Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Erre mondtam, hogy megkellnézni, hogy mennyi az átlagos havi adatforgalom ha több mint 30GB (ami könnyen előfordulhat ha sok mellékletes/képes emial jön megy), akkor nincsen sajnos más megoldás mint a rendes vezetékes internet. 

Ha telekom:

 - Lakossági/Üzleti csomag vásárlás (Üzleti csomagnál nagyobb a rendelkezésre állás)

      Ebben az esetben bármi hiba van a vonalon az sima hibabejelentés formájban tehető meg, és ha éppen rossz a hálózat         akkor sajnos vagy együtt kell vele élni, vagy addig kell bejelentgetni amíg meg nem csinálják

      Szerencsés esetben jó a vonal állapota és akkor nincsen semmi gebasz.

 

- Bérelt vonal (Egyedi előfizetői díj, kivitelezési díj, VIP kiszolgálás -->  (nagyon)magas költség )

   "VIP" ügyfélszolgálat, nagyobb hálózati sebesség, pár órán belüli hibaehárítás 24/7 -ben, ezzel együtt a vonalat a központtól az előfizetőig húzzák ki csak ő van a vonalon, ugyanakkor horribilis költsége is előjöhetnek a létesítésnél

 

Másik szolgáltató keresése(mert a Telekom gyenge a minőség):

amire ebben az esetben figyelni kell, hogyha ugyanazon a technológián szolgáltat (DSL, KOAX, OPTIKA, MICRO -ritka) akkor érdemes egyeztetni, hogy a kábelhálózat amin szolgáltatnak az saját tulajdon, vagy az is a Telekomé, mert ha a hálózat a hibás és amiatt van probléma a szolgáltatással, akkor tökmindegy hogy ki a szolgáltató, attól a rendszer uganugy beázik és szakadozni fog.

 

 

 

JOKER:

Előkell fizetni egy vezetékes internetre, és tratni kell melette egy feltöltőkártyás mobilnetet ami ha baj van akkor belehet izítani és ameddig nem megy a vezetékes addig a mobilneten megy az iroda (DOminos mobilnet esetén 10Mbit/s a max sebesség és 5GB a legnagyobb csomag), ideiglenesen jó megoldás, itt is az a kérdéses, hogy mekkora kieséssel jár mondjuk eg 24 órás internet kiesés.Amennyiben nagy összegekről beszélhetünk (márpedig ugyhangzik) akkor az a 3090 forint monjduk pluszban havonta nem olyan sok, és ha bármi gáz van akkor gyorsan átlehet rá ugrani, annyira kell figyelni, hogy ne az maradjon 0-24h ben bekpacsolva mint internet elérés

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Valami lesz mert valami külföldi cég be akar ruházni hogy magyarországon a kis településeken is elérhető legyen 2015 év végére a optikai net minimum 30 megás lenne a alap!

Egy cikkből idézek:

 

A fejlesztések kapcsán a Telekom olyan partnerre is támaszkodik, mint a kínai multinacionális vállalat, a Huawei Technologies. A két cég együttműködése nem teljesen újkeletű, hiszen az IPTV technológiai megoldások és az optikai hálózat korábbi fejlesztéseiben is együttműködtek az utóbbi években.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

krisszer:https://www.ote.gr/documents/10280/41674657/Manual_SpeedportW724VType+Ci_OTE_EN.pdf/3e434c45-e287-475a-8336-8b52f6d81c88

 

Ezen a linkem megtalálod a HGW leírását és a 60. oldalon a port forwardot. Remélem csak ez volt a gond, hogy a HGW port forwardot nem tudtad hol kell:)

 

Üdv: Bandi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kicsit rég volt már itt üzenet.

 

Na de, attól függ. Optika hosszútávra tervezhető, hiszen a sebessége húzható az egekig. Akár 1 Gbps-es otthoni kapcsolatra is elég, na de most pl. a Telekomnál még csak 120 a max.

 

Az hogy itt-ott és nálunk is rézérpár van, azt nem fogják fejleszteni. Legalábbis nem tanácsos. Előbb-utóbb (nem 8-10 hanem kevesebb évek kérdése) és úgyis bekerül az üvegszál a rézérpár helyére.

 

Mert habár a vdsl képes 30 mbitet kiosztani, annál többet nem. És nem is gazdaságos. Ha nem lenne ADSL szerte az országban, szerintem még a fogyasztói árak is csökkennének. Csak ugye egységesítés miatt, számolni kell az ADSL-el is. (Vagyis ADSL 10mbites csomagja kevésbé profitál egy optikaihoz képest).

 

Szóval ezt lehet húzni, de ha 2018 vagy 2020-ban már 50mbit lesz a minimum sebesség, azt VDSL nem fogja kiosztani - ha csak nem történik valami rézérpáras fejlesztés mint egyik országban, de az is csak úgy oldható meg, hogy távolságtól függ, nem beszélve a mellékhatásokról, rézérpár ingadozó sebességet nyújt, néha képtelen teljesíteni a max sávszélt, optikánál ilyen nincs. Sőt a rézérpár az még az ms-t vagy másnéven pinget is az egekbe képes nyújtani. Optika szintén ezt nem igazán teszi meg.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Fejleszteni fogják a rézhálózatot is. Képes lesz "akár" 300 megabit kiszolgálására is a rézdrót, szóval van abban még lehetőség. Valószínűleg az általad említett országban is így csinálták meg.
Pont ezen a fórumban mondta egy telekomos szakember hogy nem mindenhol érdemes optikai fejleszést elvégezni, valahol a meglévő rézhálózat fejlesztése is megteszi.
Optikára 440 ezer háztartást fognak bekötni támogatottan olyan helyeken, ahol jelenleg nem elérhető vdsl hálózat. Ahol van vdsl2 ott az lesz fejlesztve.
Optikán sem fognak Gigabiteket nyújtani max akkor ha megfizeted az árát, de sztem az átlag hogy optikán is 2-300 megabitek lesznek maximum, de lesznek olcsó 50-100 megabites lájtos csomagok is.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Pont tegnap túrták fel az utcát,ahol szüleim laknak. Ott már 2009 óta elérhető az optika. Megkérdeztem, hogy ez mi? Kiderült, ahogy nekem egy szerelő korábban mondta is, hogy a környező falvakba viszik az optikát, ahol még esetleg ADSL sincs, vagy maximum csak az van. Egyébként most hiába van a kormánytól a támogatás, a Magyar Telekom csak ott fog VDSL-t, vagy optikát kiépíteni,ahol megéri neki, mert továbbra sincs verseny. Nyíregyháza ivétel, ott három solgáltató is van, és egyfajta kirakat. Az ország nagy részén szerintem 2018-ig sem lesz hasonló, azaz, hogy a Magyar Telekom bemenjen fejleszteni olyan területekre, ahol már más  optikai, vagy kábel szolgáltatók kedvezőbb árakkal jelen vannak, állami támogatás ide, vagy oda, de  nyugodtan cáfoljon meg valaki ebben a kérdésben.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
VDSL-t létesíteni nem fognak, a meglévőt fejlesztik. Ahova újat építenek oda már csak optika lesz.
440ezer háztartás optikai ellátásáról van szó, ahova ez év végéig optika lesz. Nem tudom mennyi személyre jön ez ki pontosan de kb ez 1 millió személyt ha mondjuk ellátnak, akkor ez kb 5-600 kisfalu optikai ellátását is jelentheti.
Azt ugye meg is mondták hogy az elmaradott térségek fejlesztése a cél így biztos hogy ahol más szolgáltatók jelenvannak optikával, jobb kábellel oda nem visznek legalább is a támogatott pénzből optikát.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát több dolog is problémás.

 

Egyrészt, a Digi sem árulja drágábban a 1 gigabites netjét, mint annak idején a legnagyobb 80 mbites netjét. Szóval valószínű, hogy a Telekom is fog ugyanezen csomag árak mellett duplázni vagy triplázni.

 

ADSL-t lehet fejleszteni. Kérdés csak 1 van: Hogyan oldják meg azt hogy ugye:

 

=> a megvásárolt sávszél tartható legyen, ne kelljen hetente vagy kéthetente hozzányúlni, hogy nincs meg csak a garantált. Ugye ez nem docsis.

=> másrészt pedig a hálózat távolságából adódó problémát. És a sávszélesség problémáját. Ugye ADSL nem fog 1-10 közötti ms-t produkálni. És ez máris elég ok a váltásra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Az EU-s eddigi intézkedések kicsit előrevetítik hogy az analógnak nem hosszú jövője van. 

 

Utóbbinak viszont elég nagy. Nem fog megszünni, nincs alternatívája egyelőre csak az IPTV. Mármint a DVB-C az digitális eszköz a Digitális TV-hez. Mint pl. a UPC-é is az. Ezt pedig egyenesen imádják, sőt sokkal jobban preferálják mint az IPTV-t.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen csak nagyon sokan azt mondják, hogy IPTV HD (ami ugye már egy jobb erőforrás mint a dvb-c) csak egy UPC SD minőséggel ér fel.

 

Ugye ez mellett még nagy panasz az is, hogy: ha elmegy, nincs mellette net sem, vagy akár az is, hogy Telekomnál nincs kártya, csak box.

 

Szóval ahhoz, hogy tényleg legyen ok arra, hogy ne a konkurens TV legyen az alternatíva:

- > tényleg lehetne picit jobb a képminőség, szerencsére nekem nem rossz, de lehet azt mondanám, hogy még mindig nem egyszinten vannak és nem az IPTV javára.

- > nem tudom hogyan, de megoldhatónak kellene lennie a kártyának is, vagy legalábbis a box mellőzésének.

 

Az hogy elmegy-e vagy sem, az megint egy másik kérdés, hiszen ez igaz, de ha egy UPC-s TV megy el pl. akkor ott az a gond, hogy az sokkal később lesz elérhető, mint a net. Pont ezért. 

 

És számomra nem hátrányként, de mások számára igen, a 2 HD (ami nem régtől elérhető) kevésnek bizonyulhat, és 3 lehet szükséges legalább.

 

Azt nem mondtam hogy nem fog megszűnni, de ki tudja. Lehet 20 év múlva már optika se lesz, mert rájönnek valami újra. Kár ilyen nagy távban gondolkodni.

 

az SD adóknak se tartok sok jövőt, szinte lassan minden csatorna elérhető HD-n, minek kéne őket SD-ben is sugározni majd, ha HD-n már megy?! És ez még közelebb lehet, mint a DVB-C kivezetése.

 

Az analógnak talán 2020-ig adok életet. Utána rájönnek hogy hülyeség tovább húzni az időt. Persze lehet hogy lesz még 1-2 év +-ban és ennyit tévedek, de nem 10 évben kalkulálok neki. Az SD kivezetésének se tartok egy nagyon hosszú időt. Hasonló időszakban gondolkozom ott is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
A képminőség az IP TV-n nem az IP TV javíthatatlan sajátossága. Bitráta kérdése az egész. Nagyobb sávszélen kristálytiszta UHD képet is le lehet vele adni. Tehát ez egyenlőre így van, később jobb lesz. Pont az analóg adás és a dvb-c akadályozó tényező az IP TV sávszélességének emelésében.

Szerintem ha egységesedik a szabvány (vagyis lesz egyáltalán olyan hogy iptv szabvány, akkor rádugod az ethernetet a TV-re és a benne lévő modul majd megoldja. Jelenleg a TV GO által nyújtott csatornákat lehet arra alkalmas tvvel box nélkül is nézni (persze ez is ip alapú de mégsem iptv) ezért mi rögtön vissza is mondtunk egy boxot.

A 3 vagy több HD stream kérdése megint csak az öszkapacitás növekedésével lenne elérhető, amihez előbb ki kell kopnia az analógnak minimum.

Azért sugározzák SD-ben mert valaki még csak erre fizet elő. Ezért kell külön SD-t is sugározni. Ha nem lesz külön szolgáltatás a HD csomag akkor szerintem ki is fogják venni őket. Pl mindig tv-n ami HD-ben van abból nincs SD verzió, mert egyrészt nincs külön HD csomag, másrészt a multiplexet sem az ablakon szórják százasával, hogy korlátlan lenne.
Így van. Az SD kivezetése előbb megtörténik mint a DVB-C kivezetése. Az majd kb a 8K tömeges megjelenésével fog koppanni.

Amúgy a telekom már kivezeti a dvb-c-t és ezzel most van neki egy gagyi IP platformja de a jövő nekik fog ezzel kedvezni míg mások bevárják amíg tényleg koppan a dvb-c vagy dvb-c2 c3 meg c4 meg kitudja milyen áthidaló után fognak kapkodni hogy menjen legalább az UHD és valahogy a 8K (én full UHD-nek nevezném :D)

A PSTN- t mint analóg telefon szolgáltatást is le fogják kapcsolni. Szóval minden az abszolút platformegyesítés felé mutat, mert ez a hatékony irány.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Úgy tudom hogy régen az IPTV az xDSL sajátossága volt. Ekkoriban jött a sok-sok negatív tapasztalat a képminőségre vonatkozván az alternatív lehetőségekhez képest.

 

Én is úgy vélem, hogy optikán jobb a képminőség, mint xDSL-en, bár! nem gondolom hogy koax és optika között akkora különbség lenne! Hiszen mindkettő bírja rendesen a szélessávot.

 

A HD azért fizetős jelenleg, mert egyelőre nem minden érhető el HD verzióban, de ez ugye a későbbiekben megváltozik (maximum 3-4 év és minden lesz HD-ben). A másik ezt követő gond az, hogy egyelőre még sugároznak SD-ben is.

 

Így pont ezért fizetős, hiszen maga a csatorna is két jelet sugároz. Ha csak egyet kell ami HD akkor nem lenne "számunkra" fizetős a HD csomag, csak a szolgáltató számára úgy mint az SD.

 

IPTV nagyon nőne az emberiség szemében, ha nem lenne ott az a box, és a TV tényleg megoldaná magában a dolgot. (bár ha jól tudom egyelőre a kártya az azonosító eszköz is, ami a boxban van)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...