Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Felejtsd el ezt a minimális garantáltat. Ha annak előtte hosszú ideig semmi gond nem volt,  1,3 Megabájt/másodpercel töltöttél le az durván kerekítve megfelel a 10 megabites csomagnak. Most 2-3 megabited van, valami HIBA miatt! Kérd a 1412-n a hiba elhárítását, ne elégedj meg a garantált felett van vagy az ennyit bír a vonal dumával, ha ennek előtte ment, akkor a hiba elhárítás után megint menni fog, esetleg kérj vdsl2 vonalat ha van rá lehetőség.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
13 órája, princz írta:

hogy tudom modemem itt hol frissiteni szoferjét? lehetséges vagy csak központilag?

Ha vissza olvastál volna meg találtad volna a választ. De le írom neked nehogy túl nagy megerőltetés érjen. Telekom tulajdonát képezi az eszköz, CSAK központilag lehet frissíteni a szoftverét. Előfizető nem képes rá!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szép napot mindenkinek!

Segitséget szeretnék kérni vagy vagy valakinek volt-e problémája.

 20Mb internetem van,a fel töltésem 1M.    sajnos nem tudom eldönteni hogy a Netel van a hiba vagy az utorrentel,3.2.3 használok

sokat torrentezek letöltöm-vissza seedelem,a lényeg az nem tölt vissza, mikor utorrentel a sávszélességet elenőriztem azt irta ki,,Eredmény: sebességteszt hiba küldöt adat hiba: Egy helyi hálózati hiba bontotta a kapcsolatot. (10053)

az utorrentnél van az hogy sávszélesség és mellete  ami országot lehet be állitani és mellete egy kis zöld pipának kellene lennie, de nekem sajnos piros x van, én a Vienne,At országot használom próbáltam mást országot is választani az utorrentel de ugyan az a hiba,a portom nyitva van utorrentnél a ruteremnél is.

nem tudom mi lehet a hiba vagy a netel lenne hiba vagy mégis a ruteremel van..... 

Ha esetleg valaki tudja ezt a hibát vagy használ utorrentet   valaki  nagyon jó lenne  valami ötlett

Üdv mindenkinek !!!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Gondolom a fő gond nem a sebességteszt, hanem hogy nem tud seed-elni. Vagy a routereden nincs nyitva hozzá port, vagy NAT-olt IP címet kaptál a Telekomtól.

Nem tudom hogy van felépítve a belső hálózatod. Telekomos modem milyen? Azon még van egy saját router, és azon vannak a gépek, vagy közvetlenül telekomosba van kötve?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mivel azt írja,hogy "a portom nyitva van utorrentnél a ruteremnél is"  így nem valószínű,hogy portal lenne problémája, illetve ha nincs letöltő akkor felfele se megy semmi,ezért az is elképzelhető, hogy nincs is hiba, az utorrent megnéztem az nálam is ezt produkálja amit le írt, ezért írtam,hogy utorrent hiba.  :)  

Ha esetleg rezes hálón lóg, már küldhet is egy emailt (függetlenül attól,hogy NAT-olt vagy nem NAT-olt) a nat@telekom.hu email címre MT ügyfél azonosítóval együtt és egy rövid üzenettel,hogy nem kér privát IP címet és legyenek kedvesek vissza állítani a publikus IP címet.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv mindenkinek !

Ez a fajta ruterem van :ZTE. speedport entry 2i )

Teszteltem a netet is,speedtest.net 

20Mb/ 1M feltöltés,, az lehet hogy urorrent hiba az, de más urorrentel is próbálkoztam szintén ugyan az a hiba :(

Nem régen volt ruter csere Telekomtól  a régi kb 1évig birta ha jól emlékszem annak a neve Speedport volt,

lehet ruternél kellen állitanom?  de hiszen ruterben a port meg van nyitva. a régi ruteremnél tök jól volt az utorrentem

igaz hogy ezt használtam uTorrent 2.2.1 kliens (532734)

de vele nem volt semi bajom szépen töltöt fel csak mióta ruter csere lett azóta rossz  nekem

lehetséges hogy az ip cimnél lenne valami?

vagy kérjek a szolgáltatótól ugyan azt a rutert ami volt nekem korában? vagy peddig  valamit  ruterben kellene állitanom...

Üdv mindenkinek !

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mutass képernyő képeket a HGW admin felületéről

 Internet -> Dsl (fül) -> DSL Connection Status részéről illetve az

Internet -> Security -> Port forwarding fül alatt látható áttirányítási szabályokról

Írd le a PC-d helyi hálózaton kapott IP címét

Csinálj képernyő képeket az uTorrent programod kapcsolati beállításairól.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mért a HGW ip-je  van a port fwd-nél megadva? Nem azon fut a szolgáltatás. Nem is egyezik az uTorrentben megadottal a port száma. A trigger neked nem kell, töröld ki azt a szabályt. Nem küldtél képet a wan ip címéről a HGW-nek, biztonsági okból az utolsó pont utáni számot  (Az ip cím 4. tagját) jobb ha kitörlöd, elég az első 3 tagja az ipnek a 4-ből.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

gyula73: így nemis fog menni. minden rossz...

- Port trigger semmiképp sem kell. (kikapcsolandó)

- Port forward sem kell (kikapcsolandó) ha be van pipálva az Automatikus Port Társítás (upnp) és a router is támogatja (?) ezen funkciót. (Egyébként torrentnél ha más a külső mint a belső port akkor se fog rádtalálni senki)

Még nem válaszoltál arra hogy:  A routeren kijelzett WAN oldali IPcím megeggyezik-e a http://whatismyipaddress.com/ által megadott IPcímmel ?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tessék! A helyes beállításokal egyből menni fog ez a sebesség tesztelő. Igaz nekem valamiért nem mérte le a letöltést, ez nem tudom miért van, de ez másik probléma már. Amíg nem volt beálítva a port, nekem is ezt a 10053-as hibát dobta.

A PC belsőhálózati IP-je 10.0.0.233, (természetesen ezt a saját PC-d helyi hálózati adataival helyettesítsd) ezt írtam be a port fwd-nél a HGW-ben, a sebesség méréahez használt port pedig a 61712. Ezt kell a programba és a HGW port fwd-nél is megadni szabályként. Upnpvel valamiért nem működik a dolog.

fwdprnt1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szedd ki a port triggert és a port forwardot is. Az uTorrentben ott van, hogy nyitva van a port, és van bejövő kommunikáció, tehát az eszköz támogatja az upnp-t, nem kell manuálisan portot nyitni.
A sebességmérés Ausztriával másnál sem működik, ne törődj vele.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
31 perce, fgabor87 írta:

Szedd ki a port triggert és a port forwardot is. Az uTorrentben ott van, hogy nyitva van a port, és van bejövő kommunikáció, tehát az eszköz támogatja az upnp-t, nem kell manuálisan portot nyitni.
A sebességmérés Ausztriával másnál sem működik, ne törődj vele.

Érdekes. Nekem Ott a zöld pipa és a feltöltés sebességét lemérte. Nekem ezt az Osztrák lehetőséget ki sem dobja, ezért franciával csináltam. Ha nem állítottam be áttirányítási szabályt, akkor nekem is kidobta ezt a 10053 hibát upnp ide vagy oda., a franciánál is

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv mindenkinek !

Ma csináltam ruteren vissza állitást,a  (port forwarding vissza állt  az eredetire szóval minden.

Az Upnp is  meg csináltam On módban van,,és csináltam utorrentel tesztet de sajnálatos módon ugyan az a Hiba, azon gondolkoztam hogy  lehetséges valami tiltja azt szóval néztem a DMZ be állitást  nem nyultam ahoz,jól tudom ez egy tűzfal lenne,olvasgatam a neten hogy a port-hoz többen tudnak csatlakozni pl utorrenthez  tehát többen bejövő lenne, nem tudom jó megoldás lenne ??

Tamas586

IPv4 Address ruteren néztem szereintem egyezik, tegnap néztem Network-ot ami windows 7  alján van, rá katt és ( Network Connection Details )

 

tehát vannak  ipv4 anddres stb. fura mert amit linkeltél nekem http://whatismyipaddress.com/

( Network Connection Details )  ott volt és most nincs ott....

nem tudom hogy érdemes lenne e a port forwarding  be állitani? mert azt be szokták állitani ami tavaly volt ruterem azon is nekem be volt állitva....

 

xvbv40ekmf04j5pdc2j0.jpg

 

 

xb1kih3o8uhqbjdo4fki.jpg

 

 

f8rl7jk0nsqtdevzynm0.jpg

 

 

5ummbkm4zyqerofvzhux.jpg

 

g53amwv9tm963xfof21d.jpg

 

fcpjg1eqibfologey2rx.jpgu2aa20oaq4m3qmad5cql.jpg

 

 

Képet készitettem

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: gyula73
kétt egyforma kép lett az egyiket töröltem
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintem most jól van beállítva. Mi a gondod még?

- ugyan lehet hogy a képek készítése között újraindult a modemed, de ennek egyeznie kéne a képeiden: 188.36.100.43 és 188.36.100.188

- Bécs helyett Párizst kéne beállítanod a sebességméréshez.

DMZ nem kell neked (ha nincs több sorbafűzött routered)

Szerintem nem kell kézzel portforwardingot állítgatnod hiszen ott a zöld pipa, és feltöltési sebességet is látok, tehát tölt fel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Értem,, de utorrentnél miért van piros x , elvileg nem lenne szabadna sávszélességnél piros x

Windows7 nél,  Network ahol vannak ip cimek stb, tegnap ott volt 188.36.100.43 ) most meg nincs, ez miért van?

és mikor a linkre rá katt ezt adja 188.36.100.166

9whgiwkkuutqfwqh0cn4.jpg

 

Detais re katt, és ott volt tegnap 188.36.100.43 eltünt, de a ruterben meg ott van most néztem, ha ruterben ott van akkor a Networknál is ott kellene lennie

utorrentnél a kis ikon zöld pipa az nekem  zöld volt,ha még másik utorrentnél is zöld volt,ha még a port forwarding megadnám az érték et

akkor is piros x

amugy töltfel annak örülök

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...