Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag8115

Tag
  • Tartalmak

    2
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Törölt_tag8115 posztolt

  1. Ahogy a fenti postban is leírtam,  Sagemcom 3686AC modemem van.  Több DNS-t is próbáltam már köztük a Telekomosat és a Google szervereit is. Dslreports-on (is) mértem és ugyanúgy semmit változás nem tapasztalható a mérések eredményeiben, ha a probléma fennállásakor tesztelek. Nem egészen értem mire gondolsz, a hálózat típusa alatt. De sima (koax, 120/10) vezetékes netem van, nem optikai.

    Azóta egyébként feltűnt, hogy ha újraindítom a modemet az aktuális hiba megoldódik, de pár óra múlva újra jelentkezik. Egy újabb modem csere megoldhatja a gondot? (Az előző modemmel is jelentkezett már ugyanez a probléma.)

  2. Sziasztok!

    Március 29-én al alábbi szöveggel jeleztem a problémámat a Telekomnak amire 24 órán belül jött is a válasz, miszerint semmi rendelleneset nem találtak az ő oldalukon.  A jelenség azóta is fennál és egyre frusztrálóbb a helyzet, ugyanis fogalmam sincs mi okozhatja - mármint az én oldalamon.

     

    A levél szövege:

    Már hetek óta problémát tapasztalok az internet szolgáltatással kapcsolatban, melyet a múlt heti (2017.03.16) modemcsere sem oldott meg.

     

    A hiba leírása:

    Véletlenszerű időközönként nem töltődnek be weboldalak és/vagy nem tudok csatlakozni különböző szerverekhez, miközben más kiszolgálókkal kimenő és bejövő kapcsolat is van.

     

    Egyéb megfigyelések a hibával kapcsolatban:

    A sávszélességet és a kapcsolat sebességét nem befolyásolja. A probléma vezetékes és vezetéknélküli kapcsolat esetén is fennáll és a használt eszköz típusa is jelentéktelen (telefon [iOS/Android] | laptop [Win10] | PC [Win10]). Továbbá az sem számít, hogy a saját routeremen (ASUS RT-AC66U) keresztül halad-e a hálózati forgalom.

    A böngésző "Az oldal nem elérhető" vagy "A kapcsolat túllépte a megadott időkeretet" hibát ír ki.

    Amennyiben a hiba megjelenése előtt csatlakoztam egy szerverhez (pl: VOIP vagy játék szerver) a kapcsolat a szerverrel vagy a hívott féllel nem szakadt meg és a megkezdett letöltések sem álltak le, valamit a ping csomagok is veszteség nélkül, a szokásos értékekkel mozogtak (KÉP).

    Tapasztalataim alapján, a hálózat (WAN) terheltsége és a hiba megjelenésének gyakorisága összefügghet ugyanis (hétköznap) reggel és kora délután egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán tapasztalható a probléma, ezzel szemben késő délután és este, valamint hétvégéken sokkal gyakoribb és van, hogy órákig fennáll.

     

    Próbáltam kizárni minden egyéni beállításból eredő hibát ezért a routert és a modemet is visszaállítottam a gyári beállításokra majd a routert a hálózatról lekapcsolva is próbálkoztam, de ezek egyike sem segített. A múlt héten (2017.03.16) egy kollégájuk kicserélte a modemet (az új modem: Sagemcom 3686AC) azonban ez sem orvosolta a problémát. Azóta próbálkoztam más DNS kiszolgáló használatával (előtte a Google szerverét használtam) de ez sem segített.

     

    Mint említettem, a probléma azóta sem szűnt meg és elképzelni sem tudom mi okozhatja. 

    Bármiféle ötletet szívesen fogadok ugyanis én teljesen kifogytam belőlük...

    ping.PNG

×
×
  • Új...