Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

hochern20

Tag
  • Tartalmak

    38
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit hochern20 posztolt

  1. Sziasztok!

    Abban a városban, ahol most lakok nem sok helyen van Telekomos internet.  Az utcámban van másik szolgáltató, de össze-vissza ígérgetnek mindent, aztán semmi nem történik. Lehetséges-e a következő gondolat: A városban a víztorony helyére lehet kérni 2 gbps internetet, és arra gondoltam, hogy veszek két Ubiquiti antennát és az egyiket a víztoronyra, (kibérlem a helyét) a másikat a ház tetejére raknám fel. A két pont között 2 km távolság van légvonalban és nincsen semmilyen egyéb akadály (pl.: Magas épületek). A netet a víztoronyhoz el tudom intézni. A két pont között nem Wi-Fi kell, hanem a normál internet (PPP úgy tudom) (nem tudtam máshogy megfogalmazni). Hogy kellene megoldani az ONT és az Antenna közötti kapcsolatot? 

  2. Sziasztok!

    Nemrég jött meg at új sagemcom ONT és elkezdtem a egy kicsit "configolni". Először a 192.168.1.1 belépési jelszavát módosítottam aztán fix belső IP-t állítottam a Rack szerverre és port forwaldoltam. Utána kipróbáltam az új 192.168.1.1-es jelszót és nem működött. Előtte nem írtam el, és ott se a belépésnél. Ilyenkor reflexből mentem resetelni azért mert a régi Huaweinél megmaradtak a PPPoE-es adatok. Na ez itt nem így volt. Persze én meg nem is tudtam. Hívtam a 1414-wt és megmondták. Beírtam, de nem történt semmi. Alatta vannak ilyen IP meg DNS beállítások és azok is kitörlődtek, de abba meg nem tudok írni. Ilyenkor mi a teendő?

    20180720_110149.jpg

  3. Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy a tv adást egy switchen vezessem át? Jelenleg váltani fogok 1 gbps-ről 2 gbps-re és az a probléma merült fel, hogy nincs elég port az ONT-ben. Úgy tudom, hogy a 2 gbps sebességet úgy érik el, hogy kettő 1 gigás portra kötnek egy eszközt. Mivel bonyolult lenne leírnom, a hálózatom kinézetét, ezért csináltam egy "rajzot".

    rajz.png

  4. Üdv!

    Lenne egy olyan problémám, hogy a Huawei HG8245H router egy idő után megszakítja a kapcsolatot. Ez alatt azt értem, hogy hirtelen korlátozott lesz a net, és csak az segít ha újraindítom a gépem. Én ezt nagyon unom, mert nagyon idegesítő hogy valami közben újra kell indítgatni a gépet. Gondolom akkor valami dhcp-s probléma lehet. Plusz még a huawei-re rá van kötve 2 router (tp-link) és ilyen láncban vannak. Ezt egy ábrával mutatom. Az utolsó routert szoktam még gyakran használni. Ott is néha elmegy a net. Ott nem dhcp probléma van mert a google azt írja, hogy dns_probe_finished_bad_config vagy valami ilyesmi. Az segített, hogy a gépen beállítottam egy 8.8.8.8-as és egy 8.8.8.4-es dns címet. De néha az is megadja magát, és utána már csak a windows diagnosztika segít. De ezt is unalmas folyton csinálni mert oda nekem egy stabil kapcsolat kellene. Mellesleg nem a gépekkel van gond ugyanis ez csak azóta van mióta a fő router a huawei lett. 

    xy.png

  5. Igazából nem is kaptunk a telekomtól ilyen jelszót meg felhasználónevet, hanem amikor írtad hogy pppoe kapcsolat kell akkor megnéztem a modemben hogy van e olyan és amikor kiírta hogy pppoe kapcsolat  (a modem) akkor én azokat bemásoltam a dlinkbe

  6. @SwengX

    A Huawei ONT LAN1 portjáról van bekötve a Dlink WAN portjába?

    Igen

    A Dlinkbe be vannak írva az userpass adatok?

    Igen

    A connect gombra rákattintottál a Dlinken?

    Szürke és ott van de nem lehet rányomni.

    Ír ki valamilyen hibajelzést a Dlink egy kapcsolódási kísérlet után? (Rendszernapló esetleg)

    A rendszernaplót nem tudom megtalálni de csak olyan volt hogy valami emailen küldi a logokat meg valami syslog szerver de ott ahogy kéne nem mutatja. Amúgy ugyanazt írja ki mint ami a képen van amit egy korábbi bejegyzésbe raktam.

     

     

     

  7. Üdv!

    Szeretném a tanácsotokat kérni abban, hogy Minecraft szerverhez milyen beállításokat ajánlotok és hogy kell azokat beállítani.

    Van egy Huawei HG8245H Modemem és arra még rá van kötve D-Link DIR 842-es Gigabites router és a gépem a D-Linkre van kötve.

    A minecraft szerverhez kellene egy 25565-ös port forward és egy statikus wan ip. (pl.:12.123.456.78, és nem ilyen 192.168.....)

    Hogy kell ezeket beállítani a modemen vagy a dlink routeren? 

  8. Nekem is elég rossz volt a kábelezés és én úgy oldottam meg hogy vettem cat 6 os kábelt és azt húztam a falba. Amúgy az a gigabites probléma amit írtál hogy ha a tvre dugkd akkor visszaesik 100 ra az sztem azért van mert a modemben a tvken van nagyobb prioritás mint a gépeden. De az se kizárt hogy a kábel rossz. Javaslom cseréld ki cat5e vagy annál jobbra

     

     

×
×
  • Új...