Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet telefondróton avagy az xDSL


Roli82

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
Ekkor: 2016. 12. 15. at 15:26, Hari írta:

Kábellel van a wi-fi-ből belehúzva a gép *****ába

A bufferbloat jelenségét élvezheted,

Tesztelni itt lehet: http://www.dslreports.com/
Azért van mert valamely routeren nincs QOS, viszon van nagy bufferméret a folyamatos iptv stream fenntartására,  A T általában így állítja be az eszközeit 15Mbit sok mindenre elég lenne (több userre is) ha emiatt nem  lenne lassú még a szörfölés is. (emiatt klassú lesz). Játszani így csak akkor érdemes ha szereted a legtöbbször hátba lőtt és a senkit nem találtál el jutalmakat elérni, sokáig én is ezeket gyüjtöttem.  50Mbit-re áttérve eltűnt, de a szörfölés még néha így is lassű (dns lassűság vagy csatlakozáshiba miatt majd kiderül- most volt az oszlopon a  féléves kötelező újrakötés)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@acel Gondolom ez lesz az:

nc31zm7.png

15644581_10207631031803817_859253121_n.p

De akkor ezzel nagyon sokat nem tudok tenni, ha felcsörgetem az ügyfélszolgálatot akkor gondolom értetlenkedés lesz, mindegy azért megpróbálom. Néztem OpenWrt és hasonlókat, sajna annyira nem vagyok jártas a témában, hogy speckó firmware-eket merjek pakolgatni a routerre. Sávszél növelés pedig csak elfedné a problémát jobb esetben.

Köszi azért!

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@RagingKoala  

A Result gombra kattintva még részletesebb eredményeket kapsz, ha nincs iptv-d akkor kérhetsz bridge módot és ott te állítod be a Quality of service értékeket, nincs elfedve, ha van iptv-d az szivás, bár kiváncsi lennék mit szól az üsz ha te lemondod hűség lejártéval és a családban más valaki vesz tv-t akkor kaphatsz -e két hgw-t és az internetre bridge módot. persze árban drágább. Meg kell  szerverszoba+áram a két hgwnek.  Bár a mostani állapotban CSzni nem fogsz.  valamit valamiért. Irhatsz a Tnek hivatalos levelet is az eredményeket csatolva hogy mi az ő álláspontjuk, ez hiba vagy nem) Én a nmhh kérdeztem, de nem válaszol ez ügyben. (A t álláspontja gondolom az hogy az  forgalommentes ping elég, az efi meg  minek internetezik, elég ha fizet)

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A korábbi Internetszolgáltatóm, a GTS internetszolgáltatását átvette a Telekom vette át, át kellene állítanom a korábbi gts-es internet-elérhetőségem (adsl kapcsolat DSL-modemen keresztül) adatait a Telekom t-online-os felhasználónevére és jelszavára, amit megküldtek.

Az átállításról (mit-hol-hogyan) semmilyen információt nem adnak, csak azt, hogy nézzem meg a modem kézikönyvében. Ezt sajnos nem találom.

A modemem D-link DSL-360 R típusú, és ehhez egy TL-WR740N tapusú WIFI router csatlakozik. A számítógépen Win10 operációs rendszer van.

(A GTS szolgáltatásával ragyogóan működött az egész, és most is működik, még a régi GTS-es azonosítókkal.)

 

Feltételezésem szerint először a routert le kell kapcsolnom, és a modemhez a számítógépet Ethernet kábellel kell csatlakoztatnom. Ezt meg is tettem, és szerettem volna a modemen keresztül új Ethernet kapcsolatot létesíteni.

 

Sajnos a PPPoE kapcsolat beállításánál beírva a kapott felhasználói azonosítót és jelszót, 691 sz. hibajelzést kaptam: a felhasználónév és jelszó nem megfelelő, illetve nem ellenőrizhető.

A hibaelhárító futtatása azt a hibát jelezte, hogy az Ethernet kapcsolat nem rendelkezik IP címmel (ellenőriztem, mindenhol a dinamikus IP cím automatikus választása van beállítva).

 

Sejtéseim szerint a modemet kellene esetleg újrakonfigurálni - mikor? az új internetkapcsolat beállítás előtt vagy után? -  , de ennek mikéntjét nem tudom, a modemet kb 9 éve telepítettük, a GTS által küldött telepítési útmutató alapján. Mivel hibátlanul működik, nem szeretném cserélni. Úgy tudom, ezt egy online felületről meg tudom tenni (ennek az IP címét sem tudom, sajnos), de ha a routert lekapcsolom, és az ethernet kábelt közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatom, akkor semmilyen interetkapcsolatot nem érek el.

 

Kérem, aki tud, legyen szíves tanácsot adni, mi az átállítás menete: a konfiguráció tehát DSL-360R modem, TL-WR470N wifi router, a számítógépen Win10 operációs rendszer. Mit milyen sorrendben és hol kell beállítanom, hogy az internet kapcsolat továbbra is működőképes legyen.

 

Előre is köszönöm a segítséget.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Lett megoldása a problémának?

Nekem is szinte ugyanez a problémám, csak mivel modem és router is van, azt gondoltam, hogy valamit ezeken kellene állítanom.

Írtam egy emailt az ügyfélszolgálatnak, hogy írják már le, mit hogyan kellene beállítani, de még erre választ nem kaptam.

Mondott valami használhatót a 1412?

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Egy korábbi hozzászólásomat idézném:

"Pár hónappal ezelőtt az internet úgy működött nálunk,  hogy volt egy modem, az a kis szürke D-Linkes amit még anno a szereld magad csomaghoz adtak. Ehhez vettünk mi egy TP-Linkes (TP-LINK TL-WR841N) router ami egy nagyon kafa kis router mindent be lehetett vele állítani stb. Azonban azt tapasztaltuk, hogy a megrendelt internet sebességet nem kapjuk meg, de ezen kívül semmi probléma nem volt, rendesen lehetett letölteni, játékszerverek futtatásakor sem tapasztaltam kapcsolatmegszakadást, rendesen működött. Az ügyfélszolgálaton jelentettük ezt a problémát és ott a régi modem+router kombó számlájára írták ezt a hibát. Eközben a MAGENTA1 csomagot is megrendeltük, amiatt felvetették azt, hogy hoznak nekünk egy routert és akkor ez a hiba is megszünhet. Ez a router olyan, hogy tudja kezelni vezetékes telefont meg ugye a netet osztani. Pontos típusa ZTE speedport entry 2i. 

De nemhogy javult volna a helyzet, inkább romlott. Ezzel az elosztóval igaz hogy megkapom az előfizetett letöltési sebesség 100%-át, de ha töltök le akkor az egész házban nincs internet. Játékszerver futtatásakor szintén ez a helyzet. A WIFI-ről meg nem is beszélve ami szintén nagyon gyenge, igaz ezen tudok segíteni a régi ruter hozzákötésével. Ezek a problémák nem jelentkeztek a régi konfognál. Forumokat olvasva és jobban megnézve ezt az új rutert, véleményem szerint sokkal gyengébb mint a régi TP-linkes ruter. Ez okozhatja a problémát. De javítsatok ki legyetek szívesek ha másképp tudjátok. 

Ezt már jelentettem hibának de semmi problémát nem találtak. Majd mikor megkérdeztem hogy esetleg nem akadna-e egy erősebb elosztó, azt közölték hogy csak egyetlen fajta router van ami erre a célra megfelelő.

Lehet hogy a semmiért "háborgok", és nincs igazam, de ezt az egy eszköz kényszerítik ránk ami még nem is kellően "erős" ahhoz hogy gondtalanul lehessen használni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Vissza lehetne állítani a régi felállást miszerint van egy rooter és egy általam vásárolt router?"

Erkezett egy válasz (btz) ami arról szolt hogy állítsam be a következő képpen:

"Lehetőség van a saját router teljeskörű internet átjáróként való használatára is. Ilyenkor a HGW egyik LAN portját hozzá kell kötni a saját router WAN portjához. A HGW admin felületén a PPPOE pas-through-t kell beállítani az Internet - WAN beállításoknál, majd célszerű törölni a PPPOE username/password párost, a wifi funkcióját kikapcsolni. A saját routert pedig pppoe kapcsolódási módba állítani. Innentől az az internet átjáró, így az felel a forgalomért. Ha így nem jönek elő a problémák, akkor egyértelmű, hogy a HGW "forgalomirányításával" van valami gond."

A promlémát végsősoron ez sem oldotta meg, ugyan az a probléma mint amit fenn leírtam. Tehát letöltéskor az egész házban nincs net, nem tudunk internetezni. Kezd már elegem lenni ebből a botrányos minőségből. Nem tudom elhinni hogy ennek úgy kell működnie, hogyha a számítógépet játékra vagy letöltésre használom akkor ne legyen net egyáltalán az egész házban. Valakinek ötlete, hogy ebben az esetben még mire lehet gyanakodni?

Balent

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok először is meg szeretném köszönni a válaszotokat!

Az internetem 30Mbit/s sebességű, úgy néz ki, hogy csatlakoznak rá eszközök vezetékesen és anélkül is. A fenti probléma érinti a WIFIs és a LAN kábellel a rooterhez csatlakozó eszközöket. QoS funkciót a korábbi hozzászólásodnbak megfelelően állítottam be szóval az be van kapcsolva.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Az egyik ismerősömnél 2016.12.16-a óta nem megy a ZTE típusú modem/router wifin történő internet szórása. A jelenség az, hogy jel van, de nem nincs rajta internet. Elhajthat-e az ügyfélszolgálatos kolléga azzal az üzenettel, hogy a Telekom nem nyújt wifis szolgáltatást, és őket nem kötelezi semmi ennek a hibának a javítására, ha ő úgy látja, hogy minden rendben van az eszközzel?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nincs tesztelve, nem is hoztak kábelt, mert alapból wifisként lett indítva a szolgáltatás. Másrészről avval jelenleg nem vagyunk előrébb ha megy a vezetékes, mivel sem a ZTE modemem/routeren sem a wifire kapcsolód laptopon nem történt semmi módosítás. Igen, csak a szuperszervíz kiszállási díjából vehetek egy új vezeték nélküli routert, tehát erősen patt helyzet.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Bluemotion
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Budapest szívében, Zuglóban lakom a Stadionoknál. Társasházi környezet, egymással összeépített, több emeletes házak sora.

20 éve van ADSL-em a telekomtól (annó axeleróként, stb. kezdtem).

10 megás az internetem maximális sebessége 20 éve, semmilyen fejlesztés nem történt. VDSL modem cserével próbálkoztunk, saját pénzemen kicseréltem a lakásomtól a lépcsőházi dobozon a kábelt az ajánlott szuper kábelre (2. emeletről). 
Egyszóval mindent megpróbáltam, ami rajtam múlott - de 2017-ben Budapest szívében, családi eszközök tucatjával már nem elfogadható ez a minőségű szolgáltatás.

Régimódi buta hűséges típus vagyok, de elgondolkodtam így új év kezdetén, hogy feladom.

Tud valaki "bennfentes" bármi biztató információt, hogy a t fejleszteni tervez bármit a környéken, vagy egyetlen megoldás a szolgáltató váltás?

Köszi előre is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: tlala
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Felhívtam én is az ügyfélszolgálatot, és ott hamar kiderült hogy rossz felhasználó nevet és jelszót küldtek!!!!! Meg kellett adnom a felhasználói adatokat, előfizető neve, születési dátuma és helye! Utána megmonták a jó felhasználó nevet és jelszavat! Most már minden működik!!! De azért elgondolgottató hogy egy ilyen nagy cég hogy hibázhat ekkorát!!!!??? És nem vagyok egyedül! Ez a szünetmentes szolgáltató váltás????

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szeretném megkérdezni a véleményeteket az alábbiakról:

A lenti paraméterek alapján egyértelmű, hogy a központtól való nagy távolság erőteljesen korlátozó tényező. De már 10 éve az ADSL1 által is biztosított nettó 3,7 Mbit/s sebesség sem érhető el a vonalon (ráadásul ADSL2+ módban)?

Évekig stabil nettó 3,7 Mbit/s volt a sebesség ADSL2+ előtt.

A másik kérdésem az lenne, hogy a decemberi-januári nagy hidegek és szélviharok megrongálhatták-e valahol annyira légkábeleket, ami a lentebb részletezett margin problémákat okozhatja? Vagy csak a hálózat öregedett el annyira, hogy elégedjek meg a nettó 2,5 Mbit/s sebességgel?

Vezetékes infrastruktúra fejlesztést hivatalosan nem tervez településünkön a Telekom.

 

A történet:

A vezetékhossz kb. 2,7-3 km közötti, de már 10 évvel ezelőtt is a nettó 3,7 Mbit/s ADSL1 módban stabilan elérhető volt. ADSL2+-ra váltást követően jellemzően 4-5,5 Mbit/s sebességet sikerült elérni.

A föld- és légkábelek a településen 16-17 évesek, a légkábel a domináns. 2016 tavasszal az utcában több helyen is volt kábelhiba, ami miatt jött a szokásos SNR lock (bruttó 3098 kbit/s sebességre).

2016. november 18-i pillanatkép a vonalról (SNR lock):

20161113_adsl_screenshot_20161113_063947.png

 

2016 decemberében az analóg telefonvonalunkat digitálisra migráltuk és kaptunk egy Speedport Entry 2i hgw-t. Az eszközcsere portcserével is járt, így egy ideig „szupergyors” lett az internet. 2017.01.05-ig: 7342 kbit/s, alacsony INP és interleave értékekkel. A csillapitást szerintem helytelenül méri az eszköz (az 59-et kissé túlzónak tartom).


Vonali adatok 2017.01.05 napján 18:41-kor (eddig a napig volt stabil, áramszünetet követően a vonalmenedzsment rendszer működésbe lépett):

Screenshot_20170105_184143.png

A 2017 januári szélviharok és áramszünetek eredményeként 2017.01.10 után jött az automatikus vonali korlátozás. Az interleave érték letöltési irányban több lépésben felkúszott 511-re, az INP pedig 15,5-re. Ezzel párhuzamosan a letöltési sebesség lecsökkent 3099 kbit/s-re, ami így is maradt.

Jelenlegi állapot (2017.02.18): A 7 naponta szokásos IP váltásokon kívül 28 napja nem volt szinkronvesztés (akkor is áramszünet miatt indult újra a hgw), a voip kapcsolat 681 órája nem váltott IP-t. A hgw-re kötött router logja alapján sem volt internet elérési probléma (folyamatosan figyeli, hogy elérhető-e egy külső cím).

Screenshot_20170218_223427.png

 

Január végén észrevettem, hogy olykor jelentősen ingadozik az SNR. Egy szkripttel naplózni kezdtem 15 másodperces időközönként a vonali értékeket, és a margin mostanában egyre szélsőségesebb kezd lenni. Szinkronvesztés nem lép fel, az ingadozás hossza és időpontja is változékony. Ami jellemző, hogy általában feleződik a margin letöltési irányban. A mai nap már negyedelődött is 3 körüli értékre.

 

2017.02.18 07:28-18:00 közötti noise margin letöltési irányban: Az intervallumban mért maximum 13,8, minimum 2,8. Szinkronvesztés nem volt a legalacsonyabb értékeknél sem.

[07:28-11:15] 13,3-13,8 közötti értékek

[11:16-11:17] 7,1-7,3

[11:18-11:25] 9,7-11,5

[11:26-12:16] 13,0 körüli átlagos érték

[12:17] 6,8

[12:18] 3,7

[12:19-12:23] 6,3

[12:24] 9,8

[12:25] 11,5

[12:26-12:29] 13,2

[12:31] 6,5

[12:32] 11,1

[12:33-12:44] 5,8

[12:44:16] 3,7

[12:44:31] 2,9

[12:44:46] 3,0

[12:45:02] 2,9

[12:45:32] 3,4

[12:49-12:55] 3,1

[12:59-13:07] 2,9

[13:08] 5,8

[13:09-13:29] 11,2 átlagosan

[13:30] 6,6

[13:31-13:51] 11,2

[13:52] 6,7

[13:53-18:00] 11,0 átlagosan

Elnézést, hogy hosszúra sikeredett. Előre is köszönöm a véleményeket, válaszokat.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Caligin
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok

 

Érdeklődnék, hogy ha van egy 10Mb/s  internetem akkor az ajánlott 1mb/s lenne. Akkor mennyire rossz ha csak 700kb/s al jön? Lassan 2 éve.

Mindig szólok a szolgáltatónak és azt mondják messze van az átjátszó. De a garantált akkor is 1MB/s kéne lennie.

Ha jól számolom akkor is 1000kb/s al kéne jönnie. Szerintem havi 6000 Ft -ért ez egy kicsit sok nem?

Ráadásul ha valaki elkezd nézni egy filmet a családban akkor én már nyögve nyelősen tudok bármit is elindítani.

A kérdésem az lenne, hogy erre a problémára mit tudtok ajánlani.

Befűzök egy fájlt ami egy semleges hálózati adat mérő eredménye. Szerintem kevés.

Köszönöm

internet mérési eredmény.txt

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Rosszul tudod. A 10Mbps csomaghoz tartozó garantált értékek: le: 1 Mbps, fel: 0.2 Mbps.. Ha neked 0.7 Mbps a fel az több mint a megajánlott... De nem tudom le vagy fel sebességről beszélsz-e. Képet mutass, ne egy letólthetetlen csatolmányt.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Még nem akarok + 4469FT-ot költeni az egyébként is drága netre. Meg azt nem értem ha létezik ilyen opció akkor miért nem adják azt a teljes szolgáltatást ami megjár? Ergo menne gyorsabban is. Ez megint csak pénz lehúzás. Nem vagyok *****, de köszi a lehetőséget.

De a történet az , hogy volt 3 áram szünetem a nagy viharban, az előtt nagyon jó volt. Ment rendesen 900 felett és nem vettem észre, hogy akadna ha valaki használta. Azóta sajnos megint rosszalkodik.

Ezért kérdezősködök, hogy hátha megint kell zaklatnom a t-homet vagy nem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: LordAlias
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 órája, anonymus írta:

Igen azt néztem a vonalon hogy ha az snr-lock le is kerül 10 fölé akkor se megy. 

Ha önmagában nézem az árát Netmáni S 2 év hűség 5017 Ft + 760 Ft 

Duplában 4014 + 760 Ft 

Triplában 3763 + 760 Ft

 

Persze ha jól számoltam !

Vannak speciális területek, ahol tripla kedvezményben 2 év hűséggel a 10 megás internet 2509 Ft, és erre jön rá a 760 Ft. Én ilyen helyen lakok.

Gyorsító opcióval 30-40 megás internetet ki tudok így csikarni város szélén vastag vályog házban

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni router beállításhoz. Van a címben írt ZTE modem-router és ennek a routernek a wifi hatósugarát szeretném kiterjeszteni egy másik routerrrel, wifin keresztül. (tehát a két router wifin kapcsolódna egymáshoz) A problémám az hogy a második routeren kikapcsolom a DHCP-t és bekapcsolom a WDS-t, kiválasztom a ZTE router hállózatát, csatlakozik is rá. Beállítottam a második router ip címét is hogy az első r. ip-jével egy tartományban legyen. (a ZTE 192.168.1.254 a második router 192.168.1.253) Beállítottam hogy azonos csatornán legyen mindkettő, a 3-ason vannak jelenleg. És sajonos így a második routerre nem is lehet csatlakozni wifin. Próbáltam pingelni mindkét routert és át is megy az adat de kb ennyi. Én nem nagyon értek a témához szóval ha butaságot írtam vagy csináltam akkor javítsatok nyugodtan.:) Jó lenne ha tudna valaki segíteni!

üdv.: Atyácska

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...