Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Amíg a dsl közppnt nem támogatja/nincs beállítva a te vonaladra, hogy támogassa, addig felesleges bármilyen vdsl eszköz, az is csak adsl2+ ban szinkronizálna fel (vdsl eszközök szokták támogatni az adsl2+ is nagy általánosságban)

Amúgy pedig, ha vdsl2-re raknak, akkor kapsz egy szolgáltatói HGW-t (digitális elosztó, amolyan modem router kombó)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Saját router használata esetén a routert annak használati utasítása szerint kell összekötni a modemmel és a pc-vel, majd a wan beállításoknál beállítani a pppoe felhasználónevet illetve jelszót. Nem a pc-n/laptopon kell új pppoe kapxsolatot indítani. A modemen sem kell semmilyen beállítást elvégezni, azt csak megfelelően a routerhez kell kötni, további beállításokat a router manuálja szerint kell elvégezni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Csak wifivel cstlakotol ugye a routerhez?

https://pzoleeblogen.wordpress.com/2015/12/02/wifi-lan-speed-test-for-windows-and-linux/
https://pzoleeblogen.wordpress.com/

Itt rengeteg dolgot találsz wifi beállításokról, 

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Zoltán+Pallagi&hl=en
itt pedig az androidos appok vannak hozzá. 

Wzekkel megmérheted í wifid- sebességét, ütkoző hálózatokat észreveheted,  mozgathatod a routert a jobb vétel érdekében. gayaroklatban nekem egy antennás routerrel épületben kb 20mb/s sebességet sikerül elérni.
 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

 

A szolgáltatás létesítésekor kap az előfizető egy HGW-t egy dobozban, aminek része a HGW mellett a használati utasítás és egy ethernet kábel is. Az az kellett volna, hogy kapj, attól függetlenül, hogy a szolgáltatás része ez a többek között wifit is ismerő HGW.

De igen. Azzal előrébb lennénk a " hibafelderítésben", ha tudnánk, hogy vezetékes kapcsolódással sincs internet vagy csak wifivel, egy sor ismeretlent megmagyaráz az "egyenletben" ezáltal rövidíti a megoldást, de ettől függetlenül, akár enélkül is el lehet addig jutni, csak a nehezebb úton.

A HGW-nek webes felületről managelhető beállítási felülete van. Első körben azt kéne ellenőrizni, hogy ez elérhető e, a wifin kapcsolódott eszköz böngészőjéről.

A HGW beállítási felülete a HGW helyi hálózati IP címének beírásával, hozzáférési név és helszó birtokában érhető el. Ezek az információk valöszínűleg az eszköz talpán, matrica formájában elérhetőek. További támpontot adhat az eszköz felhasználói kézikönyve.

Ha sikerült belépni a HGW kezelőfelületére, akkor a következőket kell ellenőtizni:

Pppoe kapcsolódási név és jelszó megfelelősége

WAN oldali IP cím.

Ehhez további támpontot ad az eszköz felhasználói kézikönyve.

 

Mindezek mellett, célszerű felhívni a 1412-t, mert ott látják, hogy van e vonali szinkron illetve be van e jelentkezve a HGW a pppoe névvel és jelszóval. Ezért természetesen nem számolnak fel semilyen díjat.

Továbbá a megfelelő működést az eszközön lévő kontroll ledekkel célszerű ellenőrizni. A felhasználói kézikönyv talán erről is ír bővebben

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Köszönöm szépen, meg is próbáltam mindent úgy, ahogy írtad.

Sajnos nem jártam sikerrel: a wan kapcsolatnál a pppoe kapcsolat adatait átállítottam a t-online-os felhasználónévre és jelszóra.

Eredmény: megszűnt a wan kapcsolat. Persze volt Save és Reboot is az új adatok beállítása után, de semmi nem használt.

Mintha az adott t-online-os címen nem érné el a router az internetet. (A D-Link modemmel nem csináltam semmit, csatlakoztatva van a routerhez - de persze csináltam teljes újraindítást a modem - router - laptop mindegyikén is az új beállítások után).

Nem hiszem, hogy a beállításoknál rontottam volna el valamit: a rootert utána Factory Resettel visszaállítottam a gyári beállításokra, és újra kezdtem az egészet a Quick Setup menü lépései szerint, de az eredmény ugyanaz.

Utána azonos módon megpróbáltam a régi gts-es felhasználónevemmel és password-ommel újrakonfigurálni, és az simán sikerült is, ismét lett internet a kábelen, majd utána wifin is.

Lehetséges, hogy a t-online-os azonosítóm, és jelszavam nem él?

Nem tudom, mire gondoljak. A Telekomtól kapott levélben az írják, hogy azonnal álljak át az új fh-név/pw kombinációra, és 2017 jan 15 után már nem fog működni a régi.

Most hogyan tovább?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Ottó

Üdv! HGW típustól függően lehet megnézni a vonali adatokat. Például a Speedport Entry 2i-n a legkönnyebb, mert ott csak be kell lépni a böngészőben elérhető webes felületére a digitális elosztónak és az Internet fülön már is látható. Fekete dlink modemnél a legnehezebb, ott sajnos komplett firmware cserére van szükség, hogy vonali információkhoz tudjuk jutni.

Milyen típusú HGW-d vagy modemed van?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Ha a T1E típus végű, akkor pont rámegy az a szoftver. Nekem pont van egy ilyen a szekrényemben,  azzal megyek a faluba vonaldiagnosztikázni :D

Mért nem raknak át vdsl-re? Ha a 30 nem lenne meg, még úgy is jobb ha vdsl van.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...