Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Sziasztok!

 

Van egy érdekes problémám. Lejárt a hűség valamelyik csomagról, telefonon szóltak. Na gondoltam neten hosszabbítok, online ügyfélszolgálat nem megy. Édesapám nevén van a szolgáltatás, így bement egy T-pontba hosszabbítani, erre a "kedves" hölgy lecseszte, hogy ezt 1412-n is szokták, de azért dünnyögve megcsinálta, persze el is cseszte mert az eddigi Netmánia M-ből visszarakott Netmánia S-be. Ő észre sem vette, de 1-2 héttel később, mikor hazaértem látom csak fele sebesség van. Papír elő látom Netmánia S. Na bementünk újra T-pont egy normális ember volt, aki elmondása szerint a gép szerint nem lehet Netmánia M-et kötni, mert a vonal nem bírja el, de azért megpróbálja. Most várom, hogy emeljenek. Kérdem én, hogy van ez, hogy hűség lejárata előtt ment normálisan szakadásmentesen  az M csomag, nem pont 20 megával, de olyan 1.6 mega letöltést fixen tudott szakadásmentesen majd egy elcseszett csomagmódosítás után már nem megy? Kérdeztem az ügyintézőt is, de csak próbált magyarázni, hogy sorba ahogy több ügyfelet bekötnek úgy lassul stb. Nem volt hihető a magyarázat főleg mert ADSL-ről van szó, ahol ha jól tudom ügyfélszámtól nem függ a sebesség. Sosem volt full 20 megám, de 17-18-at mindig tudott mióta létezik ez a csomag, erre most egy hűségváltás után hirtelen nem tudja?

Egyébként felháborítónak tartom azt is, hogy dupla olyan gyors csomag és az S között 400 Ft különbség van. Mert még nem is érdekelne, ha mondjuk nem 4 hanem csak 2000 lenne az S csomag, talán nem is küzdenék, de könyörgöm majdnem annyit fizetek, mint egy M csomagos és csak fele annyi sebességem van. Ez igazán korrekt. Választási lehetőség pedig nincs, hiszen egyetlen szolgáltató.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Xdsl-nek  is megvan a felhordó közege, mégpedig az optika ott kérdéses mennyit tolnak be egyébb dolgoktól is függ  de változhattak műszaki körülmények ami miatt nem lehet több M es csomagot aktiválni azonban ez a csomag vizsgáló rendszer is elég szeszélyes jószág nem egy esetben volt rá példa hogy üszf szerint nem mehet szerelő szerint mehet a nagyobb csomag de az is lehet hogy simán csak hibásan szerepel az előminősítő rendszerben az a  lakás.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem lehet több M-es csomag? Tehát egy idióta ügyfélszolgálatos HP félmunkája miatt kiestem belőle és ha akarok sem tudok visszakerülni? Na ez az igazán korrekt dolog, gratulálok. Na mindegy várok, mert most voltunk bent kedden, hátha visszaraknak M-be. Ha nem, akkor meg marad a szopás ezzel a szarral és a remény, mivel Nyíregyházán vagyok, hogy év végéig tényleg lesz valami fejlesztés, amit megkezd a Telekom.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

http://www.sebessegteszt.telekom.hu/

Ezt használd elvileg ez a hivatalos amit hibabejelentésnél is elfogadnak. Én azt vettem észre, hogy pontos. Amúgy meg kinézel egy olyan torrentet amit ezren seedelnek és lehetőleg több giga és elkezded tölteni. Ha valami akkor az szépen megmutatja, hogy mennyi lefele irányba a sebességed.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Nem hiszem, hogy lenne olyan, amikor falun vagy vidéken 2Gigabitről beszélnénk a Telekom esetében, hisz ha Budapest XIV.-kerületében a Telekom csak 192Kbit/64Kbit ADSL szolgáltatást tud nyújtani egy 17 éve kiépített vezetékes hálózatán akkor a vidék mire számíthat?! A hosszútávú fejlesztési megállapodást, pontosan azért kötötték a Telekommal, hogy fejlessze a hálózatát és a szolgáltatások minőségét, valamint hozzáférhetőségét, cserébe bizonyos kezvezményekért, és minden a mi álltalunk befizetett adókból valósulna meg. Akkor ezzel az erővel, az emberek összeállnának és saját maguk fejlesztenék az ilyen ADSL hálózatokat, akkor annak több haszna lenne.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok! Sokat kutattam utána de nem találom a megoldást a port nyitásra ezzel a sza..al. Játszani szeretnék haverokkal és nem tudom megnyitni ezt a fránya portot ezer próbálkozás után sem.

Vázolom a helyzetet majdnem minden megoldást kipróbáltam már és sehogy nem akar müködni ennyire le lenne védve vagy butitva vagy én vagyok a túl buta.

- windows tüzfalban hozzáadtam tcp (sőt windows tüzfal ki is van kapcsolva), virusirtó kikapcsolva,udp ben is 25565-ot, próbáltam DMZ-t bekapcsolni nem ment vele, tűzfalat a routerben nem tudom kikapcsolni nincs lehetőség hogy kikapcsoljam, próbáltam felvinni port aktiváláshoz a 192.168.1.254-címet is ez az alap a két gépemét is az sem megy, a publikus ip cimet is próbáltam hozzáadni azzal sem megy, felvettem 192.168.1.66-os gépet mac címmel a lan listába hogy az kapja mindig a címet, upnpt próbáltam bekapcsolni és ugy sem megy, pppoe-t is próbáltam bekapcsolni lassab lett a net és ugyanugy nem a port closed. passzolom .

Aki tud még valami megoldást kérlek segíts, ha minden kötél szakad veszek egy új modemroutert aki tud ehhez hasonlót mint a speedport csak nem ilyen elcseszett kérem ossza meg velem. Köszönöm.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Az UPnP-nek be kell lennie kapcsolva és a szerver programnak is futnia kell, valamint a szerver programnak nem ártana támogatnia az UPnP szolgáltatást. Az UPnP (Universal Plug and Play) szolgáltatásnak a lényege az, hogy amikor egy programot elindítasz és a program kinyit egy portot, akkor ha a hálózati eszközöd támogatja az UPnP-t és be is van kapcsolva, akkor amíg a program fut, addig a port nyitva lesz egéssze addig, amig a program fut, ha a programból kilép vagy bezárod akkor a háűlózati eszköz észre veszi, hogy a portra nincs szükség tovább és ha csak nem érkezik erre a portra egy újabb UPnP szolgáltatás kérelem, akkor port ki idő eltelte után automatikusan bezárodik. Szóval UPnP-t bekapcsolod, a szerver progi fusson és úgy teszteld le. Ha nem hiszed, akkor próbál ki hogy pld az uTorrent-nél is bekapcsolod az UPnP-t és a kivételek hozzáadása a túzfalon opciót, és megnézed az uTorrent álltal kinyitott portot, akkor az is addig marad nyitva amíg be nem zárod az uTorrent proramot.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Le reseteltem, újra hozzáadtam portot és closed még mindíg. upnp-vel sem megy. Még annyit kérnék tőletek hogy légyszíves ajánljatok egy olyan routermodemet ami hasonló ehhez és viszi ezt a 30 megás adslt (vagy hogy nevezik ezt adsl2 vagy vdsl). Én ezt a fajtát néztem ki:

Tp-Link TD-W8961ND 4-port 300Mbps wireless N ADSL2+ modem router ( ANNEX-A )

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

akkor gyanús mert optikai kábel nincs erre csak telefonvonal, ahhoz meg akkor a vdsl modem kell, akkor tényleg feladom nem fogok tudni haverokkal játszani pedig itt van egy kihasználatlan gép mellettem amivel ez menne, de még az az érdekes hogy a dmz-t bekapcsolom és úgysem nyitja meg azt a portot sőt semelyiket itt valami más problem lesz, köszönöm azért a helpet mindenkinek.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

mondjuk előbb meg kéne próbálni az aktuális eszközödet beállítani, nem másik kütyüt venni (ha a net mellett van másik szolgáltatás, ami kötődik hozzá, pl iptv vagy voip, akkor meg az új eszközt nem is fogod tudni használni teljeskörűen szerintem...)

reset után fullra elvégzed a beállításokat és menni fog az, írták már itt megcsinálta simán...

 

ügyfélszolgálat mit mondott? nem segítenek beállítani? leírásod az eszközhöz nincsen?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...