Keresés a Közösségben

Találatok mutatása ezekhez a címkékhez: 'router'

80 találat

  1. Sziasztok! Miért van az, hogy időnként az alap router amiről a wifi és a tv is müködik időnként elmegy és csak egy sárga pötty villog rajta majd egy 5 perc múlva minden automatikusan visszaáll? Talán karbantartást végeznek olyankor?
  2. Egy elég érdekes probléma állt elő. Nekünk egy F@st 5655v2 központi egységünk van. Van is internetkapcsolatunk, de csak bizonyos oldalakat tölt be. Pl. a telekom oldalt, az összes google oldalt, hvg-t, vaterát betölti, de a facebookot, emagot, meg más oldalakat tölt be. Olyan mintha, valaki megnyomta volna a nagy cenzúra gombot. Komolyra véve a szót, ez elég idegesítő. Szerintetek lehet, hogy a proxy beállítással van valami? Vagy alapvetőleg ezen a routeren nincs is lehetőség? Én megpróbáltam utánanézni a beállítások között, de nem találtam meg. Lehet, hogy csak elsiklottam fölötte? Vagy ennek az átállítását a központból kell kérni? A kérdésem tehát az, hogy a hiba mi is lehet, és azt lehet-e itthon javítani, vagy 1414 legyen inkább, azt a szervizesek megoldják?
  3. Sziasztok! A következő problémával szembesülök több hónapja: Van egy Sophos XG router ami egy i3-as vason fut esxi alatt mint virtuális gép. (futott csak simán a vason akkor is ugyanezt csinálta) Amint a sophos router szoftvere összekapcsolódik PPPOE-n akkor a vezetékes telefon elhal, szakadozik, nem kapcsol semerre. De ha magát a virtuális interfészt kapcsolom le akkor is van hogy megmarad a hiba van hogy eltűnik. Amint lehúzom a router WAN portját fizikálisan akkor megjavult és mintha mi sem történt volna. Modemcsere megvolt már, rendszeresen be lett jelentve. Komplett hardvert is cseréltem alatta de semmi eredmény egyenlőre. Furcsálnám ha a Sophos szoftverében lenne a probléma (nem kizárt) de eléggé nagy vállalatok cégek esküsznek rá és le merem fogadni hogy telefont a cégek is használnak ötletek? Köszi
  4. Sziasztok! Egy Sagemcom 3686 router-t cseréltek egy Kaon CG3000-re. A problémám az lenne, hogy se portolni nem tudok valami biztonsági okokból, se olyan PC-s programokba se tudok be jelentkezni mint például a Hamachi. A Sagemcom routerrel ment minden mint az álom. Valami blokkolná az IP címeket vagy mi lehet a baj, hogy egy két programon belül még le tölteni se tudok amit eddig tudtam. Előre is köszönöm a válaszokat!
  5. Sziasztok, A problemam a kovetkezo; Internet es IPTV van bekotve nalam egy Fast 5655 v2 AC egysegen keresztul. Mindez a nappaliban van, ahol egyenesen kapcsolodik a set top boxhoz, ami a TV-hez, es az egyseg wifi-je latja el a nappalit, konyhat etkezot. Ez a wifi viszont nem eri el a hatso szobakat es az emeleti helyisegket sem. A hazban minden helyisegben van behuzva halozati kabel, igy kezenfekvonek tunt egy swtchen keresztul eljuttani az internetet a kulonbozo helyisegekbe, ahol wifi routerekkel szornam szet a jelet. Mar harom napja kuzdok vele, de csak nem akar mukodni. Ha a routereket a swicth ele kotom be, mukodnek rendesen, a swiccth utan viszont nem. Tudnatok segiteni mit csinaalok rosszul? Udv, RB
  6. Sziasztok Mostanában sokszor leáll a F@st 5655v2 AC nálam. Szervizesek szerint túlterhelem a hálózatot amit megértek. Használok lakáson belül plex médiaszervert és 2 db pc eszközt valamit jópár mobileszközt (wifin). A leállás és az eszköz felmelegedése így megérthető. A kérdésem: Szeretnék vásárolni külső routert, hogy ne az ONT -t terheljem le. Mely típust ajánljátok nekem amik elbírják ezeket: 1: bírja a terhelést, 2: ne feleződjön le a netsebesség és 1 Gbitre legyen képes fel és letöltésre. Eddig a Asus RT-AC58U AC1300 típusú routert néztem ki, még nem tudom, hogy kinek mi a tapasztalatja erről. 20-30 ezer magyar huf összegben szeretnék routert vásárolni.
  7. Sziasztok! A napokban köttötték be hozzám is az optikát 1000/1000 csomaggal egy F@st 5655v2 digitális elosztóval. Működik is szépen, a mért sebesség UTP kábellel csatlakozva 940/950 Mbit. Ha mögé teszek egy saját routert PPPoE passthrough -ra állítom, akkor viszont drasztikusan leesik a sebesség kb 500/20 Mbit-re, ami egy vicc. Próbáltam egy közép-felső kategóriás 60 ezres Linksys és egy kb 80 ezres TP-Link routerrel is, amikkel nem lehetne ilyen gond. *****fone (aka *****-nél) tudtak több mint 750 Mbitet rézkábelen az új csomagjukkal úgy, hogy a modem bridge módban volt. Itt az optikán PPPoE passhtrough-val viszont mindkét routernél leesik a sebesség. Ez egy ismert probléma, hogy PPPoE Passthrough-val lecsökken a sávszél vagy valami egyszerű beállítást rontok el? Mindenképpen saját routert szeretnék használni, mert a F@st 5655v2 nem enged saját DNS szervert beállítani, illetve amikor két TV-re streamel a gépem helyi hálózaton 90 MByte / seccel 4K tartalmat, akkor túlmelegszik, nem bírja. Esetleg van-e olyan router, amit javasolnátok és bevált és a Sagecom mögött passthrough-val biztosan tudja az 1000 Mbitet? Előre is köszi
  8. Sziasztok! Nem olyan régen elérhetővé vált nálam is az optikai Net 1000/1000 díjcsomag. Ezzel kapcsolatban a következő kérdésem lenne: 1, Lehet-e már a megrendelés pillanatában kérni, hogy az ONT, amit gyárilag kapok központilag bridge módban menjen? 2, Van-e valami különleges követelménye a Telekom-os IPTV-nek, aminek a következtében a routeren található IPTV beállítás nem működik? Amiért kérdem ezeket. Jelenleg a konkurens D betűs kék szolgáltatónál vagyok, ahol a kábel TV koax-on jön, a net pedig egy LAN kábelen. Ezen a kábelen már lett mérve 900 Mbps, szóval legalább egy Cat5e kábel van kihúzva (de ha kell, akkor ezt a kábelt áthúzom). A lényeg, hogy a jelenlegi helyre több kábel nem fér el (Router + IPTV). Jelenleg ez egy Synology router-be fut bele, ami már kellően be van konfigurálva, és ezen nem is szeretnék változtatni. Ezt szeretném megoldani úgy, hogy a meglévő kábelt felhasználva vinném a routerhez a netet, és a IPTV-t saját routeren keresztül oldjam meg. Ezért is kellene a bridge mód, és nem kellene a fél lakáson áthúzni az optikai szálat. Köszönöm előre is segítséget! Üdv, Zoli
  9. Üdv mindenkinek Utóbbi időben sajnos megfigyeltünk egy problémát ami egyre inkább gyakrabban ütötte fel a fejét, nevezetesen azt, hogy bizonyos idöközönként a hálózat szisztematikusan "lehal" pár percre (értsd se telefonon se számítógépen se kép se hang internet terén) aztán ált magától visszaáll, vagy rosszabb esetben router ki-bekapcsolás esetén. Ilyenkor mi lehet a probléma, milyen tényezőket érdemes kizárni mielőtt még kapcsolatba lépünk az üfsz-el? Mondanom se kell hogy ez kezd meglehetősen frusztráló lenni...
  10. Sziasztok! Vasaroltam egy Linksys routert a telekomos HGW melle. 1. ZTE configban bepipaltam a PPPoE Passthrought es kapott egy restartot. 2. Linksys WAN + ZTE lan port osszekotes. (IPTV maradt a zte egyik lan portjan) 3. Linksys PPPoE beallitas. Traceroute eredmenye : elso hop a linksys, a 2. pedig egy pesti telekom szerver. Kovetkezoek a problemaim. Portot sehogy nem tudok nyitni a Linksysen. Meg mindig szolgaltat internetet a ZTE router, ami azert erdekes, mert en ugy tudom Bridge modban ez nem lehetseges. Egy plex media servert szeretnek elerni remoteba, de ahhoz nyitnom kellene egy portot, ebben kernek segitseget.
  11. Kedves válaszolni kívánók! Neki is ugrok a témának, nem akarom az idejüket húzni. Tegnap történt az eset, amikor is böngésztem a YouTube-ot és arra lettem figyelmes, hogy valamilyen okból kifolyólag nem viszi el rendesen a 1080p60;50, illetve 1080p felbontású videókat akadásmentesen az internet. Hogy szépen fogalmazzak fönn akadt a szemem, hiszen ilyen még nem igazán történt amióta új router-ünk van, nevezetes Huawei EchoLife HG8245H. Mellesleg tegnap jelent meg a probléma az előtt hibátlanul vitt mindent, gyors volt. Most is csak a YT-vel van a baj, weboldalakat mondhatni szokásszerűen tölti be. No de ha már a router-ről beszélünk, megemlítem, hogy minap megpróbáltam belépni a készülékbe interneten keresztül ugye az alap IP cím beírásával ami nem sikerült ez az egyik ok, amiért ide írok most. Tehát ahogy le van írva a kis könyvben IP címet beírtam, de nem dob ki semmit, csak annyit, hogy timed out, és nem enged be. A másik probléma ami felmerült az internetlopás veszélye, Még most is dolgozom rajta hogy kiderítsem, fennáll-e ilyen eshetőség, hogy ilyen történjen, de nem látok semmi gyanúsat... egyenlőre. Tehát első a kérdésem az az, hogy mi lehet a probléma? Esetleg fennakadások vannak Telekom-nál? Vagy valami baj lehet a router-rel, hirtelen meghibásodás? Mint mondtam tegnap jelent meg a probléma az előtt fél évvel vettük kb. ezt a routert és tökéletesen működött. Második kérdésem pedig, hogy mi okozhatja azt, hogy nem tudok belépni a készülékbe böngésző segítségével. Amikor "setup"-oltam akkor sikerült elsőre. Megnéztem jól írom be a hátulján található IP címet.
  12. Sziasztok, Nem rég kaptunk egy Sagemcom f@st 5655v2 modemet, amiről megy 2 db IPTV, illetve menne egy Tenda AC9 router, és egy Synology S211j NAS a routerre kötve. Namost ez előtt ment minden gond nélkül, de mióta ez a modemünk van, a NAS Download station programjában az UL speed egyáltalán nem akar mozdulni...megoldás lenne, ha a modemre kötném direktben a nast, viszont a router csinál itthon wifit, illetve nyomtató szervert, ezzel együtt ebben a formában az eszközök nem látják a DLNA szervert sem, amit a nas hoz létre. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit tudok csinálni annak érdekében, hogy az IPTV boxok a modemről menjenek, a modem nekik, meg a routernek osszon IP-t, és onnantól minden mást a router csináljon? Illetve persze a fő kérdés, hogy mit kell elvarázsolni, hogy a NAS-on az az UL speed megmozduljon?
  13. Sziasztok! Van egy Sagemcom F@st 3890v3 router-em a Telekomtól, amire Wifi-n 5GHz-en és 2.4GHz-en is vannak csatlakoztatva különbözõ eszközök. Abba a problémába ütköztem, hogy az eszközök nem látják egymást, amennyiben nem azonos frekvencián vannak csatlakoztatva. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? Keresgéltem a router beállításai között de semmi olyat nem találtam ami erre vonatkozna. Jelenleg az alábbi beállítások vannak: Band streering: kikapcsolva (próbáltam bekapcsolt állapotban, úgy sem működött sajnos) A "Basic" felületen külön látszódik a 2.4GHz és a 5GHz-es beállítások, különböző SSID-vel Firewall: low Két esetet szeretnék megoldani: Van egy kis raspberry-m, amin fut egy apache webserver. Ezt szeretném mindegyik frekvencián elérni, illetve egy IP kamerám is, ami csak 2.4GHz-en tud működni, ennek a képét is szeretném látni, ha én a telefonomon mondjuk 5GHz-en vagyok csatlakozva anélkül, hogy át kellene váltanom 2.4GHz-re. A "nem látják egymást" konkrétan azt jelenti, hogy pingetni sem tudom a raspberrzüt peldaul. Előre is köszönöm a segítséget!
  14. Ezt google fordítottuk, mivel nem vagyok anyanyelvű magyar. Ha angolul beszél, a részletek az alábbiakban találhatók Szia, A frusztrációt, amit tapasztalok..ah! A félreértések és a lehetséges lehetséges válaszok elkerülése érdekében rajzoltam egy rajzot a házom beállításáról és a modem / útválasztó konfigurációjáról (Élvezze a művészeti készségeimet: D). Ház beállítása: https://imgur.com/a/LyFedOs Modem / útválasztó konfigurációja: https://imgur.com/a/qHXyJXj Internet sebesség / hardver: Internet sebesség = 1000mbps / 25mbps (tudom, hogy nem fogom 100% -ban ezt a sebességet megkapni, de a labdaparkban kell lennie, vagy legalább 500mbps +, de ehhez nem érek semmit). A további kérdés elkerülése érdekében a szomszédság internetszolgáltató fiókja LITERÁLISAN közvetlenül a házam előtt található, átölelve a kerítésem falát. Tehát a ping jó, és a kapcsolatnak is jónak kell lennie. ISP modem / útválasztó modell: F @ st 3890V3 Saját útválasztóm: Asus RT-AC1200G + Ezenkívül, Igen - az ISP-modem / útválasztóm (ezt hívtam telekomnek) híd módban van: https://imgur.com/a/weYyvO5 Nos, a problémám. Az ISP-modem / útválasztóom továbbra is wifi-t bocsát ki, amely működik, és gyorsabb, mint az ASUS-útválasztóm. Megértésem szerint a híd üzemmód aktiválásakor le kell tiltania a modem „router” funkcióját. Az Asus routerom 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es csatorna olyan lassú sebességet ad, mint 10-50 max mbps a padlón (ld. A művészi rajzomat), még akkor is, ha pont fölötte vagyok. Legalább 100mbps + sebességet kellene elérnem 1 GB internet sebességgel. Végül megvizsgáltam a downstream kötött csatornáim / upstream / sign dBmV és dB szintjeimet, és úgy tűnik, hogy minden szint rendben van: https://imgur.com/a/5LHCqM1 Szóval, kérlek, segítsen, mi a probléma?! Biztos vagyok benne, hogy ez egy egyszerű javítás, amelyet figyelmen kívül hagytam, de a segítségét nagyra értékelném! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Hello, The frustration I am experiencing..ah! To avoid confusion or different possible answers, I have drawn a labeled diagram of my house setup and my modem/router configuration (Enjoy my art skills :D). House setup : https://imgur.com/a/LyFedOs Modem/router configuration: https://imgur.com/a/qHXyJXj Internet speed/hardware: Internet speed = 1000mbps/25mbps (I know I won't receive 100% this speed, but it should be in the ball park or at least 500mbps+ but I don't get anything near this). To avoid further questioning, the ISP box for the neighborhood is LITERALLY right outside my house hugging my fence wall. So ping is good and connection should also be good. ISP modem/router model: F@st 3890V3 My own router: Asus RT-AC1200G+ Furthermore, Yes - my ISP modem/router (I called telekom to do this) is on bridge mode: https://imgur.com/a/weYyvO5 Now, my problem. My ISP modem/router still emits wifi which works and is FASTER then my ASUS router. My understanding is, once bridge mode is activated, it should disable the 'router' function of the modem. My Asus router whether it is 2.4ghz channel or 5 ghz channel gives such SLOW speeds like 10-50 max mbps on my floor (refer to my artistic diagram) even though I am right above it. I should be at least pushing 100mbps+ with a 1GB internet speed. Lastly, I checked my downstream bonded channels/upstream/signal dBmV and dB levels and all levels seem to be fine: https://imgur.com/a/5LHCqM1 So, please help, what is the Problem?! I'm sure it's a simple fix that I overlooked but your help would be much appreciated!
  15. Üdv! Van a telekomtól kapott Huawei Ha35 routerem. Szeretnék portot nyitni egy ts3 szervernek. De nem tudom kinyitni a portokat, pedig végigcsináltam mindent és nem működik. Hogy tudnék portot nyitni??
  16. Kedves Fórumtársak és Szakértők! Lenne egy számomra fontos megoldandó probléma. Kicsit hosszú leszek, de próbálok mindent leírni, hogy tudjatok minél pontosabb tanácsokat adni. Szóval adott egy 1000 Mbit-es NET+IPTV szolgáltatás. A Telekom egy Sagemcom F@st 5655v2 AC-t adott a szolgáltatáshoz. Ezt az eszközt én csak modem (PPPoE) üzemmódban használom, mert a Sagemcom sajnos a legfrissebb firmjével is alkalmatlan a port forwarding-ra. (Ezt a Telekom szakszervize állapította meg!) Router funkcióra vettem egy TP-Link Archer C7 AC1750-es eszközt, mellyel már tökéletesen megy aktívban a torrent feltöltés is. Viszont nekem jó lenne ha a két IPTV-s STB mellett lenne 1-1 működő al-router is melyekből el tudnám vezetékes nettel látni az ott lévő eszközeimet is (a WiFi nekem nem elegendő megoldás). Ha a TP-Link Archer routerembe bekötöm az UTP kábeleket melyek a TV-khez mennek, és a TV-k mellett 1-1 routerrel elosztom a netet (egyébként ezek a routerek jelenleg Dinamikus IP-vel csatlakoznak az Archerre) egy ideig működik az IPTV (kis kompromisszummal, azaz lassabb a csatorna váltás és a két STB nem látja egymást egy hálózaton, de ezzel együtt tudnák élni), majd kb 18-24 óra működés után az IPTV kifagy és nem működik tovább semmilyen csatorna. Az internet továbbra is megy ezeken "al-routereken". Ilyenkor csak a reset és a tápkábel kihúzása segít... ami valljuk be nem igazán elegáns megoldás. Hogyan tudnám én ezt a rendszert jól és használhatóan összerakni? Csatolok néhány fotót a routerek setupjáról: (csak a fő-routerről AC7 és az egyik al-routerről teszek fel fotót, mert a másik al-eszköz szinte ugyan az.) Megj.: A kék setup a fő-router Archer a zöld pedig az al-router. Bocsánat ha kissé szakmaiatlanul fogalmaztam itt-ott,! Sajnos nem vagyok IT-s. Tisztelettel várom segítőkész válaszaitok! Api1977
  17. Üdv! Minap küldtem egy hibabejelentőt a PlayStation supportnak hibás bejelentkezés miatt,a válaszban az küldték vissza hogy ezeket a portokat ellenőrizzem le hogy nyitva vannak e.Nem igazén vagyok jártas ebben a témában és szeretnék egy kis segítséget kérni. TCP Portok: 80, 443, 5223 és 10070 - 10080 UDP Portok: 3478, 3479, 3658 és 10070 Előre is Köszönöm!
  18. Sziasztok ! Ma köttettem be az internetet, és az lenne a gondom, hogy csak azok az oldalak jönnek be, amiket biztonságosnak érez (youtube . facebook, gmail ) . Ezen kívül semmi . Mit kellene beállítanom ? Be telefonáltam , azt mondták a kapcsolattal nincs gond . A válaszokat előre is köszönöm ! Ruter neve : Sagemcom f@st 3890 v3
  19. Üdv! A következő problémába ütköztem: próbálnék belépni a router-em (Huawei HG8245H) konfigurációjába a 192.168.1.254 címen, viszont nem fogad el semmilyen felh.név / jelszó kombinációt. Értelemszerűen azzal kezdtem, ami a matricára van nyomtatva (3play), de "Incorrect account/password combination. Please try again." hibát kaptam, még AZUTÁN is, hogy 2-szer reset-eltem. Aztán végigprobáltam a tipikus "admin-admin, admin-password, root-admin", stb. kombinációkat, majd jöttek az én személyes kombinációm is, amiket weboldalakon szoktam használni. Semmi. Incorrect password, majd kitilt 240 másodpercre. Én csinálnék valamit rosszul? Vagy mi lehet a gond? Köszönöm!
  20. Sziasztok! Remélem itt kapok megoldást a problémánkra. Rendszeresen elmegy a net, vagyis a jel maximális de semmi sem tölthető be. Régóta küzdünk ezzel a problémával, amint áramtalanítom, újra indítom 1-2-3 óráig használható majd újra jelentkezik a probléma. Már volt modem csere, mert azt állapítottak meg az egyik szervizelés során, hogy ott a gond, de sajnos továbbra is visszatér a probléma. valaki tudja, hogy mi lehet a gond? Mit csinálunk rosszul? előre is köszönöm a segítségeteket!
  21. Üdv. A mai nap folyamán vásároltunk egy dominó kártyát. Otthoni internetezésre szeretnénk használni, így 30 napos korlátlan internetet aktiváltunk. Vettünk hozzá egy routert is( Huawei b525), viszont olyan problémánk van , hogy az internet folyamatosan megszakad. Csatlakoztatunk 3-4 eszközt, működik egy darabig aztán egyszercsak leáll minden. Nem valószínű hogy a routerrel van a gond, mert kipróbáltuk, hogy mobillal hogy szuperál az új SIM és ugyan az volt a helyzet. Egy darabig ment aztán egyszerre elszállt. Ebben lenne szükségünk segítségre, hogy mi a teendő. Előre is köszönöm a segítséget.
  22. Sziasztok! Az alaphelyzet alapján adott egy 3 szál UTP, az egyik csatlakozik a ZTE routerhez amit gyárilag adtak, a másik 2 IPTV funkciót lát el. Mivel az emeleten már nem elég erős a jel, így az egyik IPTV "helyett" egy routert próbáltam meg berakni (Asus RT-N12+), és abból használni az IPTV-t és a WiFi-t is. A probléma csupán annyi, hogy a tv tökéletesen működik, viszont internet az nincsen.. Ezelőtt kipróbáltam egy nagyon régi routert, azzal működött a wifi, viszont nem volt IPTV kompatibilis, ezért vettem ezt az új routert. Valahogyan a kettőt kellene "keresztezni", hogy a tv is menjen, és wifi is legyen. A DHCP sehogy sem akart működni, PPPoE-vel pedig nem mentem szintén messzire.. Merre kellene elindulni? Köszönöm a segítséget, Gergő
  23. Sziasztok ! Segítségre lenne szükségem! Be kötötték még ünnepek előtt nekem a thome-- 1 gb os internetet + tv-t. Sajnos kevés a kimenetek száma , ezért be szeretnék iktatni egy routert is ( tplink wr542g), mert van egy kamera rendszerem is, amit rá akarok kötni a hálózatra, illetve 2 számítógépre kábelen szeretném vinni az internetet. A fő router Sagemcom 5655 ös. Nem egy mostani a saját router egyébként... Próbáltam már switch módban is, wan-ban is, de az egyik számítógépen nincs internet, valami problémája van. Mit mire hogyan kellene állítani? Nagyon nagyon szépen köszönöm előre is! Egyedül már nem bírok vele, nagyon szépen kérem, segítsen Valaki
  24. Van több fajta ip. kamerám sajnos nem mindig működnek hol a Wifi megy el valamikor az nvr-ről is ledobja magát azt szeretném kérdezni ,hogy ez mitől van a router a következő T-home 1000M/bit internet ! Huawei HG8245H várom válaszaitokat !
  25. Kedves mindenki, Optikai internetnél szeretném kiváltani a Telekom routerét. A telekomos router egy Huawei HG8245H. Nincs se telefon, se TV, csak az internet. Egy RouterBoard 2011UiAS routerrel váltanám ki, mivel van rajta SFP csatlakozó. Amit eddig olvastam, és talán jó információ, hogy az SFP portjába teszek egy GPON modult. A kérdésem annyi lenne, hogy ez valóban működik? Be lehet állítani a routeremet úgy hogy kezelje is, vagy felejtsem el és marad a 2 eszköz egymás után. Köszönöm a válaszokat.