Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 2

@nerve

Nem tudom, miféle határról beszélhetett a hölgy, de nem vagy túl semmilyen határon ez látszik. Hogy VDSL2 miért nem adható, annak lehet van más műszaki oka, de nem hiszem, hogy bármilyen határokhoz köthető, bármit is értett ezalatt. 

Pontosan melyik helység ez? 

Önmagában a CRC error nem hiszem hogy vissza fogja visszahúzni. Ha szakad emellett a szinkron is, akkor szinte biztos, hogy újra le fog korlátozni a rendszer. Ha a CRC error számláló indokolatlanul visszaál nullára, az jelezhet ilyen szakadást is. Ezt figyeld majd. Ha szakad akkor érdemes cseréltetni a vezetékezést a házban, ha az sem oldja meg, akkor egy törzsszakasz vizsgálatot is lehetne indítani, bár az ritka gond, hogy abban lenne hiba. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
3 órája, btz írta:

Akkor ebben az esetben tényleg célszerűbb a Telekommal egyeztetni.

Közben lehet inkább kivárok, mert ma sétálás közben észrevettem, hogy alattam egy utcával (Balatonfüred, Völgy utca) már ott az optika és rendelhető is az oldal szerint. Írtam egy emailt a telekomnak, hogy tervezik-e a következő etapban az én utcámba továbbhúzni (Csárda utca), mert ha igen, akkor pár hónapig fél évig még elvagyok a NAT-olt mobilnettel és nem szórakozok a rézhálózattal, illetve nem is terhelem ezzel akkor a T-t se.

Köszönöm a segítséget még egyszer!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia,

 

 

Nem egy bonyolult dolog amit szeretnél.

OFF:

Ha a Marcali-i szolgálattás rendben van akkor azzal nincsen semmi teendő, annyira figyeljetek oda, hogyha a cég által használt email címek a marcali-i szolgáltatáshoz kötődnek, akkor azt ne mondjátok le, mert akkor elveszítitek azokat a mail címeket

 

-----------------------------

 

A balatoni probléma:

Azt hogy a vezetékes internet mennyire stabil azt megkéne kérdezni a környező szomszédoktól, illetve fontos kérdés, hogy menniyre óhajt a tulaj pénzt költei erre az intrnet szolgáltatásra.

A mobilnetet kicsit elnézhetted itt van link:

LINK

 

A notebookokhoz havi 9550 forintért 30GB LTE csomag. Ez sem sok, de megkéne nézni/kikéne számolni, hogy nahgyjából mekkora a havi adatforglom egy nyári napon, vagy megnézni a logokban hogy mennyi volt az adatforglaom a routeren..

 

A megosztásra vonatkozóan nem javaslom azt, hogy a netgearre akard hákolni ha az alapból nem támogatja ezt, mert ha nincsen ilyen gyári opció benne, akkor maradnak a custom romok (pl.: OpenWRT ha van) amikkel sok a macera.

Inkább vegyél/vetess egy olyan routert ami ezt tudja, a TPLINK nek sok ilyen routere van kb 15-20e, vagy a szolgáltató is árul 4g képes routereket.

 

Én személy szerint megpróbbálnám kiderítei, hogy mennyire stabil a vezetékes net max hűség nélkül megnézném, hogy milyen a szolgáltatás, ha a havi adatforgalom nem haladja meg a 30 GB -ot, akkor a mobilnet is egy jó választásnak tűnik, mert ha nem is megy 4g vel, csak 3g vel az akkor is az elméletimaximum 3g esetén 21mbit/s

 

így elsőre ezek jutottak eszembe .

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Jaa a Novemberben kiszivárgott infókra gondolsz.

Óóóó hát ezt senki nem mondja meg ,hogy  s mint lesz, még megfejelem a pletykát annyival,hogy egy 50/15 csomagon is gondolkodnak VDSL területeken...

Egyébként szerintem koax és optikán is lesz valami...

Kérdeztem már itt a fórumon is szakértöktől illetve -tól is, hogy lesz -e koaxon valami mert az érint engem... egyenlőre hallgatás van,ami általában azt szokta jelenteni,hogy valami lesz. :D

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Használhatod a sajátodat is , de felesleges. A Telekom  tudomásom szerint CISCO routerekkel dolgozik , ami a router márkák közül az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik , biztonságos , gyors. A TP-Link routerekkel sincs baj , de egy CISCO sokkal jobb. A TP- Linkeset el tudod adni , mindig van rá kereset.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A matávnet óta elkötelezett előfizetője vagyok a Telekomnak. A mai napig (velük együtt) 3 szolgáltató (Axelero, Altainternet, Vidanet), ugyanolyan minőségi mutatókat biztosított/biztosít. A betárcsázós 54 kBit/s-től a mai 2,5 Mbit/s-ig. Hát persze, mert Telekom vezetékes telefonom volt és most ugyanazon tyukbélen jön hozzám és a környékemen lakóknak "ólomlábon" a Net. Az elosztó hálózati központtól 2,5 kilométerre lakom. Egyszer azt mondta a szakemberük, hogy ha gyorsabb Netet akarok, költözzek az elosztó állomáshoz közelebb. Na tessék, ez aztán a frappáns válasz!!!

A mai modern korunkban az már problémát jelent egy szolgáltatónak, hogy  2,5 kilométer olyan kábelt cseréljen le ami a múlt században kiváló volt, ma már nem. A Telekom vezérigazgatójának is megírtam mindezt.  A hálózatfejlesztési igazgató úr megállapította (szalonképesebb formában), hogy idézem: "a terület hozzáférési hálózata a fizikai távolság miatt a szélessávú átvitelre csak korlátozottan alkalmas. Amíg a beépítettségi viszonyok nem változnak, vagy valamilyen külső forrást ehhez nem tudunk bevonni, addig sajnos nem tudunk komolyabb előrelépést elérni ezen a téren".

Várjuk a kormányunkkal kötött stratégiai szerződés aprópénzre váltását!!!

EGYÜTT, VELED   

Üdvözlettel ****** ****** 2545 Dunaalmás **** **** hrsz **** 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...