Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Üdv.

 

Szeretném megkérdezni mitől lehet az ,hogy május első napja óta az internet szakadozik vagy belassúl kb 1óránként aztán megint működik rendesen kb 20 percig ,utána ismételten lassú lesz. Már 3 napja van ez a probléma szóval szeretném ha valamilyen megoldással vagy tippel megdobnának.(II. kerületben lakok) 

Gondoltam arra is ,hogy az időjrás miatt adódik ez a probléma mivel mostanába elég esős és rossz volt az idő ,de ha tényleg ez okozza a problémát akkor azt kell ,hogy mondjam az a legfinobban szóval is elég gáz is ciki dolog.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ha 29-es végű, vagy régebbi firmware van a speedportban, akkor az áttárcsázás miatt a sebesség nálam 10 mbittel kevesebb volt. Újabb, legalább 34-es végű kell, hogy jól működjön. Rajtam kívűl még két helyen volt ilyen gond, és a frissítés mindkét esetben megoldotta a hibát. És a torrentem is kifogástalanul működik, nem kellett dmz sem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Sziasztok!

 

Akkor egy kis magyarázat!

IPv6 a hálózatokban (lehet ez nemzetközi, helyi...szb) a hálózatra csatlakozott eszközöket egyedileg azonosító érték.

 

30Mb/sec pedig egy vonali sebesség, ami sokmindentől függhet, hogy hol milyen sávszélesség lehet. Függ a központ technológiájától, függ a fizikai kábelhossztól (kivéve üvegszál), a kábel minőségétől, a végberendezéstől.

 

A kettő között tényleg nincs összefüggés:)

 

Az viszont biztos, hogy sajnos tényleg vannak helyek, ahol az adott körülmények miatt nem tud a telekom 30M sebességet adni. Most emiatt igen komoly beruházás fog történni s folyamatosan lesznek hálózat bővítések...

 

Üdv:

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

 

Itt Budapesten lakok egy nagy lakóparkban.

Az adsl internetemet szerettem volna bővíteni 10-ről 20Mbps-re.

Ügyfélszolgálaton új szerződés aláírva. De az eddigi 10-ről a gyakorlatban csak 14 Mbps-re nőtt a sebességem.. :smileysad:

 

Hibabejelentés megvolt., szerelő elmondta hogy ezen utcában hiába hirdetik hogy 20Mbps is elérhető, valójában csak 10Mbps van... Mert be van telve a <100m -re levő dslam, fejleszteni kellene, de így csak a 1500m-re levő dslam-re vagyok kötve(talán ha évek múlva fejlesztik a hálózatot), és ezen nem tud változtatni tehát lezárja. Vdsl tecnológiát sem tudok igénybevenni most emiatt. 

sebesség

Hibabejelentést emiatt lezárták: nem tud mit csinálni a szerelő...

hiba-lezárás

Mérési eredmény:

modem

Elvileg visszaléphetek a 10Mbps-es csomagba, de nekem 20Mbps kellene. Tudja ezt biztosítani számomra valamikor a Telekom? (A szomszéd utcában a 30Mbps is elérhető)

Várható hogy lesz fejlesztés belátható időn belül?

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia!

 

Én is azt tudom mondani, amit Foxylady irt. Egy kis türelem kell. Sajnos az ADSL technológiának vannak hátrányai és ez is közte van, hogy minnél jobban terheled az adott réz kábelt annál gyengébb jelátvitel várható. Ennek a fejlesztése tényleg meglesz, addig is türelem:)

 

Üdv:

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a biztatást. Reménykedek már 5 éve.

A tőlem <100m -re levő dobozból most is elérhető lenne a 30Mbps is, de sajnos enngem nem oda kötöttek be.

 

Tegnap köztont oldalról változtattak a beállításokon, így 10-ről 5dB-re csökkent az SNRmarginom és kicsit feljebb ment a sebességem 14-ről 16 Mbps-re.

IP sebesség nincs hiba

 

 

De sajnos így sincs meg a 20 Mbps IP-n (vagy a 24000 kbps ATM-en), de a tendencia jó. köszönöm.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia!

 

Ez azért alacsony margain... Itt ugye azért érzel változást, mert a központ által meghatározott minimum 5 lett. Így magasabbra tudta tekerni a sebességet, de ez már nagyon közel van a jelvesztés állapothoz. Tehát ne csodálkozz, ha valami negatív esemény lesz akkor visszalassul 14M-ra, mert a központ automatikusan visszaviszi a margaint...

Valószínüleg abba a kihelyezett központban valóban nem volt már szabad port.

 

Azért az tuti, hogy nem kell további 5 évet várnod, mivel ugye vállalása van a Telekomnak a 30M szolgáltatására:)

 

Üdv:

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia!

 

Használhatod, persze. Sajnos elég sok gond szokott lenni ezekkel a modem/router kombo megoldásokkal, hiába CISCO, nem a prémium termékét kapot otthonra az biztos. Átalában a WiFi szokott gyene lenni ezeknél, ha szükséges használt mindenképp a sajátod.

 

 Attól még hogy egy Router használt, nem fog ledobálni. Ez nem "használódik el", de az tény, hogy a TP-LINK-nek vannak elég gagyi termékei.

 

Peskov

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Azóta már remélhetőleg a központ oldal nem variálja a beállításokat, ezért én vettem át a beállítások változtatását és így állítottam be:

 

 

Csak remélem hogy idővel átraknak a 100m-re levő dslam-ba hogy legalább megkapjam a teljes sebességet.

(remélem nem azért büntetnek így engem mert iptv-re nem fizettem elő)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia!

 

Ha most invitelnél ADSLed van, akkor valószínűleg Békés vagy Csongrád megyében laksz. Ott a telekom koax hálózaton van jelen, ami sokkal megbízhatóbb, mint a réz hálózat. A routered használhatod a telekomtól kapott modem vagy digitális elosztó mögé kötve, hogy legyen erősebb wifid, de újra kell majd konfigurálni. A koaxos internethez nincs szükség PPPoE kapcsolatra, dimanikus ip-t kell beállítani a routeredbe. Én még javasolnám a dhcp szerver kikapcsolását ha digitális elosztót kapsz, az adatforgalmi hibák elkerülése érdekében. Továbbá a digitális elosztó wifijét sem árt kikapcsolni, hogy ne zavarják egymást, hacsak nem szeretnéd a ház két végén két külön wifit használni a nagyobb lefedettség érdekében.

Kérj a net mellé telefont, hiszen úgy olcsóbb. De így biztos, hogy Cisco, D-Link vagy Technicolor digitális elosztót kapsz, amiknek gyenge a wifije. Viszont a technicolor dual bandes, azaz 5GHz-re is képes, amivel jobb sebesség érhető el, ha társasházban laksz.

Tehát javaslom, hogy használd a saját routered, mert jobb lesz a wifi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Csak kíváncsiság képpen regisztráltam. Nem rég köttetetem be az internetet a szüleim házába is .

gondoltam az unokák értékelik a modernizációt. A telefont és a szat tv-t  lecseréltettük a digitális csomagra az internet és a hármas előfizetésre kapott kedvezmény miatt .A  "külsös " vagy alvállalkozó szerelő pikk pakk beszerelte az összes alkotóelemet majd az internetné lszűkszavúan csak annyit mondott h a hozzáférési jelszó az útválasztón található. Keszségesen beolvasta míg beütögettem a telefonomba és  láss csodát a mobil azonnal felpattant a netre. korrekt gondoltam. Elment a szerelő . Később gondoltam egy merészet és a három helyiséggel arrébb levő laptopomat is megpróbáltam beüzemelni, semmi.A lényeg h korrektül ez a ZTE szörnyszülött csak abban a szobában képes wi fi jelet szolgáltatni ahol azt felállították.

  Pár napot mérgelődtem, de amikor az elérhető hálózatok listályában látom a szomszédom routerét 75 méterről, hogy ez a ház és mégy egy van köztünk, hívtam a 1412-t.

Aki azt a felhasználóbarát telefonautómata rendszert kitalálta nehézvasban lábon hajtatnám Kuffstein várába és naphosszat evvel a rendszerrel kényszeríteném kommunikálni.

A lényeg h kétszer ütöttem be a mobilszámomat mikor egy kedvehangú hölgy azonosítani próbált. Mivel nem tudott elsőkörben lerázni átkapcsolt egy műszakis kollégának ami 15 perc zenehallgatást eredményezett. Kinyomtam, kezdtem előrröl. Másik hölgy újabb azonosítás majd miutánn tisztáztuk, hogy láthatná, hogy előfizetéses telefonról értetlenkedem és az előfizetői adatok kisértetiesen megegyeznek elsoroltatta velem. Nem baj fő a biztonság ,de amikor megpróbált leiskolázni, hogy miért nem olvastam el az általános szerződési feltételeket ,ahol le van írva, h csak egy helyiségben kötelesek szolgáltatni a wifi jelet.  Szóval vegyek olyan routert mint a szomszédé  , a Telekom csak ezt a vackot telepíti mindenhová. Az egyszerűsített műszaki véleményt a google segedelmével gyülytöttem így egybe. A lényeg h a lakhelyemen is ez a rendszer üzemel légvonalban egy kilométerre csak egy kicsi anntennával ékeskedő utválasztóval ami gond nélkül látja az eszközeinket a kertben is . 

A mobilommal megnéztem az utca túloldalán lévő házban is gond nélkül látja a telefonomat. A kérdésem csak annyi ,ha az a drága jó szerelő evvel tisztában van mert látja a 60as vályog falakat legalább ajánlana valami más konstrukciót, vagy ha van mód másféle készüléket telepítene. De nem inkább villám gyorsan elszelelt. Ilyenkor mit lehet tenni. Gondolom ne nevettesem ki magam avval h a Telekomnál teszek panaszt v, hogy a fogyasztóvédelmet próbáljam működésre bírni. Gondolom vennem kell egy alkalmas eszközt, ha már a szolgáltatómat nem érdekli egy előfizető elégedettsége, csak a befizetett csekkje. Ezt csak utóiratnak szántam, mivel  május 20.-a körül köttetük át az előfizetéseinket, megkaptuk a májusi 8800 Ftos és az új 10200 ft.-os számlát is. Gondolom a szimpatikusabbat fizessem be.  :-)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!  Azt hiszem, nem ez a legjobb megoldás. Mi nagyjából karácsony óta küzdünk egy problémával elkég rapszodikus időintervallumban: Nálunk nem lassul be a net, hanem gyakorlatilag megáll. Nem óránként, mert van, amikor hetekig nem csinálja, azután egyszer csak megbolondul és gyakorlatilag egy órán belül többször is. Általában megoldja a problémát a router (Speedport w 724V typ C) újraindítása, ám eddig kétszer fordult elő, hogy csak a szuperszervíz távolról történő újraindítása teljes RESET után oldotta meg a problémát, meret újraindítás után nem volt hajlandó bejelentkezni a Telekom rendszerébe az egyébként soha meg nem változtatott felhasználói névvel és jelszóval. Megnéztem a router eseménynaplóját a tegnapi anomália után (amikor ismét csak a szuperszervíz tudott segíteni éjfél körül, tehát még csak nem is csúcsidőben) és a naplóban azt láttam, hogy az első újraindítás előtt, amikor megállt a net egy "DHCP Stopped" bejegyzés áll, majd később, a sorozatos megállás időpontjában is ugyanez többször, de a nélkül, hogy az újraindítására közben utralás történt volna. Rákérdeztem a szuperszervíznél, indítottak egy hibavizsgálatot ez ügyben és most várom a választ. Nem hardver hiba, hanem valószínűleg a firmware valamilyen dilije okozza, de jelenleg nincs frissebb (ha csak magam meg nem hekkelem a német telekom legújabb verziójával). Tehát az nem megoldás, hogy adott esetben 20-25 percenként újraindítom a routert, hiszen egy-egy bejelentkezése kikapcsolástól a hálózat felállásáig 2-3 perc.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...