Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Persze én meg aztán nem panaszkodhatom, ahhoz az ocsm...ny helyzethez képest, amiben a ti községetek "szenved", mert be kell látni, hogy ez szenvedés. A mi hálózatunk sincs sehol, a városhoz képest, de a tiétek a mai internetezésre, majdnem hogy alkalmatlan. Én ott már bementem volna a polgármesterhez, hogy állom a költségeket, de valami 20 megabit/s feletti sebességet, a házamig húzzanak el.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
14 perce, Roli82 írta:

@norbi25

Attól,hogy van rajta hűség és készüléktörlesztő , nyugodtan válthatsz felfele, felfele mindig engedik a váltást, a hűség meg újraindul a váltás napjától! :)

Sőt lefelé is engedik, én pont a mai nap váltottam vissza 30/5-re, mert a vonalam egyik napról a másikra 73 megabit/s maximális teljesítményről ismeretlen okok miatt vissza esett max 35-re. Pedig 4-500 méter van a központ és a modem között.

@norbi25

Ha vdsl képes HGW-d van, akkor belépve már most ellenőrizni tudod a vonalad adatait, a 10/0,5-t is tudják adni vdslen, ha a HGW-d alkalmas rá, de ha adsl2+on lennél, akkor kérd a vonalad vdslesítését, mert az jobb technológia. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. 04. 18., acel írta:

Kiegészitve azzal hogy a T-s routeren érdemes letiltani a wifit-t ilyenkor.

Ha az AP-t csinál és messzebb helyezi a HGW-től, akkor felesleges letiltani a WIFI-t HGW-n, mert azzal együtt nagyobb területet tud lefedni. Ha közel rakja és az AP wifije elegendő a terület lefesésére, akkor letilthatja.

Én személyszerint használom a hálózatban a HGW wifijét is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves T-Home!

A napokban kaptam meg a tárgyban említett típusú modem egységet, és afelől szeretnék érdeklődni, hogy hogyan kell egy meghatározott IP/MAC címhez sebesség korlátozást rendelni?

Sajna a User Manualok nem adtak segítséget, illetve az internet se tudott gyors megoldással szolgálni.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy egyszerü kérdésem:  Telekom ZXV10H201L tipusu HGW-ben hogyan lehet az aktuális beállitást elmenteni? A menüben nem találtam ilyen lehetőséget, pedig jó lenne, ha a működő konfigurációt meg lehetne őrizni és szükség esetén visszatölteni, de csak a gyári állapotra való visszaállást találtam.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

egy gyors pontositás:

tehát, van egy telekomos adsl előfizetésem, amelyen a  ZXV10H201L tipusu HGW van telepitve. Ennek egyik Lan-portjára ethernet kábellel csatlakozik egy asztali számitógép, amelyen a Chrome böngésző fut és az ip cime 192.168.1. 2

A HGW wifi oldalán csatlakozik a webkamera, aminek a router adja a belső 192.168. 1.8 cimet fixen, mindig, mert csináltam egy összerendelést a kamera MAC cime és az emlitett IP cim között

Van egy mobiltelefonom, Samsung Galaxy SIII.LTE amelyik egyrészt csatlakozik a HGW Wifi-hez a 192.168.1.5. Ip cimre,  másrészt pedig a Telekom mobil internethez is, olyan beállitásban, hogy ha van wifi, akkor nem a mobil netet használja. A mobil telefonon is a Chrome böngészőt használom.

Tegyük fel a példa kedvéért, hogy az adsl kapcsolat pillanatnyi cime 86.59.197.219. 

Ha az asztali gép chrome- ba beirom HTTP://192.168.1.8 akkor látom a kamera képét

Ha a telefonomon (bekapcsolt wifi mellett) futó chrome- ba beirom HTTP://192.168.1.8 akkor is látom a kamera képét

Ha az asztali gép chrome- ba beirom HTTP:// 86.59.197.219:8080 akkor 2-3 mp. után jön a  "86.59.197.219 kiszolgáló a kapcsolatot visszautasitotta" üzenet

Ha a telefonomon (bekapcsolt wifi mellett) futó chrome- ba beirom HTTP:// 86.59.197.219:8080 akkor 2-3 mp. után jön a "86.59.197.219 kiszolgáló a kapcsolatot visszautasitotta" üzenet

Ha a telefonomon kikapcsolom a  wifi-t, tehát a kapcsolat a telekom 4G LTE hálózat felé fog menni, akkor a chrome- ba beirva a HTTP:// 86.59.197.219:8080-at, akkor  látom a kamerát.

A hab a tortán, hogy ha a szomszéd lakásban lévö telekom adsl -en lógó gép chrome-jába irom be ugyanezt "HTTP:// 86.59.197.219:8080"

akkor tökéletesen müködik a dolog.  Ezért gondolom, hogy csak a "saját magamra való visszafordulás" van elutasitva valami miatt

 

Ez az egzakt helyzet

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

csináltam képernyőkőpeket is, de azokat vmi miatt nem tudom ide beilleszteni. Nem tudom, kedves BTZ, hogy neked hogy sikerült ! Tanits meg rá, légyszives!

Más...

Természetesen használom a DDNS-t is, csak azzal nem akartam bonyolitani a gondom leirását, azért nem emlitettem,hiszen a végeredmény ugyanez, a mindenkori nyilvános IP cimre jutok vissza igy is-ugyis 

Az online portscannerről  meg sajnos nem tudok semmit :-(

oké, közben megtaláltam...

port forward.JPG

Port forward2.JPG

refused.JPG

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Pista
kiegészités
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sima ipcímmel beírva portszám nélkül, megnyitható az adminfelület?

A port áttirányítás nál a wan hostnál ne legyen beírva a belsőhálózati ip, hisz a wan host az az amiről el akarod érni, a lanhost IP pedig amit el akarsz érni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ime az eredmények:

1./ Samsung Netbook Wifivel a HGW-re (IP 192.168.1..10) kikapcsolt tüzfal mellett IE-rel sem és Chrome-mal sem müködik, de ha a portot nem adom meg, feljön a HGW adminisztrativ felülete mindkét böngészővel

2./  Egy másik asztali PC t feltettem ethernet kábellel a lan1 portra, kapott IP-t, (192.168.1.2) kikapcsolt tüzfal mellett IE-rel sem  és Chrome-mal sem müködik, de ha a portot nem adom meg, feljön a HGW adminisztrativ felülete mindkét böngészővel.

Ezekböl most arra kell gondolnom, hogy a mobil telefon "tud" valamit, ami miatt a HGW vele kivételt tesz :-)))

itt megállt a tudományom... nem tudom, hogy ezzel közelebb kerültél-e ? Megköszönöm a segitséget

pista

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Lehet, hogy a mobiltelefon mégiscsak mobilnetről csatlakozik? A mobil adatkapcsolatot megszakítja olyankor mikor a wifi megy?

Én mint írtam, rögtönzött webszervert csináltam, de wan cím+portal csak wan oldalról lehet elérni a webszervert, lan oldalról pedig csak belsőhálózati ip címmel+portcím. Szerintem valami tűzfal dolog lesz a probléma hátterében, aminek áttálításához nem lehet hozzáférni ennél a tipusnál. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen nettezhetsz mivel semmilyen áramot igénylő utcai eleme, ha van nálad áram (szünetmentes) és az lt nél is van áram szokott lenni :D akkor semmi gond.  Utcai osztástól kb 100m szokott a max lenni, persze ez nem a felső határ.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

És van valami tuti tipped, hogy mit kellene most tennem annak érdekében, hogy érdemi változás történjen ebben az ügyben?

A valótlan állításról... nyilván viccnek szántam. Csak fura még mindig, hogy sem a weboldalon sem a szerződésben nincs feltüntetve a 15-ös feltöltési sebesség csak az 5. :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TheDoctor
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Az a baj hogy bárhogy nézem ezen a vonalon max 40/7 lenne a plafon.  Lehet ki lehetne még egy kicsit sajtolni ebből a vonalból de de 2 érpárral lenne a tuti. 

Én is ne félj :D  Erre nem tudok mit mondani van akinek meg bele írják nem tudom hogy megy ez. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Bonding?

Nézd. Nem az Ő dolguk lenne ennek a felmérése és szakvéleményezése? Nekem még csak az sem lenne kötelességem, hogy bemérjem a HGW-n a vonalam! Mert oké, én ezt meg tudom csinálni, de pl egy idős házaspár esetében, akik nem értenek hozzá mégis mi van? Mindig minden esetben ez a szolgáltató dolga szvsz. És én pont azért akartam bemenni a T-Pontba, hogy ezt tisztázzam valakivel. Erre írta Panni chat-en, hogy úgysem állítják át a csomagot, ha technikailag a vonal nem bírja az XL sebességét. Nos mint látható erre magasról tettek.
 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 perce, TheDoctor írta:

Bonding?

Nézd. Nem az Ő dolguk lenne ennek a felmérése és szakvéleményezése? Nekem még csak az sem lenne kötelességem, hogy bemérjem a HGW-n a vonalam! Mert oké, én ezt meg tudom csinálni, de pl egy idős házaspár esetében, akik nem értenek hozzá mégis mi van? Mindig minden esetben ez a szolgáltató dolga szvsz. És én pont azért akartam bemenni a T-Pontba, hogy ezt tisztázzam valakivel. Erre írta Panni chat-en, hogy úgysem állítják át a csomagot, ha technikailag a vonal nem bírja az XL sebességét. Nos mint látható erre magasról tettek.
 

 

Szeretnél erre minden téren kielégítő magyarázatot a miértekre? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
13 minutes ago, anonymus said:

 

Szeretnél erre minden téren kielégítő magyarázatot a miértekre? 

Abszolút szeretnék. 

Egyébként korábban 2006-tól volt 2012-ig volt net előfizetésünk Telekomtól. 4 megabites csomagot rendeltünk 2006-ban (ADSL) az volt a csomag sajátossága, hogy lényegében használhatatlan volt. Voltak jobb pillanatai, amikor egy nap csak kb 5x szakadt meg (az volt a Kánaán) de általában ennél sokkal többször megszakadt. Akkortájt voltam fősulis... NEPTUN-on (ami egyébként sem volt egy hűde jó rendszer, de azért lehetett használni) lényegében nem tudtam felvenni a tantárgyakat, mert annyiszor szakadt meg és olyan szinten volt instabil, hogy ez voltaképpen lehetetlenné tette a tárgyfelvételt. Az évek múlásával ez csak romlott. Szakmányba jöttek ki hozzánk (és a szomszédokhoz is) a szerelők, mert a szolgáltatás színvonala csapnivaló volt... a szolgáltató a sebesség felezésével oldotta meg a problémát. Értsd 4 megabitről levett 2-re, egy ideig viszonylag stabil is volt, de később kezdődött minden előröl. Még a végén 1 megabites csomagot akartak adni, és ekkor telt be a pohár és mentünk át egy helyi szolgáltatóhoz (mikrohullámú net). Később tudtam meg, hogy 2012 után az utcánkban lényegében MEGSZŰNT az ADSL net szolgáltatása a Telekomnak. RÖHEJ!   

Mikrohullámú szolgáltatótól két ok miatt jöttünk el... drága volt, illetve, hogy az első értesüléseim szerint, ráadásul T-Pontból kapott infó volt (megjegyzem ez is lett volna a logikus) optika volt fejlesztésként betervezve az utcánkba, ebből lett végül fantasztikus VDSL.... szóval már nagyon ki vagyok ezektől. :( 

Tehát igen, igénylem a minden téren kielégítő magyarázatot a miértekre.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TheDoctor
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
28 perce, TheDoctor írta:

Bonding?

Nézd. Nem az Ő dolguk lenne ennek a felmérése és szakvéleményezése? Nekem még csak az sem lenne kötelességem, hogy bemérjem a HGW-n a vonalam! Mert oké, én ezt meg tudom csinálni, de pl egy idős házaspár esetében, akik nem értenek hozzá mégis mi van? Mindig minden esetben ez a szolgáltató dolga szvsz. És én pont azért akartam bemenni a T-Pontba, hogy ezt tisztázzam valakivel. Erre írta Panni chat-en, hogy úgysem állítják át a csomagot, ha technikailag a vonal nem bírja az XL sebességét. Nos mint látható erre magasról tettek.
 

 

Megpróbálok úgy le írni hogy ne kamuka hatást keltsen és ne sértsek meg semmilyen szabály / szerződést. 

- T dolga lenne de mivel meg van a garantált lehet takarózni a szerződéssel ami nem jó .. 

- Saját érdeket hogy ismert vagy meg kérdezd valahol mert ha nem csúnyán kiszolgáltatott helyzetbe tudsz kerülni sajnos. 

-T pontban egy Sales srác / csajt kapsz műszaki végzettségük nincs nem elvárás. Szerencsés vagy ha ki fogsz olyat akinek van egy kis affinitása hozzá de ez nincs mindenkiben.  Így is 1000 + betöltetlen állás van a cégnél, ami sok és nem fogy.

- Panni próbálta menteni amit lehet és segíteni ahogy tud, de nem ez a dolga. Neki inkább telefonok és csomagok terén kell segítenie mit hol találsz az oldalon stb stb. ez nőtte ki magát annyira hogy Panninak már mindenben kell segíteni.

- Ilyenkor a legtutibbat a szerelő tudja mondani, ő ismeri a hálózatot ő tudja mennyit bír.  Salesnek az eladás az érdeke míg a szerelőnek a hálózat. Te esetedben meg úgy mindenki esetében kb Sales rögzíti be a rendelést. Ami egy csipetnyi nem hozzá értéssel és eladási szándékkel nem biztos hogy jó vége lesz. 

- Csomag beaktiválása előtt rézen meg tudja mondani mind a sales mind a szerelő hogy ki adható e mennyit bír stb stb

 

Tudom ez nem feltétlen vigasz neked :(

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...