Kérdés

Sziasztok! 

Segítségeteket szeretném kérni. 

Szűk az út ezért kb 1 éve az utca sarkán megálltak az optikai kábellel, mi pedig gyorsító opciót kértünk mivel a 10 megás net elviselhetetlen. Március közepén be is szerelték. Alapjába véve elégedettek vagyunk vele, de sokszor meghülyül.  Volt már itt kint kolléga április végén, május elején akkor ott mondta, hogy volt egy kis gond a központban meg az toronynál ezért nem ment. 

 

Azóta viszont egyre többször van vele gond. 

Egyik eset az, amikor netezés közben minden belassul és a router felületén az összesnél annyit ír hogy down.


LTE Tunnel: Down
DSL Tunnel: Down
Bonding: Down. 

Ilyenkor a feltöltés 0.4Mbit/s és letöltés 3 Mbit/s körül van. Van amikor egy újraindítással ez megoldódik és magához tér, de például van olyan amikor újraindítás után is ugyanúgy Down mind a 3 és lassú. Ilyenkor kb max 30 perc és magához tér az egész és jó. 

Másik eset amikor egész nap nincs itthon senki és megy a router. Hazaérek, rácsatlakozom, megy minden majd 5 perc után minden bezuhan, áll szinte az egész, majd 4 perc után minden okés lesz. 

Hibajelentőket már írtam kb 1.5 havonta egyet, és mindig azt mondják, hogy látják a hibát, meg hogy távolról belenyúltak. Utána megy is minden teljesen jól, majd megint bezuhan (kb 3 hét) A router nem forró, még csak nem is meleg nem hinném hogy az lenne a baja. 

Hibabejegyzésekkel folyamatosan bombáz minket a router, én nem tudok mit kezdeni vele, a szerelő pedig megnézte ezeket (még annó májusban), és annyit mondott, hogy zavar volt a központban. -_- Valamint érdekesség de időnként benyög egy "1970.01.01 xy run.exe yxyxyxyxyx" szöveget.... 

Típusa Huawei HA-35.  Nem értem mi a baja 4G lefedettségünk van, mobilon 220/88-as eredményt mértem a 4G mobilneten keresztül! 

Valamint szintén újdonság, hogy mostanság nagyon szakadozik az egész vonal. Például League of Legends játék során van az mostanában hogy játék közben annyit veszek észre, hogy kattintok és nem megy a karakter. (pingem végig a 70ms a rendszer szerint), majd 3 mp-vel később minden megy akadásmentesen. Vagy van olyan, hogy játék közben "visszacsatlakozást" írja ki. De ezt kb minden második percben megcsinálja a router, és *****ira zavaró."

Jelenleg is okés a router de ahogy elkezdenék feltölteni egy 1GB-os file-t a felhőbe azonnal beesik minden sebesség. Feltöltés 0.4-0.7 Mbit/s letöltés max 3 Mbit/s. 

 

Valakinek van ehhez hasonló tapasztalata? U

Ui: A hibajelenségek függetlenek attól, hogy mennyit fogyasztottunk aznapi a keretből.

Ha van valakinek bármilyen más hasonló tapasztalata/véleménye/tanácsa kérem írjon. 

hiba1.png

hiba2.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Mit takar a szűk az út illetve milyen messze állt meg az optika és vagy hány oszlopnyira ?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A szűk út alatt azt kell érteni, hogy csak az egyik oldalt van járda, az is jóval keskenyebb a kelleténél (max szerintem 50 cm széles), a másik oldalra már nem fért fel semmilyen járda, valamint van olyan szakasz ahol az egyik oldalt járda (az ottlakó csinálta meg a saját járdáját), a másik oldalt pedig már a szomszéd kertje van, és a kert vs út között nincs semmi ami elválasztó lenne.

Az optikai pedig kb 400m-re van tőlünk. Azt mondta a kolléga, hogy "megy a vita hogy bontsák / ne bontsák, meg ha igen akkor ki téríti meg a kárt, ha pl feltúrják a 2 éve javított utat vagy az önköltségen épített járdát" Valami ilyesmit mondott egyszer a szerelő... Azóta is várjuk... 

Jönnek a választások örülnék ha addigra elkészülne.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szóval nincs oszlop ? akkor az gáz....

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Az 8 oszlopnyi táv kb, az pont áthidalható optikával. Mivel ekkora távolságra vállalja a T a bekötést.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most