. Probléma megoldva!
  9. zsolee73

    IPTV felvevős box

    CISCO ISB2231-es típus. Bejelentettem, holnap kijönnek és cserélik. Remélem a másik nem fog zakatolni..
  10. zsolee73

    IPTV felvevős box

    Sziasztok, tegnap érkezett meg a felvevős boxom. Beüzemeltem, de az a probléma, hogy elég zavaróan kattog benne a HDD. Mondjuk nem értem miért, hisz , mert se aktív felvétel vagy timeshift sem volt.... Ha halkan szól a tévé, akkor meg lehet őrülni, mintha a szú rágná a parkettát... Másnál is így van vagy hibás lehet a készülékem?
  11. zsolee73

    IPTV felvétel - külső HDD

    Sziasztok, megkaptam az értesítést, hogy megszűnik a HD digitális kábel TV szolgáltatásom, és váltanom kell IPTV-re. Jelenleg a tévéhez csatlakoztatva van egy külső 1TB-os Sasmsung HDD, erre veszem fel a műsorokat. Kérdésem, ha felvétel nélküli IPTV boxot választok, akkor fogom tudni a saját HDD-met használni akár a TV-hez akár a boxhoz csatlakoztatva? Vagy csak a felvevős box a megoldás?
  12. zsolee73

    IPTV HD STB helyett

    utp-t biztos nem húzok, mert macerás. Akkor ezek szerint maradhat így a koax kábelezés, csak kell 2 db EOC átalakító hozzá?
  13. zsolee73

    IPTV HD STB helyett

    Igen, ezt értem, hogy az emeleti TV-ken maradnak a DVB-C kódolatlanok, az elég is. Inkább az a kérdésem, hogy a földszintre kerülő 2 db IPTV dobozhoz (a 2 db HD set-top box helyett) kell-e bármilyen új vezetékezés (pl. UTP), vagy a jelenlegi állapot szerint behúzott koax kábelezés felhasználható?
  14. zsolee73

    IPTV HD STB helyett

    Sziasztok! Jelenleg digitális HD kábel TV előfizetésem van 2 db HD set top boxxal, de tegnap kaptam az ajánlott levélben az értesítést, hogy a Telekom felmondja erre a szolgáltatásra a szerződést, mivel megszűnik ez a szolgáltatás.Helyette az IPTV-t fogom kapni... Van egy vázlatom a jelenlegi rendszerről, és a hozzá értőket kérdezem, hogy a földszinten lévő 2 db HD set top box IPTV-re cseréléséhez kell-e valamilyen kábelezési változtatást végrehajtani? Egyáltalán van lehetőség a bekötésükre? Előre is köszönöm a segítséget.
  15. zsolee73

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! Az alábbi kérdésem volna: Korábbi Cisco EPC3925-öm volt és mögötte a saját ASUS RT-18U routerem. A folyamatos Cisco halálok után nemrég kaptam egy Sagemcom F@st 3686AC HGW-t és ezzel kikerült az ASUS saját routerem a rendszerből. Ha vissza szeretném állítani a saját ASUS-omat routerként (NAS-médialejátszó problémáim adódtak, és az épület alsó szintjén már elvész a wifi jelem is), nincs más teendőm , mint hogy a 1412-n bridge módot kérjek? ( Ja, és nincs IPTV-m)
×
×
  • Új...