zygy

Tag
 • Tartalmak

  28
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

zygy a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

 1. Olvassad el ezt a cikket: HVG cikk Van a cikkben egy link is, ahol ellenőrizheted, hogy ellopták-e már a címed, (az enyém pl. benne volt). Az a gyanúm, hogy egyszer megfejtették, vagy ellopták és most éppen megpróbálták használni.
 2. Ha csak a wifijével van gondod, akkor mi a *****nek egy másik router. Telepíts akár több db access pointot és még a fürdőkádban a víz alatt is lesz wifid
 3. kábelnet

  Szép, nagy birtokod lehet, ha ilyen 300 méteres otthoni kiépítésekben gondolkodsz. Az ötlettel persze egyetértek, de talán kisebb távolságban is volna neki értelme.
 4. A SCART kapcsolat semmivel sem nyújt rosszabb SD minőséget, mint egy ma még nem is létező HDMI 8.0-ás kapcsolat, vagy bár-akármi más. Ezért ezen az alapon nehéz lesz beltéri egységet cseréltetni. Ha viszont HD előfizetésed van, vagy arra váltasz, akkor triviális, hogy ennek megfelelő átvitelre képes -HDMI csatlakozási lehetőséggel bíró- beltéri egységet kell hogy kapjál!
 5. Már hogyne volna megoldás, Te is önerőből megfinanszírozod!
 6. kb egy hónapja én is elgondolkoztam, hogy gazdaságosabb volna egy T-és Magenta (nálam csak a tv van máshol, az viszont SAT), így sok mindent tettem mérlegre. T-és telefonok: ezzel soha semmi bajom nem volt. internet: bár nálunk még nincs optikai, de ezzel sem voltak alapvető gondjaim, amik voltak, azt gyorsan javította a T; megint más kérdés a szolgáltatáshoz biztosított "HGW". Nos ezzel már voltak gondjaim, kb azok, amit acel@ írt). Itt rögtön hozzáfűzöm, hogy mindegyik szolgáltató igyekszik a számára leggazdaságosabb (értsd legolcsóbb) eszközökkel kiszolgálni a tömegeket, hiszen csak így tud felszínen maradni. Ezért itt számomra T-és pozitívum, hogy a biztosított "HGW" lebutítható és használható mögé tett saját router. Itt ki kell emelni, hogy ez csak akkor igaz, ha nincs IPTV!!! Az iptv-től amúgy is idegenkedem kissé, mivel minden egy dróton érkezik, azaz ha valami gond van, akkor se telefon, se internet, se tv nincs, tehát ez a kockázatporlasztás alapvető kívánalmait sem teljesíti. Ezzel még mindíg együtt tudnék élni, hiszen a T-nek is van SATTV szolgáltatása. Hozzáteszem, hogy jelenleg a SATTv esetében is saját eszközöket használok, így ezek is tökéletesen működnek. Kérdés, ha mindent összetolnék T-re, mi történne azon kívül, hogy tény, hogy kevesebbe kerülne? Jelenleg én úgy döntöttem, hogy még nem kapkodom el. Nem kívánnálak se le, se rábeszélni a váltásra, inkább csak kicsit tágítani szándékoltam a lehetőségeket illetve gondolkozni-valókat. NAS: Hogy ezzel lehetnek e gondjaid, ez csak attól függ, hogy mire használod. Ha mondjuk be van kamerázva az otthonod plusz még néha 4-5 helyről is akarod egyszerre elérni, meg netán torrent is fut a háttérben, akkor azért lehetnek Neked is problémáid az "ingyen eszközökkel".
 7. kábelnet

  Pedig milyen jó ötletnek látszott
 8. kábelnet

  @btzA syno routeren is van egy iptv funkció és telekomos profil is van benne. Ez nem tudná kiváltani a sagem3686-ot? Ha igen, akkor esetleg a sagemen működhetne a bridge mód.
 9. kábelnet

  @btz-t kiegészítve; a synót meg át kéne ide állítani:
 10. kábelnet

  Synology NAS külső elérése: 1. Synology felületen - vezérlőpult > QuickConnect > QuickConnect engedélyezése 2. itt megadom a synology fiókom elérését (ha még nincs, itt lehet regisztrálni is) 3. QuickConnect ID - itt adok egy megjegyezhető nevet a kütyünek pld: macilaci56 4. click az alkalmaz gombra, a router portforwardokat az UPNP elintézi helyettünk (routerben engedélyezni kell az UPNP-ét)! Ennyi: Ezek után a Syno NAS kívülről a http://QuickConnect.to/macilaci56 (illetve ahogyan a gépet elkereszteltük) címen érhető el. Pont ugyanazt a bejelentkező képernyőt kapjuk, mint belülről.
 11. kábelnet

  @root Na csak rávettél . Ebből már csak néhány eszköz hiányzik:
 12. kábelnet

  @root Nézzed meg a példámat. 10 napja még bosszankodtam, most meg egy elégedett ügyfél vagyok és ez a T.-nek egy fillérjébe sem került, hiszen én költöttem saját routerre. Hát mi ez, ha nem egy megoldás? Amit csak az árnyékol be, hogy az ügyfélszolgálatosok tájékozatlanok. A nálad fellelhető eszközök megnevezéssel szépen fel vannak sorolva. Ennyi
 13. kábelnet

  @root 1. Megértem azt, ha valamire nincs megfelelő megoldás, akkor azt szürke homály szokta fedni. Viszont, ha valamely problémának van megoldása, akkor abból miért nem erényt kovácsol a T.? Ha valaki hasonló cipőben jár, az hátha hasznosítani tudja. 2. Vagyonvédelmi szempontok!
 14. kábelnet

  @root Tökéletesen ismerem a nagyvállalati mechanizmust, pont ezért tettem ezt közzé. 2. Momentán nincs róla mentésem, de megvallom nem is szívesen tenném közzé!
 15. kábelnet

  @btz Na én sem attól féltem, hogy a bridge mód visszavonhatatlan, hanem attól, hogy papírnehezékké válik a frissen beszerzett 50eftos routerem, annak meg kimondottan rossz, mert pici és könnyű