Ugrás a tartalomhoz
  • 0

külföldi Sim-kártyák


Ali Ibrahim

Kérdés

Sziasztok!

Úgy hallottam, hogy sok európai országban nincs ilyen értelmetlen ügyfélszívatás és a vegyesboltokban bármennyi eldobható sim vehetö a család és ismerösök részére amellyel 4 hónapig roaming nélkül lehet egymás közt beszélni nálunk is.

Körülnéztetek már? Ár és tarifa szempontjából melyiket ajánljátok?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

9 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Egyrészt szeretnélek megkérni hogy tartózkodjunk a politizálástól! Remélem azzal nem árulok el nagy titkot hogy pl internetezés esetén minden mentésre kerül. xy előfizető mit nézet meg mikor nézte meg hol hogy x évre tárolva.  Ezt minden szolgáltatónak kötelessége megtenni! 

Nah és akkor a számlások mit mondajak ? Nekik nem kell évente adat egyeztetni mert meg van minden adat. Érdekes ők nem hőbörögnek. 

+ Mindenféle egyéb és vagy külföldi szolgáltatóval kapcsolatban NEM itt fogsz segítséget kapni, mivel ez nem a mutassuk be a szolgáltatókat fórum, hanem a T saját fóruma. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Szia @Ali Ibrahim! Én sem értek egyet ezzel az adategyeztetős döntéssel, de egy kicsit ledegradálod a honfitársaidat...Nem a hétvégi ingyenes alamizsnáért mondanak le a "szabadságjogokról", hanem azért, hogy a megszokott előfizetésüket  jövőben is tudják használni. Ráadásul nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy 3-4 havonta külföldre mászkáljon. Van olyan ember, aki a megyeszékhelyre sem tud elmenni...

A kommunikációt - ahogy @anonymus említette, amúgy is figyelik :ph34r:. Téged is megtalálnak, ha akarnak ;).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello @Ali Ibrahim, értem, amit írsz, és elvileg egyet is értenék. a gyakorlatban azonban anonymusszal értek egyet, mivel itthon élő magyarként tisztelem a magyar törvényeket (akkor is, ha nem értek egyet mindegyikkel), és a logika oldaláról közelítem ezt az egészet:

törvény, tehát kötelező. ha nem tetszik, és nagyon fáj, akkor törvényes keretek között tiltakozom. de úgy, hogy az ne fájjon jobban, mint az, ami miatt tiltakozom. márpedig jelen esetben az általad feszegetett megoldás pont ez lenne. az új roaming feltételek miatt a tiltakozás mehetne más szolgáltató kártyáinak használatával, de a 4 hónapos limit miatt ez évente minimum háromszori kártyabeszerzést, háromszor új számot jelentene, amit évente háromszor x száz családtagnak, barátnak, kollégának, partnernek el is kellene juttatnom. ez évente tömérdek óra lenne az életemből. tehát bőven egyszerűbb évente egyszer pár percet az adategyeztetésre fordítanom. ha ennyim sincs, akkor egyszer bemegyek a Téhez, és átváltok előfizura, ahogyan anonymus írta

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello @Ali Ibrahim, szabadságharcosnak lenni mindig nehéz, így minden elismerésem a tiéd (nem viccelek, tényleg). azt azért hozzáteszem, hogy naív elképzelés megfigyelés nélküli kommunikációról beszélni a XXI. században.

33 perce, Ali Ibrahim írta:

Mivel az Uniós szabad piac lehetövé teszi az alternatív megoldásokat, ezért mindenki eldöntheti, hogy mennyit ér számára az adatainak védelme.

ezzel egyetértek (a fenti kiegészítéssel: az alternatívák ott vannak, mindenki szabadon dönthet, mennyi időt áldoz rájuk az életéből)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A hozzászólásokat köszönöm. Egyben válaszolnék. Természetesen volt és van anonim internet és telefonbeszélgetés is. Ha a vegyesboltban veszünk sim-et, akkor azt nyilván nem egyszerü hozzárendelni valakihez. Plusz még ott vannak az internetkávézók és a telefonfülkék is. Ezeket most leszerelik? Különben nincs értelme az egésznek.

Még nem olvastam épkézláb indokot, logikus érvelést arra, hogy mire jó ez a szivatás. Lehet próbálkozni!

Sim-regisztráció sok országban van, az viszont hungarikum lesz, hogy a vidéki nagymamáknak évente be kell sántikálniuk a járásközpontba pofavizitre. Megint túltolták a biciklit, aminek a szolgáltatók isszák meg a levét. A helyükben benyújtanám a számlát a kitalálóknak (úgy látszik tabu leírni, hogy kik).

Állami alkalmazottak helyében nem vinném a mobilt többé olyan rendezvényre, ahol pl. rendzavarás ürügyén lekérhetik az ott tartózkodók listáját. Gondoljunk csak arra, amikor egy olimpiaellenes lájk miatt rúgtak ki egy alkalmazottat.

Aki szomszédos ország hálózatát fogja, annak sosem kell lecserélnie a sim-jét, így ezzel nincs macera. Sokan pedig amúgy is átjárnak néhány havonta vásárolgatni.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egyrészt *****i megalázó, hogy ******ék potenciális bünözöként kezelik a teljes magyar lakosságot, akiknek évente rapportra kell menniük. Másrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy ki kivel beszél és éppen hol jár.  De ha te nem így érzed és nincs takargatnivalód, akkor itt is közzéteheted a neved, a személyes adataidat és az ismeröseid címlistáját. Legalább olyan jó helyen lesz, mint a pártállamnál.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
politikai jellegű állásfoglalás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Már bocsánat, de a magyar állampolgárok kollektív prevenciós megfigyelése kifejezetten politikai téma. Szomorú, hogy egyesek alamizsnáért (hétvégi ingyenes beszélgetés) örömmel mondanak le alapvetö szabadságjogaikról, mint pl. a megfigyelés nélküli kommunikáció.

Mivel az Uniós szabad piac lehetövé teszi az alternatív megoldásokat, ezért mindenki eldöntheti, hogy mennyit ér számára az adatainak védelme.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...