Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Sziasztok.

Problémám van, leginkább a telekom szolgáltatással!

(07-01) Pénteken az áram órákra elment. Mikor visszajött a modem nem volt hajlandó elindulni. Power led nem világított. Lan és a DSL halványan villogot. De nem úgy mint mikor nem tud csatlakozni a DSL a központhoz. Hanem mikor gyorsan pislog az ember, olyan ütemben villogott. Ki/be dugnám gyorsan az áramba.

2 előfizetés van, a másik a város másik felén. (kb) Onnan elhoztam a másik modemet.  Mert az itthoni modem csak másnap estére tudott beindulni!

(07-03) Ma pedig. Vasárnap. Folyamatosan szakad meg a net kapcsolat.

Mire ide sikerült regisztrálni és ezt leírni 3x is megszakadt több percre!

Mindig akkor szakad meg mikor kellene az internet elérés. Képtelenség így az email-eket megnézni, vagy bármi mást csinálni...

 

3-4x is felhívtam a központot és semmit se tettek!

Először azt a választ kaptam, Kapcsoljam be a modemet! (élettelen modemet, hogy kapcsoljak be? Mondtam hogy nem kapcsol be a modem, ennek ellenére ezt a választ kaptam)  A többi esetben, meg semmi reakciót. "majd szólnak"

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: StoneBal
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintetek van arra belátható időn belül reális esély, hogy az XXL-es csomagot elérhetővé tegyék a VDSL-el lefedett területeken? Vagyunk néhányan, főleg vidékiek, akiknél nincs más szolgáltató a telekomon kivül. Jelenleg az XL-es 50/15-ös csomagra fizetek elő, és bonding alkalmazásával jó eséllyel ez a sebesség duplázható lenne. Ennek a műszaki hátterével nem vagyok teljesen tisztában. Pl. a 17a profillal + bondinggal + a jelenlegi központ oldali eszközökkel mi a max. adható sebesség a gyakorlatban?

1995-ben árnyékolt dupla érpárt húztak be a lakásomig. A második érpár soha nem volt használva, a központban és az ide jövő törzskábelen is van szabad kapacitás. Nem gond a magasabb havidíj sem, szóval csak a telekomon múlik a dolog.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: icsaba
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@icsaba

Szerintem ilyesmi mostanában nem fog megvalósulni. Talán majd ha lesz vektoring is, lehet lesz valami előrelépés.

Ha meg is valósulna vektoring nélkül 17a-val, a gyakorlatban akkor is kevés előfizetőnek lehetne kiadni, nagyon meg kell felelni a feltételeknek, mint például nagyon közel kell lenni a dslamhoz, abban szabad portoknak kell lenni. A dupla érpár sajnos nem mindenhol megoldható még ez esetben sem, például nálam sincs lehetőség még az 50 megabit igénybevételéhez sem, állítólag valami kábel osztó nem alkalmas rá (fejleszteni kéne hozzá, de azt nem fognak, ezt így megmondta a Telekom földkábeles). Amúgy ha minden feltétek adott, akkor 150-160 simán kihozható belőle, vektoringal pedig még több. 

table_xdsl.gif

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdvözletem,

Pár napja nem volt internet körülbelül fél napig (A routeren nem világított a VOICE ledje), majd miután újra működött a szolgáltatás azt tapasztaltam, hogy a
10 Mb/s sebesség helyett csak 4 Mb/s van (igazából 3 Mb/s és 5 Mb/s között ugrál a mutató), de az is állandóan meg-meg szakad egy rövid pillanatra. A feltöltési sebesség is hihetetlen alacsony.
http://www.speedtest.net/my-result/5483898704

Vártam néhány napot, azt gondoltam majd megjavul, de még mindig fennáll a hiba. Alap ki-be kapcsolós, széthúzós dolgokkal próbálkoztam.

Előre is köszönöm a segítséget.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@roland222

Igen a Thomson lesz a HGW.

A HGW asminisztrációs felületétnaz usermanualja szerint az 192.168.1.254 címen, annak böngészőbe való beírása után lehet elérni. Felhasználó/Jeszó: 3play/3play hacsaknem módosítva lett. Elvileg a boardnd connection rész view more linkjére kattintva vank részletesebb dsl információk. Erről kéne képernyőképet felrakni.

Mivel dsl kapcsolat, javaslom hogy a továbbiakban a ki/be kapcsolgatást kerüld. Hívd fel a 1412-es számot és vetess fel hibajegyet, azzal az indokkal, hogy valószínűleg snr lockot kaptál. Ezt csak a HGW információs felületéről készített kép után tudnám csak biztosra mondani, de ez is álhat a dolgok mögött. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Valószínű betelefonálás lesz belőle csak szeretem magam megoldani az ehhez hasonló problémákat. Csináltam pár képet HGW felületéről, többről is, hátha valamire rájössz.

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nagyjából ezeken láttam információkat. Remélem nem a lényeget hagytam ki.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: roland222
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

Benne van a lényeg. Nem snr lock. A Dsl szinkronsebesség megvan.

Screenshot_2016-07-19-06-29-31.png

Ez azt jelenti hogy nincs snr lock a vonalon, valahol máshol veszik el a sebesség.

Kábelesen csatlakoztatot eszközzel mértél és ellenőrizted, hogy más sávszélességet igénylő folyamat nem fut azon a gépen sem a hálózaton?

A View more... link alatt milyen információk találhatók még?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kábelesen is mértem meg a HGW is csak az általam csatlakoztatott eszközöket mutatja. Wi-fin is ugyan azt mutatja és kábelesen is két külön gépről. A gépeket nem fut semmilyen sávszélességet igénylő folyamat, majd este beszerzek valami hálózat figyelő programot, hátha valami elbújt volna az egyik gépen, bár nem hiszem, mivel ha csak a másik gép csatlakozna akkor annak jónak kellene lennie..

View more plusz egy adatot mutat:
http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fel8_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mióta tart ez az állapot? Előtte jött rendesen a megfelelő sebesség wifin keresztül és kábelesen csatlakozva is? Egyik pillanatról a másikra lett ilyen vagy volt valamilyen átmenet?

IP tv ha jól látom nincs a hálózatban, a szinkronsebesség jó, tehát vonali hiba sem ál fenn, elvileg a 10/0.5-nek kéne jönni kéne. Lan sebessége gondolom 100 mbps.

Írad még hogy néha meg meg szakad a kapcsolat. Ilyenkor minden eszközön megszakad vagy csak az egyiken? Azt kellene megfigyelni, hogy mikor azt észleled, hogy szakadás van, a Dsl connectionnál lévő uptime számláló vagy az Internet type pppoe alatti uptime számláló nullázódik-e.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

4-5 napja tart a probléma, jégeső volt errefelé, kábelek házon belül rendben vannak, de gondolom, ha baj lenne, akkor nem tudnék most internetezni. Teljesen hirtelen történt, egyik nap még 10/0,5 másik nap meg ugyebár nem volt internet egy ideig és mikor visszajött, akkor már csak ez a sebesség maradt.

Nincs IP tv. Igen 10/0.5-ös volt.

Ethernet
net_t_d_r.gif ethport1
(100Mbps)
 

Rendben megpróbálom megfigyelni, nem sűrűn tapasztalom és akkor is csak igen rövid ideig, de majd ellenőrzöm többször is.

Még annyi, hogy amikor nem volt internet kapcsolat, akkor a HGWnek az adminisztrációs felületéhez sem tudtam csatlakozni.

Ezek az adatok megfelelőek?
http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal9_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na most teszteltem egy letöltést is. A lényeg annyi, hogy fel megy egy adott értékre mondjuk 320kb/s majd fokozatosan lecsökken olyan 80-100kb/ssel (320-->~230) sebességre és utána egyből növekszik ez az érték. Ezt csinálja egyfolytában fel-le ugrál.

http://kepfeltoltes.hu/view/160720/fel12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: roland222
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen a kábelek rendben lehetnek, mert ha ott lenne a probléma, akkor a szinronsebesség sem lenne az amit a képen látunk.

Ha nem a gépekkel van a gond akor a HGW-vel lehet valami. Én ezt magamnak úgy tesztelném, hogy kérnék kölcsön valakitől egy adsl2+ képes HGW-t és azzal kipróbálnám a hálózatot ( a gépeket, wifis eszközöket), ha azzal minden stimmel, akkor nyilvánvalóvá válna, hoga HGW-ben van a probléma attól fügetlenül, hogy nem a modem részével (mivel a szinkron ugyebár jó).

"Ezek az adatok megfelelőek?"

Ezekben a nem látok semmilyen problémás részt, a lan beállítások dhcp tartomány látható rajtuk, a HGW tipus és széria száma.

Letöltés tesztnél is érdemes odafielni, hogy elsősorban magyarországi http vagy ftp szervert használjunk, én a bme ftp szerverével szoktam tesztelni ilyesmiket, vannak 700MB-s, 1GB-s, 10GB-s tesztfájlok is. Nem hiteles mérés ugyan ez sem még mindíg, de így is a legpontosabb ami kivitelezhető otthonról.

Én még azt megpróbálnám, hogy kérném a 1412-n hogy egy technikus jöjjön ki és tesztelje saját laptoppal és ha lehet legyen nála egy csere HGW-is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv ! Szivesen, azért vagyunk itt a fórumon, hogy segítsünk amiben tudunk, de sajnos előfordul, hogy viszonylag egyszerűnek tűnő hiba okát nem könnyű kideríteni fórumon keresztül. Ha a technikus saját gépével ellenőrizte a kapcsolatod, esetleg kicserélték a HGW-t, írd majd meg, hogy megoldotta e a problémád. További szép napot!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egy kis segítséget kérek szeretném beállítani a routert.
Úgy szeretném be állítani, hogy usb csatlakozóra rá van dugva egy HDD amit a router lát és belső hálózaton látom és használom.

Kívülről szeretném elérni dtdns beállítva.

mit kel még beállítani jól.

Köszönöm a segítséget.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...