Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Azthiszem mostmár a csatornák is le fognak ezzel álni mert pl a Magyar televizió HD adásának logojából már eltűnt a HD felirat, szóval valószínű hogy egy jelet küldenek fel műholdra szolgáltatóknak és a szolgáltatók butítják visza sd-re, annak akinek sd előfizetése van. Habár már csak 390 ft a különbség a Telekomnál családi esetén, szerintem nemsokára eltünik ez is.

 

És az technikailag nem megoldható hogy legalább optikán lehetne nagyobb az ip tvnek a sávszél?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Butítani nem is az előfizetés miatt csinálják feltétlen, hanem a box miatt, mert ugye sok az SD sőt, ahol meg HD van ott is lehet még olyan készülék, ami régi hagyományos TV. UPC-nek szokása pl. HD-s boxokat adni SD előfizetéshez is. (természetesen a HD csatornák letiltásával)

 

Szóval itt nem az az első gond, hogy nem fizetnek pluszt és ezért butítanak hogy neked szándékosan rossz legyen, hanem azért, mert az előfizetés SD ami esetleg azért SD mert nincs HD képes TV-d vagy boxod.

 

Hát, annó csak xDSL-en volt IPTV mint írtam, másikon digitális volt. Aztán a Telekom és a Cisco elintézte hogy docsis3-an is menjen az IPTV így kiszedték a digitális TV-t. Vagyis meglehet oldani külön-külön is azt, hogy mi menjen DSL-en vagy mi menjen docsis3-on.

 

DE egységesítés fejében ilyenen ne is törjük a fejünket.

Ezért nincs is sávszélesség emelés, mert ADSL nem bírná a tempót, amit meg bírna az meg végképp nem érné meg, ugyanis 10mbites optikai csomag árán árulni optikai 25 mbitet nem gazdasági káosz, de 10mbites dsl esetén árulni 25mbites dsl-t azért már kész csőd hosszútávon.

 

Szóval a lényeg az egységesítés miatt ilyen nincs, sávszélesség növelés megint nincs dsl miatt. Mert nem lenne gazdaságos DSL-t is olcsóbban árulni mbitre nézve.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv,

 

Sikerült hozzájutnom ehhez a SpeedPort nevű csodához, amivel akadtak gondok, de ezt most nem részletezném. A lényeg, hogy rá szeretnék kötni egy saját routert, amihez a PPPoE Passthrough-t be kéne kapcsolnom, viszont ezt a beállítást sehol sem találom (elvileg a modem tartalmazza ezt a funkciót). A "Use device as modem" beállítással pedig az a gond, hogy az IPTV-t, és a telefont letiltja. Válaszaitokat előre is köszönöm.

fleX

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem a szerelő frissítette le.

Felregisztrálja a modemet, az meg automatikusan lerántja az aktuálisat ami ki van küldve arra a területre.

Először egy kisebb körben küldik szét. Várnak kicsit a további kiküldésekkel,hogy ha esetleg hibás akkor gyorsan visszavonják és megelőzzék a tömeges bejelentéseket,ha minden okés akkor mehet fokozatosan,ez 1-2 hónap alatt lezajlik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia,

 

Igen a NAT re gondolt, fejelenleg NAT csak DSL hálózatokon kersztül van, de ott is csak bizonyos területeken, mert arra sem a leggördülékenyebb az átállás (Cégeknél és heavy userek esetén okoz problémát).

 

IPv6 ra történő átállásssal várhatóan éveket várhatunk ennek a legegyszerűbb okai:

 - A jelenleg kintlévő hardverek nagy része nem támogatja teljeskörüen az IPv6-ot (nem feltétlenül a hálózat, hanem a usereknél lévő eszközök), aminek a cseréje sok pénzbe kerülne

 -  Más a felépítése a technológiának és a címezésnek, ehhez főleg szolgáltatói oldalon sok áképzésre lenne szükség a technikusi, támogatói és ne adj isten felhasználói szinten is.

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Van arról felmérés, hogy az usereknél levő eszközök hány százaléka nem támogatja az IPv6-ot?

 

Sok átképzésre lene szükség: ezen az alapon maradjunk a kőbaltánál! (bár ahhoz is képzésre lenne szükség, hogy hogyan állítsuk elő). Vagy térjünk vissza a fontos hírek kisbíró általi kidoboltatására: ahhoz kevesebb embert kellene kisbírónak kiképezni.

 

Vagy így fejlesztjük a tudásalapú gazdaságot?

 

Summa summárum: a többszörös NAT-olás egyszer csak összeomlik és akkor majd lehet kapkodni. Elkeserítő kilátás!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Sziasztok!

 

Igen sajnos nem kicsi költsége van egy teljes átállásnak. Ez valóban oka egy ilyen elódázásának. Viszont mivel a gyártók szinte mindegyike már ilyen eszközt gyárt (végberendezések), amik már támogatják ezért ez a gátló tényező kezd eltünni. Azt is vegyétek figyelembe, hogy a legnagyobb költséget a központok (már amellyek nincsenek erre felkészítve) korszerűsítése. Azt nem tudom ezen a téren hogy áll a Telekom...

 

Üdv:

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Eljön az az idő is, amikor az átállás nem lehetőség, hanem kötelesség lesz, mint a mostani 2020-as digitális átállás.

 

Aki pedig addig nem foglalkozik ezzel, az ott lehet hogy majd kifut az időből.

 

Mondjuk engem nem is az IPV6 hiánya zavar a legjobban hanem a drága DSL hálózatok fenntartása, mert ezért magasak a szolgáltatói árak, illetve ezért sincs még sávszél növelés.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Picit van hozzá köze hogy "modernebb" internet, hiszen pl. a fejléccímzés a router számára egyszerűbb, így gyorsabban is feldolgoznák, de ezek nem számottevőek.

 

Az IPv4 problémája a címhiány (hálózati azonosító) ami véges, míg az IPv6 sokkal több címet, sőt gyakorlailag kifogyhatatlan címet tudna rendelkezésre állítani. Az IPv4-et úgyis kifogják vonni a forgalomból hamarosan, amely több lépcsős lesz (elsőnek csak a szerverek, aztán pedig majd a kliensek is).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...