Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Aztán befizetni a számlát


btz

Kérdés

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Hello, és nem vagytok egyedül, a Té a honlapjára is kitette:

ADATHALÁSZATI KÍSÉRLET A TELEKOM NEVÉBEN

Sajnos az adathalászat típusú támadások manapság bárkit, bármikor elérhetnek, az ilyen támadások száma nem csökken. Fokozott figyelemmel azonban ezek a próbálkozások kiszűrhetők, és adataink nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Hasonló történt 2017. április 17-én is, amikor ismeretlenek adathalász támadást indítottak a Magyar Telekom nevében. Az e-mailben az ügyfeleket számlatartozás ürügyén egy, a Telekom weboldalát utánzó oldalra irányították, ahol a bejelentkezési adatok megadását kérték a címzettektől. Az adathalászati kísérlet a rendelkezésre álló információk alapján kis számú ügyfelet érintett. Azok között, akik ilyen levelet kaptak, vannak Telekom ügyfelek (mintegy százan), de feltehetően más szolgáltatók ügyfelei is kaphattak ilyen e-mailt a Telekom nevében.

A Telekom, amint észlelte a támadást, azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és az érintett IP-címet letiltotta. Sajnos azonban nem zárható ki, hogy a támadás más IP-címről megismétlődik.

Emiatt a Telekom kéri ügyfeleit, hogy a hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezeljék. Fontos, hogy az ügyfelek hasonló levél érkezésekor minden más esetben is alaposan vizsgálják meg a belinkelt weboldalt. Hivatalos levél esetén a weboldali link mindig tartalmazza a telekom.hu tartományt. Ha a kapott levélnél ez nem így van, akkor a linket érdemes nem megnyitni. Óvatosságra int emellett a furcsa, idegen vagy szokatlan tartalom, illetve figyelmeztető jel lehet a nyelvtani hibák megléte és a magyartalan megfogalmazás is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Én is megkaptam ezt az e-mailt. Én nem kattintottam rá, hogy hova irányit. Próbáltam az ügyfélszolgálatnak elküldeni a mellékelt képet, de nem sikerült. Utána találtam meg ezen a fórumon. Eddig még nem kaptam ilyen átverős emailt, ezek szerint most az enyém is sorra került.

Telekom átverős e-mail.jpg

 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...