Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Hello mindenki

 

Volna egy olyan problemam, hogy van egy Speedport W724V routerem , amelyen keresztul csatlakozom két szamitopgeppel az net-re és van egy Lg samart Tv amin nem halozaton beluli sugarzas van. Es mivel a ket gép (PC) elfoglalja a Lan1 és Lan2  portokat ezert  nem megy a net a TV-n. Valaki nem tud egy megoldast, mert mar kerdeztem es kerestem is a neten de meg nem kaptam hogy hogyan lehet atalitani, hogy internet mukodjon legalabb a Lan 3 vagy a Lan4 porton. 

 

 

 

Koszi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello mindenki

 

Volna egy olyan problemam, hogy van egy Speedport W724V routerem , amelyen keresztul csatlakozom két szamitopgeppel az net-re és van egy Lg samart Tv amin nem halozaton beluli sugarzas van. Es mivel a ket gép (PC) elfoglalja a Lan1 és Lan2  portokat ezert  nem megy a net a TV-n. Valaki nem tud egy megoldast, mert mar kerdeztem es kerestem is a neten de meg nem kaptam hogy hogyan lehet atalitani, hogy internet mukodjon legalabb a Lan 3 vagy a Lan4 porton. 

 

 

 

Koszi

 

 

 

Valamelyik PC-hez usb-s wlan vevőt csatlakoztatni esetleg? Ezzel felszabadulna 1 utp, mint lehetőség.

Vagy másik megoldás, hogy a TV közelebb vinni a HGW-hez, vagy a HGW-t közelebb vinni a TV-hez, hogy hatókörön belül legyen (ha wifi-s a Smart TV-d).

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kétnapja írtam az ügyfélszolgálatnak,de sajnos semmi reagálás.Megpróbálom itt,hátha valaki tud segíteni.

Így szólt a levél:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Most már írok önöknek,miután egy egész napot elcsesztem az IPTV-hez kiadott Speedport W724V típusú digitális elosztóval.Ez egy combó,ami modem és ruter is egyben.Először csatornát szerettem volna váltani a túlzsúfolt 6-osról egy szélső kevésbé forgalmas csatornára.Sajnos egyszerűen nem lehetséges a kezelő felületébe belépni,mert egy nevenincs készülék,amit nem lehet csak úgy megnyitni.Egyszer már cseréltem csatornát,a telefonos műszaki segítség igénybe vételével 5ezer valahányszáz forintért.Érdekes akkor láttam az eszköz minden adatát és állítási lehetőségét,úgy hogy távoli segítség módszerével megnyitotta a nnyit már sikerült egy fórumon megtudnom,hogy valóban a combó ruter üzemmódját ki lehet kapcsolni,és csak modemként funkcionál tovább.Ez a mai napom legnagyobb sikerélménye.Nos hát igen.A D-Link teszi a dolgát,és akkora jel van hogy szétugrik a pc vagy a mobil.Viszont nincs rajta semmilyen adat.Hiába nyitom meg a Google-t kapcsolat nem jön létre.Nagyon fontos lenne hogy az utóbbi ruter üzemeljen,mivel a combóval 3m-es távolságnál csak úgy szórja le magáról ami csatlakoztatva van rá .Azaz a hálószobámban a Galaxy Note 3,ami már egy pc-vel felér,nem lehet böngészni,mert folyamatosan megszakad a kapcsolat.Hát ezért vettem egy rutert,hogy azzal oldjam meg ezt a semmit érő combo hibáját.Már régen kidobtam volna a .....ba,ha nem lenne szükség a telefonos kimenetre.Egyszóval,most itt állok egy megoldatlan pocsékba ment nappal a hátam mögött.Kérem segítsenek abban,hogy mit is kell tennem,hogy minden úgy működjön,ahogy azt szeretném.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A következő a problémám. Sajnos Budapest közepén, (Budapest, IX. kerület) a lakcímünkön csak lassú internet szolgáltatás érhető el az Önök rossz minőségű kábele miatt. Eddig a DSL sebessége 2,5-3 Mbit/s volt, de nem Önök voltak a szolgáltatóink, hanem a Btel, aki időközben megszűnt. Nem véletlenül voltunk eddig náluk, azért, mert Önöknél nem volt elérhető az a sebesség, mint a Btel-nél. Most, hogy Ők megszűntek, kénytelenek voltunk Önöknél megrendelni a DSL szolgáltatást. De Önöknél csak 1Mbit/s vagy 10Mbit/s sebességű előfizetést lehet rendelni, így megrendeltük az 1 Mbit/s sebességűt, amit gyakorlatilag semmire nem lehet használni. Ma beszéltem az ügyfélszolgálattal bízva abban, hogy meg tudom rendelni a 10Mbit/s sebességű netet. Közölték velem, hogy ez nem lehetséges, mert Önök nem köthetnek szerződést velem ilyen sebességre, mert ezt nem bírja a hálózatunk. Közbenső csomag pedig nincs. Én ezt egész egyszerűen nem értem. Rengeteg helyet tudok mondani Budapesten, ahol ez a helyzet és nem igazán értem miért kell olyan embereknek megkeseríteni az életét, akik egyébként is szenvednek a szolgáltatás minősíthetetlensége miatt? Miért nincsenek közbenső csomagok? Ha már nincsenek, miért nem választhatom a 10Mbit-es csomagot vállalva azt, hogy az csak 3Mbit-tel fog jönni nálam? Én ezt nagyon felháborítónak tartom! Persze könnyű a panelban fejleszteni, de aki nem ott lakik ne internetezzen? Kérem, hogy találjanak valami megoldást a helyzetünkre, szívesen fizetem a 10Mbit-es csomag árát, de könyörgöm az egyébként is lassú vonalamat ne lassítsák le mesterségesen 1Mbit/s-re. 

Először 12 napja írtam az ügyfélszolgalatnak, miután a telefonos ügyfélszolgálaton ezt javaoltak. Állítólag 3 napon belül válaszolnak. Azóta írta még egyszer, de semmi válasz. Mit tegyek?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sajnos nagyon nem tudsz mit tenni nincs közbenső csomag már, fizikailag messze van tőled dslam / rossz a hálózat. Előminősítő rendszer dönt ebbe nagyon nem tud bele túrni ügyfélszolgálatos híd el eladná neked az egész boltot. Azt egy megás csomagot csak ott adják ki ahol nagyon nem tudják kiadni 10 mbitet. 10 es csoamgnak 1 mbit a garantáltja gondolom T ezt nem meri bevállalni. Ügyfél szolgáltatnak küldött leveleket beérkezési sorrendben dolgozzák fel, 30 nap van válaszra.

Remélem, sikerrel jársz.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
IX. Kerületben ahol laksz csak DSL van? Kábellel nincsenek jelen? Mert ha nem akkor ez cinkes helyzet. Amilyenek a rezes hálózatok én sem mernék több/nagyobb garantált értéket adni. Ha meg alapból 1 Mbit/s sebességre kötsz szerződést,akkor annak még kisebb a garantálja. A beírt adatok alapján a Btel időszakokban sem hasíthatott a vonalad. Annak meg tényleg semmi értelme ha 10 Mbit/s sebességre állítanak és szakadni fog folyamatosan ahogy fórumtárs írta.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem is értem a QoS hogyan oldhatná meg alapból ezt a problémát, főleg ha "csak" bekapcsolod. Nem csodagyógyszer az, de mindegy is, bár tény, hogy megvan a hasznossága.

 

Olyat próbáltál, hogy az eszköznek adsz egy HR-t, majd újra beállítod a kapcsolatot, hogy akkor mit csinál?

Ha nem töltesz fel, hanem csak le, akkor van hálózat rendesen? (Fel mivel töltesz, fájlcserélővel? Ha igen, abban nem állítottál valamit?)

Mit állítottál be az eszközön? (esetleg port forward, dmz, vagy egyéb extrabeállítás) Vagy

Kábelen és wifin is ugyanaz a jelenség?

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

"Ha nem töltesz fel, hanem csak le, akkor van hálózat rendesen? (Fel mivel töltesz, fájlcserélővel? Ha igen, abban nem állítottál valamit?)"

A Google drive-ba töltök fel fájlokat. Ekkor a teljes letöltési sebességet eltűnteti (lehet ez Mediafire vagy data.hu egy kutya).  Most per pillanat más a leányzó fekvése, a feltöltés mellet nézek egy torrent letöltést is, és a torrent letöltésnél 700 kbit fölé nem megy, de ha megállítom a feltöltést a G. drivenál, egyből 21 Mbitre körüli értékre ugrik a torrent letöltése.

A Speedportban semmit nem állítgattam el, úgy van minden ahogy a Telekomos kolléga beállította.

 

Az uTorrentben csináltam egy tesztet azt írja hogy „A port nincs nyitva (csak letölteni tudsz).”

Az égvilágon semmit nem módosítottam a beállításokban. A ZTE routerel minden ment, kivéve hogy az nem bírta a 20Mbitet.

Néztem kábeles összekötéssel és wi-fivel is ugyan az a lemez.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv.

A témában szereplő routerre rákötöttem egy usb-s vinyót. Nos az a tapasztalatom, hogy elég gyenge az átviteli sebesség. 3-6 mb/s között ugrál. Ez a sebesség normális? esetleg van valami tipp, hogy mitől lehetne gyorsabb?

Hogy kizárjak pár tényezőt: több különböző usb-s vinyóval is próbáltam, és több a routerre csatlakoztatott géppel is próbáltam, wifin is, 100mbit/s-es utp kábelon keresztül is, Gbit/s-esen is. mindig ugyanez a sebesség.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...