Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Xeon

Tag
  • Tartalmak

    8
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Xeon posztolt

  1. 15 órája, anonymus írta:

    VDSL működése @István Ilyet az MT T is tudna forgatni... 1 drágább telo 2 gyakornok meg fél nap / videó...

    Hm.

    A nagyobb kivitel/rendező lett itt telepítve.

    Gondolom a jobb alsó sarokban van az "esze", bal oldalt meg a bekötött/beforgatott rézpárok.

    @István

    Nem egy nagy történet, marketing szempontból sem utolsó, plusz meg lehetett volna fejelni ezt a "fejlesztünk hullámot".

  2. 7 perce, anonymus írta:

    Köszönöm hogy jobban tudod hogy nem lesz optikázás :D Se te se én nem tudjuk megmondani így látatlanba hogy a dslam-nak kell é bármilyen optikai kábel hálózat szerelés. 

    Beforgatás amikor a réz érpárakat az új dslam-ra rákötik

    :)

    A DSLAM-hoz valóban nem tudhatom, hogy kell-e még optika, de a DSLAM után (házig) nem lesz, úgy tudom.

  3. 6 perce, anonymus írta:

    Nem tudom megmondani mindegyik egyedi. Általában a DSLAM bélése érkezik meg lekésőbb ha az megvan és van áram is. Akkor optikázás meg a réz beforgatása van még. 

    Értem, köszi.

    Az új DSLAM bélése szerintem már megvan, mert a régi DSLAM teljesen inaktív, már csak fém és beton. Bekötést is véletlen pont láttam, szereltek benne. Optikázás nem lesz marad a réz, a beforgatás mit jelent?

     

  4. 1 perce, anonymus írta:

    Hogy a viharba ne lenne az ? Új betáp kialakítása, no meg ezek átalány díjas méretlen kábelről tápolt dolgok.  Neked is engedélyeztetni kell ha egy új kábelt akarsz a karóról berántani és ipari áramot akarsz. 

    Gondoltam, csak azt hittem ezek az engedélyeztetések el vannak már korábban indítva, hogy erre túl sokat ne kelljen várni, ha a telepítés megvan.

    Mennyi idő lehet ez a fázis? Hónapok? Feltételezem ez az utolsó folyamat, aztán változik a sebesség is.

  5. Ekkor: 2018. 03. 22. at 12:33, R3dy21 írta:

    Hálózat fejlesztés oldalon kb 2 napja szerepel a településünk,igaz hogy ha rányomok még semmi díjcsomagot nem dob ki.

    Hát remélem minél hamarabb lesz belőle valami,már az is nagy szó hogy végre elkészült és fejlesztettek a térségünkben,mert eddig a max 12mb volt.

    Nem akarok feltétlenül rálicitálni, de itt (Nyugat-Magyarországon, megyeszékhely peremterület) egy jó darabig 1 Mbit se volt a letöltés, a feltöltésről ne is beszéljünk. Most egy fél éve történt "valamilyen fejlesztésnek" köszönhetően 4,4 Mbit a letöltés. Az új DSLAM már a helyén kb. 2 hónapja, de a villamos kábelek (DSLAM ellátásához) nem igazán akarnak rácsatlakozni a hálózatra.

    Engedélyes a villamos csatlakoztatás is?

  6. Üdvözlet!

    Honnan tudom, hogy a fejlesztett réz hálózat ADSL/VDSL technológiát használ? (fekete Dlink modem esetén)  Van valami egyszerű felhasználói program?

    17 órája, anonymus írta:

    ADSL2+-os DLINK  ezt cserélni kell nem tud 16-20 mbitnél többet illetve vdsl-t se. 

    Ezt jó tudni.

     

    16 órája, btz írta:

    @Pajesz

    Nem véletlenül az OTTHONI INTERNET START csomagban vagy te is?

    Ez miért fontos?

    Üdv

    Xeon

  7. Ekkor: 2017. 09. 10. at 21:07, btz írta:

    @Tojásfejű

    Sajnálatos módon a honlapon szereplő elérhető sebességek erősen tájékoztató jellegűek. Hívd a 1414-et, ahol pontosabb információval szolgálhatnak. 

    Nemrégen új díjcsomagok bevezetésére került sor, ahol a legkisebb csomag maximum 30/5 mbps sebességet tesz lehetővé, de hálózati viszonyok függvényében sajnos kevesebb is lehet. 

    A közeljövőben minimum 30/7 mbps sebességet nyújtó hálózatnak kell létesülnie (2018 végéig). Mivel ez csak új maximum 30/5 mbps sebességet ígérő csomag és nem hálózat,  ezért ezzel sem most sem a jövőbben nem lehet "takarózni" , így kijelenthető, hogy nem az említett szándékkal lett átírva, mert semmi értelme nem lenne. 

    Üdv!

    btz!

    Szerintem amit írtál az ellentmond a topik összefoglaló/informáló üzenetével. Elsősorban a minimum és maximum értelmezések, másrészt a feltöltési sebesség miatt is. Nyilván az első szempont a fontosabb, ha tisztázni akarjuk. Most például akkor minimum 30 mbps letöltés, vagy elméleti 30 mbps letöltés garantált 7,5 mbps-el?

    "Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

    Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is."

    Egyébként ahol marad a rézhálózat, ott a DSLAM-tól milyen távolságra kell, hogy legyen maximum a végpont, hogy mondjuk 50/15-ös csomag még rendelhető/elérhető legyen? Lehet sok mindentől függ amit kérdeztem, de nagyjából mekkora sugarú körzeten belül?

    Xeon

×
×
  • Új...