Ugrás a tartalomhoz
  • 1

ZTE Speedport Entry 2i


adam900331

Kérdés

Sziasztok!

Kb. 2 hete cseréltek nálam HG-t egy ZTE Speedport Entry 2i típusú eszközre. A helyi LAN-on van egy kamera rendszer, amit szeretnék távolról, internet felől is elérni, de sajnos idáig nem sikerült beállítanom ezt a lehetőséget. Hiába konfigurálom be a port forwardingot a kívánt port számmal(88-as TCP) és a belső IP címre, gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne megadva semmi, nem működik. Próbáltam a kamera rendszer IP címét DMZ-be rakni, de azzal sem működik. A routerbe ott vannak ezek a lehetőségek, de nem működik. Hívtam a Telekomot is, ott azt mondták, hogy nem foglalkoznak ilyennel, működnie kell, Ha nem működik, akkor rakjak be egy saját routert és oldjam meg azzal. Nos miért vegyek egy új routert, mikor csak egy alap útválasztási funkciót akarnék beállítani a Telekomos eszközön, aminek ott is van a beállítási lehetősége?! Kérdeztem azt is, hogy nem-e tudnák lecserélni a firmware-t, de erre azt a választ kaptam, hogy mindig a legfirssebb van rajta. Még nem reseteltem az eszközt.

Hardware version: V1.0.1

Software version: V1.0.0_HU_T2P3

Boot version: V1.0.2

Tudnátok adni tanácsot mi lehet-e gond? Van másnak is ilyen negatív tapasztalata ezzel az eszközzel? Csatolok egy képet a port forwarding beállításáról.

Köszönöm!

 

Képkivágás1.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 1

Próbáltam már több PCvel, telefonnal, wifin és kábelen. Ennyit adnak. Éjfél előtt sosincs meg az 1Mbps se, éjfél után max 1.3Mbps-ig megy fel. Amikor visszamondták az 50Mbps igényemet akkor is valami olyanra hivatkoztak hogy a többi előfizető elől venném el a sávszélességet ha nekem többet adnának mint másoknak. Ezen VDSL kompatibilis eszközt is csak azzért hozta a szerelő hogy bebizonyítsa hogy 'nem rajta múlik'.. (?) de vdsl-re nem voltak hajlandók átkapcsolni.

Egyébként a ZTE-t csak modemnek használom, a pppoe dekódolást a routerem (TP-Link TL-WDR4300) végzi.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
13 perce, btz írta:

@adam900331

Dehogynem, én pont ilyet használok, több IP kamerával. 

És neked minden további gond nélkül működik? Tudnál mutatni egy konfigurációt, hogy mi, hogyan van beállítva? Mi az aktuális firmware verziója?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: adam900331
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Épp most, btz írta:

@adam900331

Igen működik. 

V1.0.0_HU_T1P12 de nem ez lesz a gond, mert a szomszédnak viszont hoztak a te verzióddal is, neki is én állítottam be a dolgokat. 

Akkor meg nem értem, ha tolok neki egy full resetet gyári állapotba, akkor mi a tapasztalat? Elég csak a szolgáltatótól kapott adatokat megadni az internethez való csatlakozáshoz?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
13 perce, btz írta:

@adam900331

A szolgáltatótól kapott internet hozzáférési felhasználónevet és jelszót kell csak visszaírni. Minden vissza ál gyári értékre. 

Hát sokkal előrébb nem lettem. Reseteltem, de a helyzet változatlan. Ha lenne rá lehetőségem megpróbálnám egy korábbi firmware verzióval. Esetleg nincs meg az a firmware ami a Te HG-eden van?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

sziasztok! korabban dlink modemmel csatlakoztunk a netre, ehhez adtak egy szurot( kis doboz tel es dsl felirattal) amit a telefonos feher kis dugaljba kellett dugni es utana a szurobol ment a vezetek a modembe,a masik meg y eloszton 2 telefonhoz. A speedport 2ihez szukseg van erre a szuro dobozkara? ha telefonkabelt egybol a speedportba dugom net az van, de a 2 telefon kabelet hiaba dugom be a routerbe, azok nem mukodnek (2 dect keszulek), vagy igy nem is fognak?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

köszönöm, akkor elotte valoszinuleg kabelezni kell meg, mert a masik szobaban van jelenleg a router. csak ezt sehol se irta a hasznalati utmutato h a telekomot kell hivni h atallitsak voipra.  Meg egy  kerdes ha megengeded, ba nem a topic temajaba vag szorosan de ha jol remlik itt most vdsl (nem fiber) van 30megas sebessegel. a honlap szerint a cimemen elerheto a 100 megas net es az iptv. erdemes erre beruhazni, vagy ahhoz mindenkepp optikai kabeles net kellene hogy ne akadjon a tv netezes kozben, hogy ne legyenek savszelessegi problemak. annyi esetlwg pluszba, hogy az utcaban 3 haznal van csak internet, es itt van 100 meterre kb egy telekomos kozpont (kis epulet)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@norbi86   A voip hátránya hogy FAX berendezés nem működik vele. és nincs visszatérés róla, mert mindenkit terelnek voip-ra.

@btz   Annex J nincs bevezetve, ezért előnye sincs..  Legalábbis ezen topikon (is) ezt hirdették amikor kérdeztem régebben - függetlenül attól mit ír ki a hgw, de majd letesztelem rendes modemmel is. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz   Igazad van, akkoriban az Annex M ről beszéltünk, ez meg  J. A csatolt képed alapján nagyon hasonló, de eszerint mégse kompatibilisek. A régi modemet feltéve nem is hajlancsó csatlakozni AnnexM-el, csak AnnexB-vel, csak ez a speedport viszi az AnnexJ -t.

A furcsa az hogy a valódi (IP) feltöltés így se megy 1Mbps fölé. Le vagyok korlátozva.

0a38d4996e05e53f9b60bfa7ff0b3fca.png f858ff4f48e0b4ca05ae9426cc1050e0.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...