Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Pasany

Tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Pasany eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szerintem az lehet a probléma, hogy félreértetted a DNS fogalmát. Segítség: https://hu.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System Tehát te a gateway IP címét (nem DNS címét, az nincs neki!) adtad meg a saját routereden, mint DNS szervert. Így a géped a gatway-jel próbálta a domain neveket feloldani, ami természetesen nem sikerült neki. Nem szükséges a saját routereden semmit sem beírni a DNS szerverhez, ha nem írsz be semmit akkor a Telekom alapértelmezett szervereit fogja használni, ami a gateway-ben meg van adva. (Azok, amiket idemásoltál.) Ha beírod általad választott DNS szerver címét (nem tudom, szabad-e itt publikus szervereket megnevezni, de mindegy, rá lehet keresni könnyen), akkor azt fogja használni.
  2. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Azért köszönöm a segítséget. Tulajdonképpen ezért írtam, hogy a port forward nem helyettesíti a port triggert. Ha tényleg írsz a fejlesztőknek, akkor az eredeti felvetést jelezd, légy oly kedves, tehát, hogy a port triggernél engedje a felsorolást. Egy csomó applikáció van, ami több különböző portot és tartományt igényel. A példa kevéért itt egy képlövés egy régebbi router gyári port trigger táblázatairól.
  3. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Okoskodm - ez nagyon jó. A szürke mezőbe nem lehet beleírni semmit. Azért szürke. De azért én okoskodom. Nektek nem tudom, hogy a fenébe sikerült, nekem nem engedi. Nehogymár én legyek a ***** azért, mert minden le van tiltva a routeren. Egy 4000 Ft-os dzsunka eszközön, amit úgy vágnak utánam, gond nélkül be lehet ilyen alap dolgokat állítani. Szerk.: Közben néztem, hogy, ha a belső portra tartományt adok meg, akkor ugyanakkora tartományt megjelöl a külső portra is. Csakhogy ennek így semmi értelme, mivelhogy nem föltétlenül van szükség mindkét oldalon egyforma tartományra. Sőt, nekem konkrétan csak a külső oldalon kellene tartomány.
  4. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Azért nem helyettesíti, mert a port forward adott belső IP-re továbbít, a port trigger pedig bárhová a helyi hálózaton. És kipróbáltam, a port forwardnál valóban meg lehet adni több külső portot ugyanahhoz a belső porthoz (de a port triggrenél nem!), itt viszont tartományt nem lehet megadni a külső porthoz. Lásd a képet. Tehát még mindig nem az igazi.
  5. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hát ez kár. Gyakran igen lassan töltődnek be weboldalak, és lehetségesnek tartom, hogy a DNS feloldással van gond. Sajnos nem helyettesíti egyik a másikat, és amúgy a port forwardnál sem lehet több portot megadni. VOIP-nál pl. szükség lehet port triggerre több porton.
  6. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Még két észrevétel, bár lehet, hogy ezeket már jelezték mások, elnézést, hogy nem olvastam végig mind a 82 oldalt. Tehát, nem találtam lehetőséget DNS szerver beállítására, ez az egyik. A másik, hogy port triggert csak egy tartományt lehet beállítani egy belső porthoz. Tehát pl. azt be lehet állítani, hogy a 3400-as porthoz tartozzon a 2781-2800 tartomány, de azt nem, hogy a 3400-as porthoz tartozzanak a 2500, 2781-2800, 5725, 6001-6020. Pedig előfordul, hogy ilyesmire volna szükség, és ezt még az olcsó, alsó kategóriás routerek is tudják.
  7. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    A Chrome megjegyzi, ezt most kipróbáltam. Firefox akkor jegyzi meg, ha gyalog beírom. Palemoon nem jegyzi meg, mert ott nincs lehetőség kézzel beírni. Lásd a képeket. Kipróbáltam másik böngészővel, és azzal nem jött elő a probléma. De azért, hogy tisztázzuk: nem az (volt) a problémám, hogy kb. 2 perc tétlenség után kidob - bár időnként ez is zavaró. A jelenség, mégegyszer, az volt, hogy bármilyen beállítási lehetőséget meg akartam változtatni, csak rákattintottam egy jelölőnégyzetre, vagy egy "Új szabály" gombra, kidobott, be kellett lépnem újra, és odanavigálnom arra a menüpontra. Azért ez elég körülményes, nem igaz? Így, ha csak néhány dolgot is akarsz beállítani, az lesz, amit írsz, ti. hogy _folyamatosan_ hekkeled az eszközt - pedig csak pár percig kéne tartania a dolognak. Na most, az jó, hogy van olyan böngésző, amivel tökéletesen kezelhető az eszköz, de azért nem tartom szerencsésnek, hogyha egy böngészőre van optimalizálva. Eddig semmilyen routerrel nem tapasztaltam hasonló problémákat.
  8. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szvsz ez legföljebb szolgáltatói oldalról tekintetve "biztonság", amennyiben az a szempont, hogy a lehető legtöbb dolog a gyári beállításon maradjon. Más szempontból viszont leginkábbis csak felhasználó-bosszantásnak lehet tekinteni. Mert ugyebár, ahhoz, hogy be tudjak lépni egyszer is, tudnom kell a belépési adatokat. Ha pedig tudom őket, akkor akárhányszor be tudok lépni. Viszont így, hogy mindig kidob a főmenübe, azt, amit egy "rosszabb" routeren 5 perc alatt beállítok, itt egy óra kínszenvedés. Ha lehet kérni javítást/módosítást a firmware-en, akkor a következőket kérném: - tegye lehetővé a böngészőnek a felhasználónév megjegyzését is, ne csak a jelszóét! (Jelenleg mindig újra be kell írni, hogy "admin".) - vagy ejtsék a fentebb tárgyalt "biztonsági feature-t", vagy legalább tegyék annyival kényelmesebbé (inkább: kevésbé kényelmetlenné), hogy egy pop-up-ban kéri a belépési adatokat, és nem dob ki abból a menüből, amiben éppen vagyok! Előre is köszönöm. Ui.: A szoftver-biztonság hasonlítható a való életbeni biztonsághoz. Példa: ha a lakásom minden egyes belső ajtajára felszerelek egy erős zárat, és azokat mindig zárva is tartom, az fokozza a biztonságot, hiszen ha be is jut egy betörő, még külön meg kell birkóznia minden egyes ajtóval. Ugyanakkor élhetetlenné válik a lakás. Egy profi betörő pedig lehet, hogy egy zárfésűvel gyorsabban kinyitogatja az ajtóimat, mint én a kulcsaimmal. Ezért szokás egyedül a külső ajtót zárva tartani. Kivéve börtönökben, és más fokozott biztonságú intézményekben, ahol tényleg szükség van minden ajtó zárva tartására.
  9. Pasany

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Érdeklődöm, hogy az, hogy ez a gateway minden egyes beállítási lehetőség megváltoztatásának kísérletekor kidob a beléptető képernyőre, és újra be kell lépnem, majd visszanavigálnom az adott menüponthoz, amit be szeretnék állítani, szóval ez bug, vagy feature? Ű Más is tapasztalja, vagy csak az én készülékem csinálja ezt? Ha bug, akkor érdeklődöm, hogy tudnak-e róla, dolgoznak-e a megszüntetésén? Ha feature, akkor pedig jelezném, hogy semmivel sem fokozza a biztonságot, mert aki egyszer be tudott lépni, 100-szor is be tud lépni; ellenben egy kínszenvedés így a készülék beállítása. Még rontja is a biztonságot ez a dolog, mert pl. a WiFi jelszó megváltoztatása annyira nehézkes, hogy én inkább hagytam a gyári beállítást.
×
×
  • Új...