Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Üdv!

Adott egy Speedport Entry II Modem/Router combo. A napi használatban komoly gondot okoz, hogy ha valamelyik végpontján (WiFi vagy LAN, nincs különbség) elindul egy Youtube videó vagy valamilyen letöltés, akkor a többi porton olyan masszív lag jön létre, hogy szó szerint ideg örlő bármilyen internet szolgáltatást is használni.

A bejövő sávszélesség 10Mb/s. Statikus sávszélesség korlátozás MAC vagy IP alapján nem érdekel és a dinamikus sem igazán. Valamelyik végponton szinte mindig használunk valamilyen MMO játékot, ami ugye érzékeny a 70-80 ms feletti ping-re. Tehát a helyes beállítás nem csak a sávszélességet szabályozza, hanem figyelembe veszi a forgalom típusát is és azokat megfelelően priorizálja - lényegtelen, hogy mekkora sávszélességet engedélyezz egy web letöltésre, ha attól a sávszélességet nem igénylő kommunikációk ping-je használhatatlanra romlik...

Összegezve. Elsőrorban a csomagok típusa alapján hoz döntéseket és nem a sávszélesség terheltsége vagy arra benyújtott új igények alapján.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Eddig ok, de akkor mit tegyek mögé? Akár konkrét modell vagy legalább milyen paraméterezhetőség, stb..

Ezzel így nem sokat lehet kezdeni. A kérdésem lényege nem az volt, hogy mi a rossz vagy hogyan nem lehet megoldani a jelenséget.

A megoldások érdekelnének akár ezzel az eszközzel, akár másikkal.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
19 hours ago, Deino said:

Tplink/Asus amit én is javaslok.

Perpill a Routerem most egy TP-Link, de amúgy a házban pedig minden LG/ASUS. Számomra ezek a megbízható márkák, tervben van majd kiváltani a routeremet egy új ASUS-al, mivel a routerem már jópár éves és max 300-at bír talán ha jól emlékszem :) + ez az a fajta aminek a Wifije sem valami nagyon erős hatótávú.

És miért nem veszel valami rendes cuccot?:))) http://www.wireless-bolt.hu/40027-wireless-soho/648250-routerboard-hap-ac-soho-wireless-router

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv. 

 

Kérdésem az lenne, hogy a mi utcánkban 20mb-es otthoni hálozatnál nagyobb nem lehet. 

Ez a méretű internet van nálam bekötve. 

Viszont örüljek, hogy van mert egyébként nem is lehetne, 

Hogy érhetném el, hogy magasabb internetem legyen, ez sajnos kevés.. 

 

Pilisvörösvár, Freiäcker utca

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

2016. július 19-én váltottam NetMánia S-ről (10 MBps) NetMánia M díjcsomagra (20 MBps), mert szerettem volna kicsit gyorsítani a netünkön. A váltás óta azonban - többször, több helyről mért adatok alapján - mind a mai napig még mindig 12-13 MBps között van az elért letöltési sebesség.

Remélem, ez nem azt jelenti, hogy lakóhelyemen (Mosonmagyaróvár városközponti része) fizikailag nem lehetséges a 20 MBps biztosítása.
Ellenkező esetben nincs értelme magasabb díjat fizetnem azért, amit nem kapok meg...

(ADSL kapcsolat, D-Link DIR-300-as routerem van, hardware version: B1, firmware: 2.04)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Elég komoly kis eszköz   ...volt ez ezelőtt 10 évvel ez a Huawei, de az akkori viszonyokhoz képest elég nagy tudással rendelkezett, 2005-ös modell így valószínűleg már leszolgálta az idejét, hacsak nincs kedved újrakondizni, akkor a legjobb szerintem nyugdíjba küldeni, viszont vonaldiagnosztizálásra elég jó lehet, szerintem hiperterminálon elég sok vonali infót ki lehet szedni belőle, talán még valamelyik DMT toolal is együttműködne, én egészen biztos, hogy eljátszanék vele mielőtt vdsl képes szolgáltatói eszközre cserélném. Ha nem idegen terep ez neked akkor rakhatsz fel dmt toolos képeket vonali infóval, abból kiderül, hogy ezzel az eszközzel, kihozható e valami jobb ebből a vonalból, van e snr lock, mennyi a zajtatalék, mennyi a csillapítás, mennyi a max elérhető sávszél a vonaladon, persze ha már nyüglődik a gép, akkor adhat hibás eredményeket is. Vdslre mindenféleképp célszerű váltani, digitális telefonnal ingyen adnak egy szolgáltatói HGW-t, érdemes megkérdezni, hogy a 30 megabites csomag elérhető e, ha igen, akkor evidens hogy vdsles cuccot kapsz. Ha nincs készülék (pl laptop) részleted a net mellé, akkor ha jóltudom vissza is lehet váltani 10 megabites csomagra kötbér nélkül, ha valami nem stimmelne a sebességgel a nagyobb csomagban.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nekem is sebesseg problemaim vannak. Netmania M-el a 20 MBit helyett csak kb. 1-et latok.

Itt a status (ZTE Speedport Entrz 2i):

Link Status Up 
Modulation Type ADSL_2plus 
Actual Rate(Up/Down) 254/1278 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 1421/22404 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 31/29.4 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 7.2/21.5 dB 
Output Power(Up/Down) 4.5/17.1 dBm 
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 4/192 
Interleave Delay(Up/Down) 4/3 ms 
INP(Up/Down) 1.5/5.5 symbols 
Profile N/A 
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/1

Mi hatarozza meg az "actual rate" erteket?

Hogy lehet ezen javitani?

Koszonom a segitseget!

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát bizony, nem mai gyerek... Becsületére legyen mondva, ez idő alatt rendesen szolgált, de hát mára már valóban eljárt felette az idő. Természetesen csere lesz, már kinéztem magamnak egy D-Link DSL-321B típust. Bár nem vagyok ennyire jártas elektronikai témában, de lehet, hogy ezt a DMT Tool-t azért kipróbálom. Visszalépni 10 Mbps-re semmiképp nem akarok. A 20 Mbps szerintem egyelőre elég, aztán később még mindig ráérek magasabb sebességre kapcsolni. Köszönöm az infót!
 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...