Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Tejes

Tag
  • Tartalmak

    3
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Tejes eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. Az útvonal: koax -> EPC3925 (lan3 port) -> ~30 méter UTP kábel az emeletről a földszintre -> switchként és AP-ként üzemelő "router" (lan1 port) -> patch kábel (lan2 port) -> set top box. Ki és bekapcsolt IGMP proxyval se működött. Kipróbálhatom wanba dugva, ha diagnosztikai szempontból fontos, de nem akarok a földszinti wifinek más hálózatot mint a hálózat többi részének, valamint a még egy NAT se tesz jót a tempónak. Ha a Cisco 3 portjára dugom a TV-ket, és a 4-re a tplinket, akkor persze boldogság lenne (mint ahogy van is jelenleg, ugyanis fent is van egy tplink mert a beépített wifi elég harmat), azt leszámítva hogy ki kéne húznom még egyszer 30 méter kábelt. A kábelmegosztás működhet, mivel így is csak 100 megabites az eszköz, azonban kissé barbár megoldásnak tartom, és olvastam ellenjavallatokat interferencia miatt, itt pedig nem a szomszéd szobáról van szó.
  2. A TP-link állítólag támogatja ezeket, bár a Snoopingról csak említést tesz, beállítás nem tartozik hozzá. A proxy pedig ha jól sejtem nem releváns, mivel switchként üzemel, nem NAT-ol, nem route-ol. A Cisco csinálja ezeket. Egyébként be és kikapcsolt állapotában sem működik a TV. Én nem használok VLAN-t, de valahol olvastam olyat is, hogy a T-s Cisco modem és az STB igen. A "tphulladék" nincs DMZ-ben, miért kéne? Nem routerként működik. Firewallt és minden egyebet ami Security alatt található letiltottam, úgy se. Miért kell letiltani a Cisco-n az UPnP-t? Arra azért alapoz pár dolog. Továbbra sem értem, hogy ha valami viszonylag új protokollt kell támogatnia, akkor hogy lehet, hogy egy több mint 10 éves router támogatja, egy új pedig nem?
  3. Sziasztok! Telekom kábelnet van itthon, Cisco EPC3925 modem/router eszközzel, 3 IPTV set top boxszal. A modem az emeleten van, az egyik TV pedig a földszinten a nappaliban. Van egy öreg D-link DI-524-es routerem, amit közbeiktatva, a Ciscot és a STB-t is LAN-ra dugva, DHCP-t kikapcsolva és IP-t átállítva működött is minden, boldogság. Egy darabig. Kiderült hogy azért már nem valami stabil ez a router, a WiFi mesebeli módra váltott (hol volt, hol nem), úgyhogy beruháztam egy vadiúj TP-Link WR841N (v12) routerre. Azt ugyanígy bekonfigolva, már nem sikerült az IPTV adást működésre bírni. Net van wifin is, és a STB-n is, betölti a kölcsönzős filmeket, trailereket is lejátssza, csak maga a TV adás nem jön be. Visszarakom a Dlinket és van is TV. Ez vagy multicast, vagy VLAN probléma, de nem nagyon találtam tippet, hogy mit kéne állítani a routeren, aminek switchként kell csak funkcionálnia. Pláne, hogy az öreg Dlink minden további nélkül átvitte a jelet, úgyhogy gondolom az új belekontárkodik valamibe, amiről a régi még nem is tudott. Minden security feature-t letiltottam, amit találtam. Itt van egy emulátor a beállítási felületéhez: http://www.tp-link.com/resources/simulator/EMULATOR_wr841nv12_eu/userRpm/Index.htm Írták valahol (itt?), hogy menedzselhető switch kell, biztos ez? Ha OpenWrt-t rakok a WR841-re akkor meg tudom oldani a dolgot? Nem, nem akarok még egy kábelt lehúzni a nappaliba.
×
×
  • Új...