Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

50 éves nincs 71be épültek a téglás tömbök és a matáv kábelt 88ba rakták fel a lakásokba! Amúgy nálam is régi a kábel még is megy a 30 megás net. Töketlenek voltak a alvállalkozó emberei azért szakadozik a szomszédba a net össze vissza kötögettek mindent, kijött a t-s szerelő mi ez a kábel kupac, kérdezte :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Itt a lakóközösség is jelethetné hogy sz... a T honnan tufná hogy nincs rendben minden ha nem jelentik be?
A szerelő nem fog egyedül nekilátni egy háztömbnek nem is arra küldték ki hanem a haverhoz mint userhez. A garantáltat bőven eléri, nyilván lerázta a haverod, mondván megy az meg ennyi meg minden aztán húzhatott haza a melóból.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A speedport HGW szerintem egy kiváló, elég nagy hálózati terhelést lekezelni képes eszköz. Gigabites ethernet portokkal, 300 megabites 2,4 GHz "n"-es + 5 GHz-es wifi AP-vel. A telekom lehetőség szerint frissíti a szoftverét.  A legújabb firmvware-el (09021601.00.634) már minden funkció tökéletesen működik.

 

Én is szeretem, mert van pl. FTPS szerverem bekapcsolt gép nélkül.

De azért koránt sem tökéletes.  DHCP-n szokás szerint adja magát DNS-nek (IPv4 és IPv6 is) és ha egy névhez nincs A és AAAA rekord is akkor butáskodva az A-t sem adja vissza. Nem is értem egyébként ez hogy nem okoz sokaknál problémát. (DHCPv6 nem tiltható, DNS-ek nem állíthatók benne. Ezt áthidalandó pl. az IPv6-ot kell tiltani, hogy ne legyen speedport DNS, és IPv4-hez külsőket beállítani.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Helló ez a szereld magad UTP a bejövő doboztól engem is érdekelne. Mivel elég régi a vezetékelés ill a régi tulaj több helyen is meg szakíttat. Így fel merült hogy újra kellene fűzni. Kérdés milyen kábelt vásároljak hozzá ?

Utcáról bejövő doboz jelenlegi állapotába gondolom megéret már egy cserét :D http://kepfeltoltes.hu/view/141226/IMG_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Szerszám ? Vezeték ? Doboz tipus ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia 

 

 

Igen nem ártana a csere már elég régi kábel és nem is igazán jó internethez. 

 

Legjobb megoldás SFTP kábel. Válasz ki egy ér párt pl sárga és srága fehér ezen fog menni az adat ezt kösd de inkább forraszt arra két szélra ami vonalad alkotja.  nem használ másik két eret és a csupsaz földelő szálat pedig össze kell kötni a  SFTP további hat nem használt erével és a fólia árnyékolással. Modemnél szét fejted a kábeleket sárga és srága fehér eret be kötöd egy rj11 dogóba középső két helyre megy ez a két szál és ez mehet modembe ha nincs analóg telefonod ha van akkor szűrő és modem és itt is kösd össze a nem használt 6 eret és földelést és ezt kösd egy fütés csöhöz vagy ha szabályos a konektor földelése akkor oda ezzel érjük el hogy a szabad erek nem fognak anntennaként müködni. Ami biztos kell rj11 es csati filéres tétel hozzá fogó lehet kapni pár ezer forintért utána el is adhatod falon én meg ki cserélni ezt a dobozt de inkább forrasztanék. Ha Pesti vagy tudok segíteni esetleg. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A bosszankodást maximálisan meg tudom érteni. Mértem már rokonnál ADSL névleges 10 mellett 3-at, amikor "családi" időben a 15 simán ment régen. Már akkor dühített a 10-nél 1-re levett garantálttat, 20-nál még 10 volt (10% vs. 50% ugye). Aztán (ahogy vártuk) 20-ra váltva meglett a mostanság szokásosnak mondható 13.

Hűségidő vége felé én is egyre elégedetlenebb lettem a 20-ra teljesülő 13-mal. Már korábban kiszúrtam, hogy 30/5 is kérhető ide, csodálkoztam, hibának véltem. Fel akartam mondani. Online ügyfélszolgálat lassan már években mérhető hiánya miatt telefon... Lehet velem tárgyalni, próbáljuk ki, telefon PSTN-ről VoIP-ra és 30/5. És csodák csodája, lőn VDSL óperencián is túli, vidéki városban. Viszont ha más címekre keresek (belvárosibb területek) eddig mindenhol csak 10, 20 (ADSL) a max. ajánlat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

http://kepfeltoltes.hu/view/141226/IMG_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ezt a dobozt mire tudnám le cserélni ahogy nézem a piros ill. fehér kábel ami felelős a adatért a többi fekete szürke kábel használaton kívül van.

Tudsz valamit ajánlani ? Esetleg olyat amibe a Sftp kábelt csatlakozóval tudnám dugni.

Ill érdekelne a fogó neve amit használnak e tipus kábelezésére. Akad pár videó de nem csináltam még ilyet és kicsit ockodok tőle ne hogy el szúrjam :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Magát a dobozt valami  ilyesmire   de utp fali ajzatba be tudod dugni a kábelt csatlakozóval ha igy döntesz akkor utp fali ajzat rj45 ös csati és fogó  rj11 es krimpelö fogó a modemhez rj45 meg ha be akarod dugni a kábelt a bejövő részen.  Kezdésnek ki próbálhatod hogy marad a fali csatlakozó és csak a többit cseréled le. 

De mint mondtam én úgy csinálnám hogy följebb le írtam.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

És az nem okozhat problémát ami az utcáról jön be.

Gondolok itt arra hogy elavult a vezetékelés :) ami be jön a falon.
Be szerzek pár apróságot utána járok mennyiért csinálnák meg. Ha nagyon sok akkor marad a szereld magad :D

Igaz nem említettem de DSL telefonom van.
Ez úgy gondolom nem befolyásolja a kötögetést mivel (ZXV10) használom.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Jozso3, Sztem halgass kollégára, otthon van a témában és jó dolgokat szokott javasolni nagyon.

De kérdezd meg az ügyfélszolgálaton,hogy mennyiért veszik fel, mint plusz/kiegészítő/szuperszerviz munkát (vagy épp hogy hívják), de ne lepődj meg hogy ha az 5-8 pénz közötti saccolásnál zsebbenyúlósabb lesz, mert egy óra bütykölési munkadíj az kb tuti 5-7 ezer, plusz a kiszállás (ez is van tuti 2 és 4 pénz között) és az anyag (ez talán annyira nem vészes de tud vastagon fogni a toll, 1-2 ezret itt is számolhatnak), meg még ki tudja mit akarnak okosítani, szóval simán 10 fölé is mehet a móka...

 

Azt nem próbáltad, hogy hibabejelentővel egyeztetni és a "dobozt" megnézetni szerelővel, hogy mit mondanak rá? Lehet hivatalból alakítanak vmit rajta hogy *** jobb legyen... Ez csak egy tipp, hátha, sosem lehet tudni, lehet bejön, lehet marad a fizetős megoldás vagy a home made network :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...