Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Már magához a wi-fihez sem tud könnyedén csatlakozni a telefonom, mikor a gép tölt. Megpróbáltam most a facebookot, esélytelen, hogy betöltsön mobilon is. Én korábban is modemre tippeltem igazából, de most költöztünk és reménykedtem, hátha az új helyen megjavul a dolog, nos nem... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv.

Körülbelül két hete csütörtök óta azt tapasztalom, hogy néhány honlap nem működik megfelelően. A fő példa a Wikipedia, ami azóta egy eszközön se, bármilyen böngészőt próbálva nem működik. Másik ilyen oldal az Instagram volt, az azóta már használható, de elég lassú. Pingeléssel elérhető a wikipedia, tracertnél a második pont timeoutol, a többi pont elérhető. Valakinek valami ötlete van esetleg? Arra is gondoltam hogy esetleg az ipv6 bevezetésének lehet köze hozzá, de nem találtam semmit.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Csináltam nehány pinget es tracert -t. Azok az oldalal amelyek ipv6ttal kommunikálnak lassan jönnek be (pl. Gfycat, ipv6.google.com, mega.co.nz). Lefuttatam ezeken a tracert parancsot és némelyiknél több csomóponton is timeoutol. A wikipedián, és az összes hozzá tartozó oldalon lefuttattam a tracert t, ezekkel is ipv6on kommunikál, és csak a második ponton timeoutol, és ezek az oldalak nem jönnek be. Más is tapasztalt ilyet az ipv6 óta? Valamilyen router beállitás lehet? Telekomtól kapott ZTE ZXDSL 931VII router van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello! Segítséget szeretnék kérni Speedport W 724V Ci beállításával kapcsolatban. A használati utasítás szerint USB csatlakozóra kötve merevlemezt, meglehet osztani helyi hálózaton FTP - vel a meghajtót. De ami a lényeg hogy a használati útmutató azt írja hogy interneten is elérhető a csatlakoztatott meghajtó. Nos ennek a beállításához szeretnék segítséget kérni. Hogyan lehet beállítani hogy az interneten keresztül a világ másik végéről is elérjem a csatlakoztatott meghajtót. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szép napot mindenkinek

Nem rég szerettem volna egy szervert csinálni hogy páran fel tudjunk rá menni.

Azt olvastam hogy meg kell nyitni a portokat amiket a szerver használ a rooterbe.

na most megnyitottam így : 

a probléma a kép jobb oldalán látható hiába nyitottam meg a portot ugyan úgy zárva jelzi (ha a gépen kikapcsolom a tűzfalat akkor is)

valaki tudna segíteni esetleg hogy mit ronthattam el ?

PortFoward78fec.png

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: PéterP
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok,

A következő problémával találtam szembe magam, a 6. kerületben lakom és a minap kötöttek be DSL internetet a lakásba (sajnos csak ez van kiépítve a házban...) behozták a mondemet és közölték hogy ehhez az előfizetéshez nem jár wifi-s router. Gondoltam ok semmi gond, elmentem vettem egy TP-link routert, összekötöttem a mondemmel, a laptopon volt wifi jel de nem volt internet, a telefonos hálózatoknál létrehoztam egy új kapcsolatot az előfizetéshez kapott felhasználó név és jelszó megadása után már vidáman tudok netezni a laptopon, de a gondom az hogy most a telefonommal nem érem el az internetet, a wifire felkapcsolódik de mégsincs rajta internet. Hogyan tudnám beállítani? (Iphone 6) PLEASE HELP :)

 

Előre is köszönöm & üdv,

 

Réka

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a segítséget de sajnos nem oldotta meg a problémát, ha a TP-link router WAN portjába csatlakoztatom egyáltalán nincs internet (a laptopon sem) csak akkor ha a router LAN1-es portját használom, de így a fent leírt módon csak a laptopon, a telefonon továbbra is csak wifi jel van internet elérés nincs.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv! A napokban kibővítettem a T-s internet és telefonszolgáltatásomat egy ip tv-vel. HGW-t cseréltek, megy is minden. de én csak a szerelés idejére raktam vissza a t-től kapott régi HGW-t ugyanis sajátot használok, ami eddig hibátlanul működött. Sajnos azóta két saját kütyüm sem megy. Ellenőrizzem az adsl kábel csatlakozását hiba jelenik meg mind két saját eszközömben.  Az t-töl kapott természetesen működik. Mi lehet a gond? 

A két saját eszközöm: 

Eszköz 1

Eszköz 2

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
6 órája, btz írta:

@Suttyo

Voip is hozzá van párosítva a kapott HGW-hez. Szerintem a szolgáltásodat is áttállították vdsl2-re, az eszközeid eközben csak adsl2+ tudnak, ha jól néztem meg a specifikációjukat. Hogy tényleg vdsl-t használsz e azt ellenőrizheted a HGW adminisztrációs felületén. Milyen típusú a HGW és melyik netcsomagod van? Miért rendeltél IPTV-t, ha nem érdekel?

Sajnos igazad van. vdsl2-re lett állítva. Bár azt nem értem miért, mivel 20-as netem van és nem is tud többet a hálózat. Ezt is sírva.....  Az iptv csak egy kedvezmény miatt lett megrendelve, nem is használom.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Suttyo
Pótlás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdvözlet kedves olvasó!

Már 1 éve tűröm a Telekom által szolgáltatott netet. 1 éve váltottunk Telekomra Falu netről ,hogy Ú milyen jó! A problémáim a következőek. Előtte megjegyezném ,hogy gondolom mindenki tudja mi az a válaszidő : (ms) (ping). Szóval. Előfizetésem : Netmánia S (legkisebb) ennél több nem elérhető faluban!

Játszok éppen ,mondjuk CS:GO. Jelenleg 50ms válaszidőm van fixen és BUMM valahonnan csak úgy felmegy 800-900-ra a semmiből , és lemegy mint ha semmi nem történt volna. Neten SENKI nem volt SEMMILYEN eszközzel nem volt felcsatlakozval. (TP-LINK beállításokban le is tiltottam minden eszközt).

A másik : Játszok éppen és valaki a családbólnéz videót youtube-on... Ekkora fix 300-500 ms van amikor 600 is. Előre elnézést a kifejezésért ,de SZARRÁ laggolom magam , szaggat a játék , késik minden , lassú sz*r a net nem tölt semmit. Sávszélességhez nem értek , nem tudom beállítani. De még ha valaki bárki más is felmegy bármilyen oldalra 50ms ről istant 200 lesz. 

Ja meg persze ha az egész család netezik akkor ki crashel (összeomlik) az internet hálózat.

Segítséget kértem(facebook-on) megadtam OM azonosító , telefonszám stb... Erre jön az üzenet ,hogy HIBÁT TALÁLTUNK , gondolom EL SE HISZEM VÉGRE .. 5 perc múlva : Tisztelt ügyfelünk , rndszere hibátlanul működik. Üdv: telekom. Mondom *****a! Sőt! ha én csinálok játék közben vmit a gépen akkor meghal az egész rendszer! :) És rohadt idegesítő!!!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Hari
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...