Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag8420

Tag
  • Tartalmak

    22
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Törölt_tag8420 eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  1. Ne tudom, mit csináltak, de szerintem az lesz a legjobb, ha lemondom a 'szolgáltatást'. Úgy, ahogy van. Szerencsére a hűségidős ajánlatokat mindig hárítom, így nem lesz gond.
  2. Az enyém nyilván nem ilyen. A 'sinces' hiányzik, helyette van két másik infó, amit már írtam itt: Úgy tűnik, csak az IPv4 Internetet tudod böngészni. A kizárólag IPv6-on szolgáltatott oldalakat nem fogod elérni. Az IPv6 kapcsolatod Teredo típusú IPv4/IPv6 átjárót használ; jelenleg csak direkt IP-khez tud csatlakozni. A böngésződ nem lesz képes IPv6 oldalakat elérni név alapján. Ez a beállítás nem alkalmas IPv6 oldalak böngészésére. [Bővebb informácó] Az IPv6 azon felül, hogy jóval nagyobb címtartománnyal rendelkezik, számos más előnyt birtokol az IPv4-hez képest: Az IPv6 a protokollba beépítetten támogatja a multicast 1 továbbítást, míg IPv4 esetében ez a tulajdonság opcionális. Az IPv6 eszközök a hálózat összes alhálózatára kapcsolt kliensnek beállítanak egy csak lokálisan elérhető és érvényes IPv6 címet , amely lehetővé teszi, hogy címkiszolgáló és útválasztó (router) jelenlététől függetlenül is kommunikálni lehessen az azonos alhálózaton lévő végpontokkal. 2 Biztonsági megoldások tekintetében, az IPsec támogatás (hitelesítés és titkosítás) kötelezően része az IPv6 protokollnak, míg IPv4 esetében ez a tulajdonság opcionális. IPv4 esetében az adatcsomagok méretének felső korlátja 64 kB (kilobyte), míg az IPv6 esetében ez4GB (gigabyte) méretig növelhető, amely jelentősen megnövelheti az adatátviteli sebességet. http://www.telekom.hu/rolunk/ipv6/miert_jobb_az_ipv6 Ezért gondoltam, hogy biztonságosabb.
  3. Nem igazán értek műszaki dolgokhoz, ez tény. De ha a router leírásában azt látom, hogy az ipv4 és az ipv6 szolgáltatásnál 'számok és betűk sorakoznak', az enyémen pedig semmi, ill. csak ipv4-es, akkor gyanút fogok, hogy az adott szolgáltatás nem működik. Egyébként pontosan ezt mondta, amit írtam és én erre azt válaszoltam, hogy amennyire én tudom, a gmail működik ipv6-on, és most mégsem. Erre azt felelte: most tényleg ipv4-en megy. Ez az 'egész' végül is onnan indult, hogy megnéztem a gmail fiókaktivitást, és ott ipv6-os címet találtam, és ebből azt szűrtem le, hogy működik az ipv6-os szolgáltatás. 2-3 napja viszont ipv4-es cím van, és itt írta valaki, hogy Bizonyos Android és macOS oprendszerek, Samsung telefonok (6-os széria) néha IPv6-osként küldenek IPv4 packetet is, ezzel megtévesztik, lelassítják a HGW-eket. Az érintet rendszerek, eszközök fejlesztőivel egyeztetést folytat a Telekom. Végleges megoldásig az érintet modemek kizárásra kerülnek a IPv6-bol. Fontos tudni hogy ez nem modem hanem eszköz oldali hiba. Ezért hívtam fel a szolgáltatót, és kérdeztem meg, hogy miért kapcsoltak le, és ott azt mondták, hogy azt nem tudják, hogy miért, de visszakapcsolnak. Négyszer-ötször kellett ezt kérnem. Egyébként a teszt szerint most van ipv6-os címem, de a hálózati tulajdonságok szerint csak ipv4-es van, és míg korábban az ipv6-os DNS kiszolgálót is megjelenítette, most azt sem. Azt kérdezgetik állandóan, hogy miért szeretnék ipv6-ost. Nyilván azért, mert biztonságosabb, és nincs benne a szerződésemben, hogy nekem nem jár. Ha nem jár, akkor viszont bele kellene írni a szerződésbe, és a tarifacsomagokon is kellene variálni. Akinek kell, fizessen többet. Na jó, nem fárasztalak tovább. Köszi, hogy próbáltál segíteni.
  4. Igaz. A követett tartalmaim között és a keresőben nem találtam, de a profilomon igen. Köszi.
  5. Itt válaszolok, mert az ipv6-os topikomat törölték. Valakit zavart. Szóval nem cserélték, mert a szerelő gépén működött az oldal. Annyit mondott, hogy valószínűleg nem böngésző probléma. Megnézettem vele a router konfigurációs oldalát, az ipv6-ra azt mondta, hogy az nincs konfigurálva. Közben délelőtt csináltam újra tesztet, de most már az IPv6 teszt DNS nélkül is hibát jelzett, ipv6 cím sehol. Felhívtam őket, és megkérdeztem, hogy arcra megy-e, hogy ki kap ipv6-os címet. Fizettem a konfigurálásért a szuperszervíznek, aztán másnap már semmi. Azt mondták, hogy garanciális a szolgáltatás, hívjam őket. Visszahívtam a szuperszervizet, és azt mondták, hogy nem baj, ha a routeren nincs konfigurálva az ipv6, ez így normális, majd ha ipv6-os oldalt nyitok meg, akkor majd jó lesz. A gmail tudtommal ipv6-os, és néhány napig működött is a dolog. Ezután újabb teszt és most az IPv6 DNS nélkül már nem jelez hibát. Talán holnapig. Viszont Úgy tűnik, csak az IPv4 Internetet tudod böngészni. A kizárólag IPv6-on szolgáltatott oldalakat nem fogod elérni. Az IPv6 kapcsolatod Teredo típusú IPv4/IPv6 átjárót használ; jelenleg csak direkt IP-khez tud csatlakozni. Ennyit arról, hogy majd ha ip6-os nyitok meg, akkor majd minden jó lesz. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan, hogy a routeren nincs konfigurálva az ipv6, de majd ha kell működni fog? Főleg, hogy a routerükről ezt írják: "Az Internet – Internet connection – IP Address information menüpontban a szolgáltatáshoz kapott publikus IPv4 és IPv6 címek tekinthetőek meg. Ha nem jelenik meg IP cím, akkor az adott szolgáltatás nem működik." Most már eléggé idegi alapon vagyok. Lehet, hogy csak ezért érzem úgy, hogy hülyének néznek? Valaki esetleg elmagyarázná ezt a dolgot, hogy én is képes legyek felfogni? Köszi. Ja, egyébként a routeres-oldal-megnyitás problémát azt megoldottam. A vírusirtó szülői felügyeletes oldalát kellett újrakalibrálnom, mert bizonyos oldalak, ha engedélyezve vannak is, valójában nincsnek. Az összeset fel kellett oldanom.
  6. Törölt_tag8420

    IPV6

    Én nem értek az ip-címekhez, de a józan *****i eszem nekem is azt diktálta, hogy ha a teszt azt írja, hogy az ipv6 nem támogatott, az azt jelenti, hogy nincs ipv6 kommunikáció. De mivel ezen az érvelésen kívül más érvem nekem nincs, így aztán nem álltam le vitatkozni a szakemberrel. Talán hamarosan kapok egy új routert, amibe legalább 'bele tudok nézni', aztán majd meglátom, hogy hisztizzek-e tovább.
  7. Törölt_tag8420

    IPV6

    A szolgáltató azt mondta, hogy kap, az az infó, csak infó, néha ipv4-es, máskor ipv6-os cím fog megjelenni. Egyébként az angol nyelvű tesztet is lefutattattam kíváncsiságból, az kicsit másképp 'néz' ki, de az is arról informált, hogy az ipv6 kapcsolat nem támogatott. Úgy hogy én most már egyáltalán nem értem, mi a helyzet pontosan, de már máskor is észrevettem, hogy én sokszor egy egészen más logikai síkon mozgom, mint más emberek... A routeres konfigot nem sikerült neki sem megoldani, állítólag kicserélik. Hátha azzal minden megoldódik. Majd kiderül. Köszi mindenkinek a segítséget.
  8. Felhívtam a szolgáltatót. Valamit akciózott és eljutottunk addig, hogy normálisan bejött a kezdőlap. Beírtuk a jelszót, és nem történt semmi. Egyébként 'nem biztonságos'. Végül abban maradtunk, hogy kicserélik a routert. Köszi mindenkinek.
  9. Így fest éppen... A A English Technical support Logout Overview Internet Home network Settings Speedport login Status information Login to the Speedport configuration program Enter the device password of your Speedport . Then click Login to start the configuration program. Where do I find the device password? Forget your device password? Please activate Javascript in your browser!
  10. Hát igen. Ezt most inkább kihagyom.
  11. Törölt_tag8420

    IPV6

    Én is most figyeltem csak fel rá, hogy mi már 'találkoztunk'. Így néz ki. A A English Technical support Logout Overview Internet Home network Settings Speedport login Status information Login to the Speedport configuration program Enter the device password of your Speedport . Then click Login to start the configuration program. Where do I find the device password? Forget your device password? Please activate Javascript in your browser!
  12. Törölt_tag8420

    IPV6

    Oké, azért köszi.
  13. Törölt_tag8420

    IPV6

    Megnézhetném, de az sem működik... Java script engedélyezést kér, de nincs is letiltva... viszont nem tudok így belépni. Már mindent megpróbáltam, ctrl F5-től kezdve, másik böngészőig. Régebben ez is működött. Kérnem kell egy másik gépet, és kipróbálni azzal, attól tartok.
  14. Törölt_tag8420

    IPV6

    Resetre gondolsz, vagy csak sima újraindításra? Mert az utóbbit már többször is megtettem...
  15. Törölt_tag8420

    IPV6

    Közben beszéltem a szolgáltatómmal, és azt mondták, hogy 'visszakapcsolták' az ipv6-ot. Ennek ellenére nekem pl. a gmail fióktevékenységeknél még mindig az ipv4-es jelenik meg. Pár nappal ezelőtt az ipv6-os címeket mutatta, és én nem változtattam meg a beállításokat, se a böngészőn, se máshol. Lefuttattam a tesztet, és azt az eredményt kaptam, hogy majdnem minden oké, csak Úgy tűnik, csak az IPv4 Internetet tudod böngészni. A kizárólag IPv6-on szolgáltatott oldalakat nem fogod elérni. Az IPv6 kapcsolatod Teredo típusú IPv4/IPv6 átjárót használ; jelenleg csak direkt IP-khez tud csatlakozni. A böngésződ nem lesz képes IPv6 oldalakat elérni név alapján. Ez a beállítás nem alkalmas IPv6 oldalak böngészésére. Vajon milyen beállításra 'gondol'? Neked van valami elképzelésed, hogy mi lehet a gond? Köszi. Tesztelés IPv4 DNS rekorddal rendben (0.236s) kapcsolat: ipv4 Tesztelés IPv6 DNS rekorddal hibás (0.016s) Tesztelés Dual Stack DNS rekorddal rendben (0.212s) kapcsolat: ipv4 Dual Stack DNS és nagy csomag tesztelése rendben (0.208s) kapcsolat: ipv4 IPv4 teszt DNS nélkül rendben (0.248s) kapcsolat: ipv4 IPv6 teszt DNS nélkül rendben (0.077s) kapcsolat: ipv6 Teredo Nagy IPv6 csomag tesztelése hibás (0.012s) Az internetszolgáltató IPv6 DNS tesztje rendben (0.224s) kapcsolat: ipv4 Find IPv4 Service Provider rendben (0.178s) kapcsolat: ipv4 ASN 5483 Find IPv6 Service Provider hibás (0.024s)
×
×
  • Új...