Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
Ekkor: 2016. 11. 10. at 19:10, btz írta:

@Caligin

A weboldalt hanyagolni kell ilyen szempontból. A mi címünkre például semmilyen szolgáltatást nem ír, pedig egyszer már jó volt. Elvileg ahol a vonalszakasz nem hosszú a Dslam és a modem között, még 50/15-nek is menni kellene.

Jelenlegi lakcímemen nem lehetséges, ezt tudtam a vonali paraméterek alapján.

Az Ügyfélszolgálat viszont "nem értette" az egyértelműen megfogalmazott kérdést. Csak azt válaszolta, hogy nálam nem lehetséges. Én pedig arra voltam kíváncsi, hogy mely utcákon lehetséges, ha lehetséges egyáltalán. Költözés esetén ennek megfelelően lehetne helyszínt is választani.

A településünk speciális jellege miatt tettem fel éppen a kérdést, mert a DSLAM elhelyezkedése finoman szólva nem optimális. Így arra lennék kíváncsi, hogy ténylegesen lehet-e pl.a Szent István utcán vagy a környező utcákban létesíteni, ahol elméletileg a vonalhossz lehetővé tenné?

Tapasztaltam én is az online publikus adatbázis hibáit. A Telekom fiókon keresztül belépve "Az Online Ügyfélszolgálat korlátozott funkcionalitással érhető csak el" szöveggel fogad ~2 éve. Mivel ezen idő alatt nem migrálták az új rendszerbe, a funkciók nagy része még mindig használhatatlan, hibaüzenetek sora jelenik meg néhány menüpontban.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

ZTE H368N típusú routerem van.
A problémám az, hogy hiába nyitok rajta portot, azt a valóságban nem nyitja ki. Online port checkerrel is ránéztem és nincs nyitva, de a gyakorlatban sem működik. Próbáltam már mindenféle módon, valahol láttam hogy a DMZ Host-ot bekapcsolták, kipróbáltam, úgy sem volt jó.
A gépnek fix belső ip-cím van adva MAC cím alapján. Router, gép restart volt, nem jó.
A WAN Host-hoz nem írtam semmit, de próbáltam már a DNS kiszolgálót is írni, de nem jó.

Mit tanácsoltok? Valamit rosszul csinálnék? Elviekben minden jól van beállítva.

Próba szemléltetésként egy random port:

Képkivágás.JPG

port.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mindenféleképp menjen valami szolgáltatás is azon a porton amit tesztelsz, attól függetlenül, hogy írtad, hogy olyannal is próbáltad, illetve másik online scannert is próbálj ki. Tölts le egy akármilyen server programot, pl web vagy ftp vagy ssh és teszteld aztal is, esetleg a teszt erejéig kapcsold ki a wibdows tűzfalát, vagy legalább mindig nyisd a portokat ott is, vagy a program egésszét engedd át rajta. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Caligin

Sajnos nem engedi, csak egy tartományban lévő IP-kkel. A külső IP-met is próbáltam.

@btz

Tűzfal kikapcsolva, illetve több port tesztelő oldalt is kipróbáltam, és amint írtam a gyakorlatban sem működik, tehát az adott szervert nem lehet elérni kívülről.
VPN szerverrel próbáltam a 1423 -as porton, de nem működik.
GTA SA-MP szerverrel próbáltam a 7777 porton, szintén nem működik.
FTP szerverrel viszont meglepetésemre működik a 21-es porton. 

Pedig a többi szerver is ugyan úgy megy jelenleg, és ugyan úgy forwardingolva van, ezt nem értem. 

port.JPG

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zeli
kiegészítés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

Ja igen, a VPN-t a hozzászólásban írtam el, a routerban van helyesen.

SSH szerver a 22-es porton nyitva van, működik, azt írja.

Viszont a legtöbb dolog nem tud kétszámjegyű porton kommunikálni, pl a samp szervert hiába állítottam 77-es vagy 23-as portra, továbbra sem lehet látni kívülről. A VPN-t szintén.

@Caligin

Tűzfalat nem találtam, csak ezt, de nem látni semmit.

Képkivágás.JPG

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zeli
kiegészítés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Caligin

Megpróbáltam őket, de semmi. A saját routeres dolgot majd holnap kipróbálom, mert most használatban van a ház másik felében, de van egy sejtésem hogy azzal működni fog.
Én is arra tippelek hogy a firmware úgy lett módosítva...  ez esetben lehet valamit tenni, vagy ezt kénytelen vagyok lenyelni?

Nem igazán szeretném erre használni a saját routeremet, mert annak is megvan a maga helye, meg egyébként is direkt ezért van a hgw.

Egyébként előtte Speedportom volt, amin szintén nem működött, be állítottam aztán kis sárga felkiáltójelet írt mindig a port forwardinghoz, viszont haveromnak meg működik a port nyitás, pedig ugyan olyan Speedportja van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

Az mellékes, hogy a 10mb-es internetet amiért fizetünk nem kapjuk meg, csak 2,5-et kb, na mindegy is. De az, hogy még ez sem működik gond nélkül az már tényleg poén.

Este 8 után csak úgy elmegy a net 2,3-szor. Probáltam router-el, vagy simán direkt a modembe a gépet ugyanaz. Hát ez nagyszerű. A modemem egy DSL-360R a routerem pedig egy TPLink-WR841N. Olvastam, hogy ez a modem nem nagyon fér össze a TP-Linkes routerekkel de ahogy már irtam ugyanugy elmegy a net pár percre akkor is ha direktben gépre dugom. A modem már egy használtan vásárolt, előtte ugyanilyen volt, de felmondta a szolgálatot, viszont ugyanazzal is ez volt a gond. Melegedett, és ugyanugy melegszik ez is, az alját már megfogni alig lehet mikor pár óráig használva van a net.

Kérdésem az lenne, hogy vajon egy modem csere megoldaná a gondot, és ha igen a Telekom díjmentesen cseréli, vagy esetleg fizetni kell érte? Vagy esetleg a központban lehet a hiba?
A választ előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Én értek a gépekhez, de ez a voip telefon, meg a HGW full kínai. :D

Caligin: A hálózati kártyának fogalmam nincs, hogy hogy kell beállítani az IP címét meg azt az alhálózati maszkot, anélkül pedig a program nem megy tovább a "Querying modem" feliratnál, mivel nem tudja lekérdezni..¬¬

A weboldalukon látok egy parancssort, de inkább megkérdezem hogy azt futtassam csak az én ip-mmel átírva?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát akkor lehet nem is szenvedek vele, hanem új modem lesz belőle. Csak még azt nem tudom, hogy milyen. Páran D-Link DSL-321B modemet ajánlottak, szerintetek megfelelne? Vagy a Telekom cseréli az ilyet vagy hogy van? Jó lenne kiprobálni pl. egy ilyen modemmel pár napig, hogy működne e normálisan mondjuk..

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

A Telekom "gyári" feketén nálam sem működik egyik sem.  Firmware-t nem cseréltem rajta, így a monitorozását jelenleg xDSLinfo nevű programmal oldom meg. A modem címe maradt 192.168.1.1, a router egyik portjának beállítottam  egy 192.168.1.x címet, illetve a pppoe kapcsolattal ez a port kapja meg a wan címet is. A belső hálózaton a gépek 192.168.88.x címmel mennek, egy NAT szabállyal így el tudom érni a modemet belső hálózatról webes felületen, telneten, vagy a programmal is. Nem kell közvetlenül a gépre kötni, kívülről pedig a tűzfal nem engedi a hozzáférést és az internet is elérhető minden router mögötti gép számára.

@BoJack20

A legköltségtakarékosabban @btz javaslatával jársz, ha van telefon szolgáltatásod is jelenleg.

Arra emlékszel, hogy az előző 360R modemedet a szerződésed megkötésekor ingyen kaptad, vagy meg kellett vásárolnod?

Ha ingyen kaptad, akkor a Telekom elvileg ingyen cseréli hibabejelentés esetén (régen nekem így cserélték a DSL-360-T-t és kaptam egy fekete 360R-t és ADSL2+ módra váltották a kapcsolatot. Ez már jó régen volt.)

Ha nem ingyen kaptad, akkor vásárolhatsz egy 321B-t, ami mindenképpen stabilabb, de ha vonalproblémák miatt alacsony a sebességed, illetve lép fel a szakadozás (nem pedig a melegedő régi modem miatt), akkor nem biztos, hogy segíteni fog a helyzeten.

Lehet megérné az ügyfélszolgálaton egy hibabejelentés, ott rá tudnál kérdezni, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha cserét szeretnél.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Caligin
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Rendben, köszönöm a válaszokat, és a rám fordított időt! :)
Megpróbálkozom az ügyfélszolgálattal majd akkor először -bár túl sok jó tapasztalatom nincs velük, de megprobáljuk- aztán lesz ami lesz. Ez a baj, hogy mindig is ez (legalábbis ilyen fajta) modemem volt, szóval nem tudom, hogy egy jobbal megoldódnának e a problémáim :D

A szerződést majd átnézem, elő kell kutatni, de mindenesetre mégegyszer köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hali! A router-emnek (ZTE ZXV10 H201L) update-eltem a Firmware-jét, majd nem működött a net, és reseteltem a routert. Azóta felmerült, hogy volt net a gépem szerint, de semmi sem töltött be. Teló pedig nem érzékelte a wifit. Majd kézikönyv alapján beállítottam mindent úgy, ahogy az leírta, és a telós wifis gond megoldódott, viszont most már a gép azt jelzi, hogy nincs internetkapcsolat. Felnéztem a router felületére, és láttam, hogy PPP type, ban az Ip cím, és a dns le van nullázva.. A dhcp viszont kiosztja az ip címet. Majd lefuttattam egy diagnózist, és aztán fele fail lett. Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek?
Előre is köszi!

Kepkivagas49953.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
24 perce, Attila70 írta:

Igazabol meg mindig nem irtad, hogy melyen a jelenlegi csomagod es milyenre valtanal.

Azert megprobalok egy par lehetseges valaszt.

Ha a jelenlegi csomagod  10-20Mbit/s-es es 30-50Mbit/s-re valtasz akkor nem kizart, hogy a jelenlegi, modem, HGW-t cserelni kell. Ezt futar viszi ki a reszedre. Vagy ugyan ez a verzio eseten akar szerelo is  kellhet, mert akar vonal epites sel lehet megoldani. 2 erparas  vonal kell a kert sebbessghez es ennek megfelelo HGW.

Lehet olyan is, hogy ha 10Mbit/s-rol valtasz 20Mbit/s-re es mint irtad digitalis valtas is menne akkor szukseges a modemet HGW-re cserelni. Ebben az esetben futar vissz egy HGW-t neked.

Remelem minden verziot leirtam.

20Mbit/s-ről váltok 30Mbit/s-re.

Szóval valószínűleg a jövő hét elején hoz egy futár egy új "modemet", ami elbírja a 30-as netet? Igen telefon digitalizálásával elérhető a gyorsabb net csak, mert anélkül 20Mbit/s a maximum.

Szerinted felhívjam őket, hogy hogy áll a dolog a holnapi nap folyamán?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: sajt32
kiegészítés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...