Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

még annyi észrevételem van, hogy a 3-6mb/s az az olvasási sebesség. az írási csak 1-2mb/s.

Ez is kizárhat pár dolgot talán. pl ha usb 1.1nek érzékelné valamiért akkor azonos lenne a le-fel töltési érték.

a vinyókkal meg tuti nincs gond, mert asztali gépre dugva normális 30mb/s körüli írási sebességet produkálnak.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ha a vinyók múködnek a PC-én és ott nincs ilyen lassulás, akkor csak a ruterben van valami ami ezt okozza, de lehet az USB kábel hibája is. Próbál ki egy USB 2.0-ás kábellel, mert mint írtad a vinyók USB 3.0-asok, de a ruter az USB 2.0-ás és lehet hogy a kábel nem megfelelő az USB 2.0-ás ruternek.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ha a vinyók múködnek a PC-én és ott nincs ilyen lassulás, akkor csak a ruterben van valami ami ezt okozza, de lehet az USB kábel hibája is. Próbál ki egy USB 2.0-ás kábellel, mert mint írtad a vinyók USB 3.0-asok, de a ruter az USB 2.0-ás és lehet hogy a kábel nem megfelelő az USB 2.0-ás ruternek.

 

 

Meg lehetnek a kis macik csingiling *****ján is persze hogy a Telekomos router a ludas ez nem is volt kérdés.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Egyébként ugyebár az eszköz nem egy kimondott NAS, ha jól néztem a leírását, még akkor sem, ha támogatja a NAS témát valamennyire.
Egy dedikált NAS sem mindig hozza azt amit vársz tőle (részben tapasztalatból mondom).
A portok névleges sebességét nagyon kevés eszköz tudja kihajtani a valóságban.
Lehet ez a kütyü ennyit tud, mint amilyen értékeket kaptál.
A szolgáltatói eszközök általában célfeladatot látnak el, extra dolgokra érdemes saját eszközt venni (ez egy sima routerre is igaz lehet).

 

 

És tegyük hozzá hogy szerencsétlen HGW kezele netet kezeli telefont gépeket anyámkínját nagyon nem erre van össze rakva több helyröl jobban meg kéne patkolni. Kérdező által le írt dolgokra háát szerintem keményen szoftveres baja  van a doboznak. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

igen, valszeg az lehet (mármint szoftver), vagy ki tudja

alapvetően nem feltétlen gyári szoftosak a készülékek (gondolom céleszköz és szem előtt van a hálózat védelme és képessége, hogy a net/iptv/voip nyújtását biztosítsa azt kész) tudtommal, mellette a belsejük sem mindig a legerősebb, hogy multi feladatokra jó legyen

én végül dedikált nas-ba vágtam bele, viszonylag jó hardveres képeségekkel, de ha több feladatot küldök rá, akkor a sima másolás is visszaesik

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Mondjuk adott egy 20 megabites csomag de 4 felett soha sem jön, a hiba bejelentés megvolt, válasz, az hogy nincs hiba. Tudom hogy a garantált 1 mega, de ez azt is jelenti hogy akkor sem lehet semmit sem tenni ha az esetek 0%-ban sem éri el a 20 megabit 1/4-ét sem?
A kérdés tehát hogy a névleges sebességet szolgáltathatja az esetek 0%-ában? És a névleges felét 0%-ban? Vagy mondjuk 50%-ban? Nem lehetne a sebeségre legalább %-ban garanciát vállalni? Pl Névleges 10%, Névleges fele 30%, garantáltan garantált 99,9%? Ha az esetek 0%-ban sem éri el a névleges felét sem, akkor a szerződést jogosan tekinti az ügyfél semmisnek? Esetleg panaszt bejelenteni elbírálásra érdemesebb bejelenteni, mint hibát, mert ugye gondolom azért nem hiba mert működik a net elérés, nem szakad, nem hálózati zavar eredménye, stb
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Ne add fel, én is ki lennék ha 20 Mbit helyett 1 jön. Nyugodtan hivogasd őket addig, amíg nem találsz olyan ügyintézőt aki esetelg tudja mi a probléma, mert ez nem normális. Ritka az, amikor a névleges helyett a garantált sebességet kapod a nap 24 órájában, minden nap.

 

Egyszer velem is előfordult, hogy hónapokig a garantált (akkor FÉL Mbit) sebességet kaptam. Addig hivogattam őket, amíg egyik ügyintéző megtudta mondani, hogy kábellopás miatt csak fele olyan erős hálózaton jön az internet a városomba, és hogy 1-2 hónapon belül várható a javítás. Meg is javult.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Nem az én hibám volt szerencsére az én netem megy, csak másnak akartam segíteni.
De közben sikerült megoldani a gondot. Úgy néz ki hogy itt az ember csak magára számíthat. A Telekom lerendezte egy sablon SMS-el hogy nincs hiba ügy megoldva. Aztán le lett vága a bejövő drótról, és a kis doboz helyére egy rj11 (talán) nevezetű dugó lett téve és ez megy az adsl szűrőbe. A netsebesség nem lett a névleges de olyan 74-80%-osan hozza a formáját. Ilyen egyszerű volt megoldani, amit a Telekom lerázással próbált. Mi lehet pl szegény idősebb embereknél ahol mondjuk nincs ki segítsen és szegény idős nénike kikerekedett szemekkel ál a lerázás előtt?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

 

A mai napon beszéltem egy Telekomos szervízes emberrel. A problémám az volt, hogy esténként az internetem nagyon lelassul, szinte használhatatlanná válik, így elkezdtem zaklatni őket, hogy csináljanak vele valamit. Mint kiderült semmi hibát nem találtak, így arra gyanakodott az illető, hogy "csatornát kellene váltanom, mert valószínűleg este túl sokan vannak ezen a csatornán, ezért lelassul az internetem". Na már most én ehhez nem értek, szóval addig tudtam eljutni, hogy be tudtam lépni a routerbe, de tovább már nem megy.... Egy SPEEDPORT W724V nevű router-modemről lenne szó. 
Aki ért hozzá, vagy tud segíteni, hogy hogyan tudok csatornát váltani, vagy mit kell átírni, átállítani, az kérem írja le ! 

 

Köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Szerencsére nem az én kapcsolatom volt hanem másnak akartam segíteni vele de már megoldódott és a hibát nem a telekom emberei hárították el, hanem az ügyfélnek kellett kézbevenni a helyzetet. Sajnos lassan már az oszlopra is az előfizetőnek kell felmászni ha javítást akar és nem csak automatikus "nem találtunk hibát" SMS-t.
Amúgy dlink modem volt ADSL2+ vonalon. DHCP címmel természetesen.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia!

 

Nem tudom, hogy neked mennyire van lehetőséged csatornát váltani, de meg lehet próbálni. Először is be kell lépned a Router felületére, amit úgy tudsz megtenni, hogy beírod a böngésződbe az IP címét. Általában 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 szokott lenni, felhazsnáló név és a jelsző is admin, ha nem változtatta meg senki.

 

Ha bejutottál, ott a WAN beállításoknál láthatod a csatornát. Szerintem nem tudod módosítani, max ha statikusan átírod, de akkor nem biztos, hogy menni fog a net. De egy próbát megér.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Van egy szállásközvetítő iroda ahol az indulás óta én vagyok a mondjuk úgy rendszergazda és én terveztem az első weblapot, majd alakítottam át a dinamikusra, hogy a tulaj kezelni tudja nélkülem. Valamint 8 db .hu és 8 db .de domain név is hozzám tartozik. Anno lassan tíz éve egy akkoriban megbízható ADSL szolgáltatónál kötöttek mindkét helyre szerződést. Ugyanis a tulajdonos Marcaliban lakik, de az iroda május 1 és szeptember 30.-a között Balatonmáriafürdőn üzemel. Tehát neki mindkét helyre kell megbízható internet kapcsolat. Sajnos ezt a céget azóta kb. 5x eladták és most ott tartunk, hogy sok migrálás miatt a levelezés akadozik vagy nem lehet a netet használni. Sokszor nem tud a router authentikálni, az ügyfélszolgálat kritikán aluli, stb. stb.

 

Nos mivel lejár júniusban a hűség a következőket javasoltam:

 

  1. 1. Marcali házban van kábel TV amit a Telekom átvett, de csak TV-t vettek eddig igénybe. Ide a TV mellé lenne egy Netmánia M. Sajnos a telefont nem tudják bevenni a "játékba", mert nekik fax van és kell. Nem tudják európa szerte a partnereiket arra kényszeríteni, hogy felejtsék el a faxot, mert az IP telefonon az nem menne. Ezzel Marcali ki is van pipálva.
  2. Balatonmáriafürdő: Ugye itt május 1 és szeptember 30 között kellene csak net és sok mindenen elgondolkodtam. Lehetne az LTE elérhetősége miatt 4G-s netjük. De:
  •   tudnék adni nekik egy Netgear MBKN3000 routert (nekem itt porosodik a pincébe) amivel ugyan úgy LAN/WLAN meg tudák osztani a két irodai asztali és a többi WiFi-s eszköz között
  • nem tudom a Netgear eszköz mennyire kompatibilis a Stick-el? Nekem amíg nem volt fix lakásom itt külföldön T-Mobile Stick-el ment, de az nem LTE volt
  • NetPlusz XXL a legnagyobb mobil internet csomag 5G adatforgalommal egy hónapra ami lehet kevés lenne. Az iroda képeket tölt fel a házakhoz, levélben jönnek megrendelések, dokumentumok, stb. Tehát lehet kevés lenne ez az adatmennyiség oda. De a limit után 32 K-val nem lenne szerencsés netezni.

 

Tehát maradna oda is NetMánia M csomag csak mivel ott nincs kábelTV-s gerinc, a telefonvonalas DSL marad. Mondjuk azzal nincs ott gond, mert ha van net, akkor 8,8-9,8 között elballag, felvele meg kb. 1,2-1,5. De ennél többet nem tud, de ez elég is.

 

Ki mit ajánlana a fentiekre? Illetve van-e olyan megoldás, hogy ugyan az az előfizető (csak a cím más) valami kedvezményt elérni?

 

PS: Balatonmárián IPTV nem kell, mert parabola van. Az iroda egyik fele mint szállás működik és a külföldiek miatt kell a sok idegen adó. A telefon pedig megint a fax miatt kiesik mint IP telefon lehetőség.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A stabilitás az mindenhol kérdéses, igazából a mobilinternetnél a probléma az épületek/iroda árnyékoltásga szokta okozni, egyébként az stabil szokottt lenni, Lefedettségi térkép a 4G hez.

 

A vezetékes netre vonatkozó stabilitás az mindenhol változó, sajnos ott marad a szomszédokra/körnékbeliekre való hagyatkozás, hogy mennyire satbil.

 

Sebességben mint az előbb leírtam, ott a 4G van hogy jobban megéri, ami itt is probléma lehet, az a megfelelő router kiválasztása a kompatibilitási problémán felül, az, hogy  a szolgáltatók által adott 4G képes router modemek csak 3-4 eszközt tudnak stabilan kiszolgálni, ezért érdemes olyan routert kiválasztani, ha ez a koncepció lesz a nyerő ami dedikáltan képes min.10 eszközt kezelni (TP link routerek amik gyárilag támogatják az USB stickes mobilnetet már jók). KOnkrétan erre azért van szükség, mert lehet hogy csak 2-3 gépről lenne szó de akkor mellé jönnek az okostelefonok, meg az egyéb nem állandó laptopok amik csak néha vannak rajta a hálózaton.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...