Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 3

Üdv!

Egy kis bitmatek. Először is használjunk pontos mértékegységeket. Mbit legyen a megabit, MB (nagybetüvel) a megabájt, a /s pedig a per szekundum. Ehhez hasonlö módon kilo-ban is.

10 Mbit/s = 1.25 MB/s

1 Mbit/s = 1024 Kbit/s  = 128 KB/s

700 KB/s = 5.46 Mbit/s

700 Kbit/s = ~0.7 Mbit/s

7366 Kbit/s = 7.2 Mbit/s = 920 KB/s (Ez van neked a TXT-s mérések szerint)

Tegyél fel egy HGW általi képernyőképet a vonali adataidról.

A fent említett gyorsító opció meggyorsíthatja a sebességed, ha az LTE  (4G) lefedettsége megfelelő hozzá.

@Tamas586

73366 Kbits van neki~ 7 Mbps

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
5 órája, balas1199 írta:

Netmánia XXL megrendelésem van. (120 MBit/s) és  TP-LINK -et Használok (TL-WN821N) csak érdeklődök mivel nem értek hozzá, hogy ez a sebesség megfelelő vagy reklamálnom kell mert előtte .Egy hete XL-es csomagom volt??? 

SnapShot(1).jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy 20MHz-es N módban van a routered. Annak a jellemző maximum sebessége ez wifin. Ekkora netet minimum AC-s routerrel kéne osztani. Ráadásul a 800-as tp-link szériának csak 10/100-as lan portja van, a plafon, amit mérhetsz vele, az 94Mbit/s letöltés lesz. Kábelen.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy valamiért  korlátozás van a vonaladon.

 

Remélem nem gond, ha egy másik fórumról bemásolok pár (dchard tollából/billentyűzetéből származó) sort, talán tisztább lesz a kép:

 

"Az SNR lock problémakör az ADSL előfizetéseket érinti, és automatikusan kerül rá a vonalra a DSM működésének a részeként. Ha ez a dolog jól működne, akkor valóban valamilyen kézzelfogható hiba hatására kéne bekövetkeznie, mint a szakadások, vagy a magas bithiba arány, de itt számtalan olyan eset volt akiknél se szakadás se magas bithiba arány, de még csak hibabejelentés sem volt, és megkapták az SNR lockot."

 

"Már többször megbeszéltük, hogy az a DSM hibás működéséből fakad. Ebben az esetben nem hivatkozhatnak a garantált sebességre, mivel a DSM hibás működése és nem a vonal fizikai adottságai korlátozzák a sebességet. Teljesen nonszenesz, hogy egy 15megával működő csomagról 10-esre vált, és utána lassabban megy. Erre nincs semmilyen elfogadható műszaki magyarázat."

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Igen, sajnos a problémát a wan host ip üresenhagyása sem oldja meg, de felesleges hogy benne legyen.

Igen, töröltem azt a képet, a dnshez lett volna köze, de közben eszembe jutott, hogy az amit azzal akartam javasolni, mégsem lenne megoldás a dologra.

Akkor most mobil telefonon ráenged akkor is ha a HGW wifijét használod? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Magam még egyszer sem cseréltettem HGW-t azonkívül, mikor a technológiai okok vagy hibaesetek ezt megkövetelték. Fórumokon inkább olyanokat olvasok, hogy nem épp kívánságműsor a HGW csere. De hívd fel őket nyugodtan és mond el nekik, hogy ez számodra probléma, de erre inkább azt fogják mondani, hogy használj saját eszközt. Esetleg még kérheted a vonalad vdsl-esítését, abból az okból kifolyólag, hogy az jobb technológia, ha erre van lehetőség, akkor kénytelenek lesznek újat adni, mivel ez a ZTE csak adsl2+ képes. Más ötletem nincs , hogy hibán kívül hogyan leetne elintézni a cserét.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
6 minutes ago, Roli82 said:

Szia!

Sajnos nem lehet egyéni feltöltési sebességet kérni. Ha gyorsabb feltöltés kell akkor válts az 50Mbit/s csomagra ott 15 Mbit/s a feltöltés. :)

Köszönöm a gyors választ. Megerősítetted, amire számítottam.

Ez az 50/15 maga lenne az álom, csak egy gondom van... Mégpedig ez (a képen kiemelve látható a problémám.)

telekom feltoltesi sebessegek.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TheDoctor
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
2 minutes ago, Roli82 said:

A weboldalon technológiától független egységes sebességeket látsz, valójában 50-es csomaghoz 15 Mbit/s VDSL-en a feltöltés! :)

Ez 100%?

Igazából ez csak azért poén, mert ha ezt tudom már réges régen átváltottam volna. :) De a weboldal adataiból indultam ki :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TheDoctor
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
3 minutes ago, Roli82 said:

Igen 100% hogy annyi. :) Tavaly szeptemberben csendben tették elérhetővé ezt a csomagot VDSL-en. :D

 

Hát tényleg csendben tették! Ez szuper!!! Elmondani sem tudom, mennyire hálás vagyok ezért a remek hírért! Akkor váltani fogok! Köszi szépen még egyszer! :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TheDoctor
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hát akkor tapasztalt róka vagy te is :( Sajnálom. Pont ezek azok a húzások és manőverek, ami miatt egy cseppet sem bízom ebben a gittegyletben. :(

Egyébként esetemben a digitális fővárosról (vagy hogy is nevezik ebben a projectben) van szó. Azaz Nyíregyházáról. Oké, nem a belvárosban lakom, de nem is az abszolút külvárosban, hanem úgy a kettő között... de az utcánkban (és a párhuzamos utcákban) valahogy az évek során totálisan el lett hanyagolva a netszolgáltatás. Csak a T rézkábele van kint és cső.... semmi más... ezért jöhetett szóba a mikrohullámú net, mert egyszerűen nem volt más! Aztán mint már korábban írtam is, mikor a T-Pontban mondták, hogy az utcánkba optikai fejlesztés van tervezve örültem, mint majom a farkának, aztán jött a hideg zuhany... a parasz-toknak elég a korántsem sem korszerű VDSL. A 30 megabit megvana többi meg kit érdekel? Nagyon előremutató, gratulálok hozzá a kedves szolgáltatónak! Aztán meg beajánlja az XL csomagot egy olyan területre, ahol a vonal azt nem bírja.... és még be is aktiválja.... ez tragikomédia!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Tplink/Asus amit én is javaslok.

Perpill a Routerem most egy TP-Link, de amúgy a házban pedig minden LG/ASUS. Számomra ezek a megbízható márkák, tervben van majd kiváltani a routeremet egy új ASUS-al, mivel a routerem már jópár éves és max 300-at bír talán ha jól emlékszem :) + ez az a fajta aminek a Wifije sem valami nagyon erős hatótávú.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Igazabol meg mindig nem irtad, hogy melyen a jelenlegi csomagod es milyenre valtanal.

Azert megprobalok egy par lehetseges valaszt.

Ha a jelenlegi csomagod  10-20Mbit/s-es es 30-50Mbit/s-re valtasz akkor nem kizart, hogy a jelenlegi, modem, HGW-t cserelni kell. Ezt futar viszi ki a reszedre. Vagy ugyan ez a verzio eseten akar szerelo is  kellhet, mert akar vonal epites sel lehet megoldani. 2 erparas  vonal kell a kert sebbessghez es ennek megfelelo HGW.

Lehet olyan is, hogy ha 10Mbit/s-rol valtasz 20Mbit/s-re es mint irtad digitalis valtas is menne akkor szukseges a modemet HGW-re cserelni. Ebben az esetben futar vissz egy HGW-t neked.

Remelem minden verziot leirtam.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...