Ugrás a tartalomhoz
  • 5

Roli82

Kérdés

Domino adategyeztetés

Jogszabályváltozás1 miatt 2017. január 1-jétől az alábbiak szerint módosulnak a Domino vásárlás feltételei:

  • A Domino vásárlását (szerződés megkötését) megelőzően a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) érvényessége ellenőrzésre kerül, az érvényesség a szerződéskötés feltétele.
  • A jogszabály korlátozza, hogy egy szolgáltatónál legfeljebb hány darab előre fizetett, aktív, hangszolgáltatásra vonatkozó szerződéssel lehet rendelkezni.
  • Ez a korlát lakossági előfizetőre vonatkozóan legfeljebb 10 db, üzleti előfizetőre vonatkozóan 50 db lehet (a korlátba az előfizetőként és felhasználóként egy néven lévő csomagok is beleszámítanak).2
  • Korlát feletti számú előfizetés esetén, 2017. június 30-ig nyilatkozni kell arról, hogy mely előfizetések maradjanak aktívak; azok a szerződések, amelyekkel kapcsolatban nincs nyilatkozat 2017. július 1-jével a jogszabály erejénél fogva megszűnnek.
  • A Domino SIM-kártya nem értékesíthető tovább.
  • A Domino SIM-kártyát az előfizető harmadik személy (kivéve közeli hozzátartozó) részére csak abban az esetben adhatja át, ha az átadást megelőzően a szolgáltatót tájékoztatta, és a harmadik személy  (azaz akinek a SIM-kártya átadásra kerül) adatait a szolgáltató a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok nyilvántartásában ellenőrizte, és az ellenőrzés sikeres volt. Ennek elmaradása esetén a szerződést 5 napos határidővel felmondjuk.
  • A jelenleg használt Domino SIM-kártya kapcsán 2017. június 30-ig adategyeztetés lesz szükséges, melynek részleteiről SMS-ben fogjuk értesíteni előfizetőinket. Az első adategyeztetést követően évenkénti adategyeztetés  történik, melynek esedékességét megelőzően szintén értesítést fogunk küldeni két alkalommal. Az adategyeztetésre online is lesz lehetőség, az online regisztrációs felület hamarosan elérhető lesz ezen weboldalunkon.
  • 1Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, valamint az elektronikus hírközlési-előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 2/2015. (III.30). NMHH rendelet változása.

    2A MOL mobile és Blue mobile esetében is a Magyar Telekom a szolgáltató, így MOL mobile vagy Blue mobile előfizetés esetén, azok is beleszámítanak a jogszabály által előírt korlátba. 

    Forrás

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 93
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 2

Szerbusz

@teherwagon

Márciusban kértem üzletben, hogy szüntessék meg azt a dominó számot amit apám használt , mert ő elhunyt decemberben és így feleslegessé vált, a kártya meg az én nevemen van, és azt válaszolták hogy erre nincs lehetőség, majd megszűnik magától  csak ne töltsek rá pénzt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
20 órája, KatEdi79 írta:

Én május elején végeztem el az adategyeztetést, de nincs hivatalos papírom arról, hogy én használom a kártyát. Akkor most be kéne mennem a Telekomhoz, hogy rögzítsenek a kártya használójaként a rendszerben? Nem értem.

Szerintem be kell lépned online felületen a Telekomhoz és megnézni a rögzített adatait a kártyának. Ha a szerződő fél Te vagy akkor szerintem több teendőd nincs ez ügyben és okafogyott még külön bármilyen igazolás erről.

/ Amikor belépsz kiírja hogy üdvözöljük XY./

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zsiga68
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Sziasztok!

Emlékeztetőül:

Szeretnénk tájékoztatni, hogy rendszereink alapján a megadott hívószámon 2018. február 14-én sikeresen megtörtént az adategyeztetés.

Amennyiben a továbbiakban az esedékes adategyeztetés elvégzésére felszólító SMS értesítés érkezik készülékére, úgy azt figyelmen kívül hagyhatja.

A fenti 2 mondat a Telekom által küldött válasz e-mailből származik, miután én írtam nekik a fenti témával kapcsolatban.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szép estét.

Online felületen elvégeztem az adategyeztetést és a legvégén a "sikeres adategyeztetés" felirat fogadott. Illetve ígértek egy sms visszajelzést a véglegesítésről. Szeretném megtudni mennyi ennek az átfutási ideje. Hisz azóta sem kaptam sms-t. Ha nem jön sms attól még sikeresnek tekinthető az adategyeztetés vagy még nem?

Illetve ezt úgy kell értelmezni hogy az adategyeztetést végző/ ténylegesen a kártyát használó személy lesz ezentúl a szerződő fél?

" Ha az előfizetői adataid megegyeznek a hatósági nyilvántartással, az adategyeztetés sikeres lesz, új szerződést kötünk veled, és a SIM-kártya a nevedre kerül (amennyiben eddig nem te voltál az előfizetője). "

Ha igen akkor ez automatikusan történik vagy lesz még valami procedúra az ügyben?

Köszönöm a választ.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok. Fontos lenne választ kapnom!

Ma voltam bent az egyik budapesti irodában és nem sikerült sem ott, sem online felületen elvégezni az adategyeztetést... Gondolom azért, mert nem az én nevemmel volt a szerződés kötve, hiszen már évekkel ezelőtt, ajándékba kaptam a kártyát, egy másik telefonnal.

Mi lenne a teendőm? A telekomos kollégák sem tudtak segíteni, ilyenkor most mit tegyek? Nem szeretném a számot elveszíteni, mert mindenhol ez van beírva kapcsolati elérhetőségemnek.

Azt hittem, ez az egyeztetés arra van, hogy a jelenlegi tulajt megtudják. Akkor viszont nem lenne célszerű, ha engedélyezve lenne, hogy be tudjam írni az adataimat a rendszerbe, hiába más neve volt ott eddig? Biztos vagyok benne, hogy már öt éve (vagy még több is) használom a számot...

Valaki meg tudja írni, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen az egyeztetés, de a számomat is meg tudjam tartani?

Órák óta próbálom a telefonos kollégákat is elérni, de nem kerülök sorra. Gondoltam bemegyek, de ott sem jártam sikerrel. Kellene valami segítség.

Köszi szépen,

OA

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OAlexandra
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 05. 31. at 4:04, Roli82 írta:

Aki havidíjasról Dominóra váltott, már nekik is működik az adategyeztetés online, a hiba javítva lett!

Nem lett javítva a hiba, mert nekem még mindig azt írja ki, hogy nem megfelelő telefonszámot adtam meg!

Voltam bent személyesen 3 hete emiatt, ott mondták, hogy azért írja ki, mert tavaly váltottam havidíjasról, és majd javítva lesz a hiba, próbálkozzak pár hét múlva. Na azóta is próbálkozom minden egyes nap és még mindig hibát ír ki, nem küldi el az SMS-t! Annyi változott csak pár  napja, hogy a hiba szövegét átfogalmazták. Ezzel nem lettem előrébb! >:(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Viszont közben keményen "támadnak" SMS-ben:

2017.06.07. 14:05

Amennyiben Ön még nem végezte el a Domino előfizetése adategyeztetését, már nem egész 1 hónapja van erre. Ha elmulasztja a kötelező adategyeztetést, úgy telefonszáma 2017. júl. 1-jétől megszűnik. Egyeztesse adatait a telekom.hu/adategyeztetes weboldalon, hogy egy hétvégén korlátlanul telefonálhasson a Telekom mobil és vezetékes belföldi hálózatán belül.

Üdvözlettel:

Telekom

2017.06.19. 12:07

Meg fog szűnni telefonszáma júl. 1-jétől, ha addig nem egyezteti Dominosként adatait a telekom.hu/adategyeztetes oldalon.

Végezze el az adategyeztetést és telefonáljon korlátlanul egy hétvégén a Telekom mobil és vezetékes belföldi hálózatán belül.

Amennyiben már egyeztette adatait, üzenetünket tekintse tárgytalannak.

Üdvözlettel:

Telekom

2017.06.22. 16:07

Ugyanaz, mint az előző.

2017.06.26. 13:02

szintén

 

És egy OFF a végére:

2017.06.27. 14:56

Kedves Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által használt díjcsomaggal műszaki okok miatt jelenleg nem elérhető Telekom alkalmazásunk. Kollégáink dolgoznak a hiba elhárításán, addig is egyenlegét egyszerűen megnézheti honlapunkon a belépést követően, vagy a *102# kód beütésével, majd a hívásindítással telefonján. Megértését és türelmét köszönjük!

Üdvözlettel:

Telekom

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...