Ugrás a tartalomhoz
  • 2

Függetlenítés


enigmatom

Kérdés

Valakinek sikerült már függetlenítenie a telefonját a 1414-es számon kapott kóddal?

Én már kétszer próbáltam a héten, és azt a választ kaptam, hogy az imei számhoz nem tartozik hálózati korlátozás. Sajnos a telefon továbbra is csak a telekom kártyájával megy. Más sim kártyát berakva egy kódot kér, amit a "kedves" szolgáltatóm sehogy sem akar elárulni. Néhány nap alatt, jópár telefonhívással és T-pont látogatással annyit sikerült megtudni, hogy azokkal a telefonokkal vannak gondok, amit a garancia időn belül szervizeltek. Egy Nokia Lumia 930 telefonról van szó. Már mindent tudok, egyedül egy 20 karakterbő álló kódra várok.

Ha ezt látja olyan ember aki tud és akar segíteni, kérem ne fogja vissza magát. 

Tisztelt, Telekom! Szeretném megkapni a kódomat! Bármilyen megoldás érdekel. Jöhet SMS-ben, emailben, vagy lovas futárral. A telefonos rendszerük problémája viszont nem érdekel (éppen elégszer hallottam az elmúlt pár napban) , csak a kód kell. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 3

Érdekes. Majd írd le, mit lett a fejlemény. Az ilyen esetekre megoldás lenne, ha az IPhone-hoz hasonlóan a szolgáltatók gyári szoftverrel értékesítenék a telefonokat, a  mai világban az egyedi, testreszabott konfigurációknak már úgysincs sok értelme, mivel a független készülékek ugyanazt tudják, a reklámérték meg csekély. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello @enigmatom,

Ekkor: 2017. 10. 28. at 19:47, enigmatom írta:

...azokkal a telefonokkal vannak gondok, amit a garancia időn belül szervizeltek...

a Té felkérésére teszteltük, és ahogyan anonymus írta, elvileg csak akkor lehet zsákutca, ha fődarabcseréd volt, és nem a Tén keresztül intézted (hanem gyártói szervizben pl.). ezt a Té alapból nem tudja (és ez nem a telefonos rendszerük hibája, hanem nyilvántartási, a rendszer csak olyat tud, amit betápláltak, és csak olyat táplálhattak bele, amit a Té tud, szóval ezt egy Té és a gyártó közti, egyedi egyeztetéssel kell összerakni). nálad viszont nem biztos, hogy ez a gond, nyilvántartják, de a válaszüzenet alapján rosszul. szóval az első kérdés az, hogy hogyan jutottál az IMEI-hez? valami papírról szedted, vagy GSM kóddal ( *#06# ) kérted le? az utóbbi kellene, és ha úgy is lyukra futsz (eleve ezzel próbálkoztál, vagy erre is függetlent írnak az sms-ben, közben nem az), akkor írd le nekik részletesen az esetet, és megoldják

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Igen. Mielőtt lejárt a gari Nokia Care átnézte /rajta a pecsét a gari papíron. Nem volt semmi komoly baja /hangszóró recseget/. A telefonból lekért IMEI és a garancia papíron szereplő megegyezik. Ma voltam bent a T pontban. A hölgy felvette a panaszt és pontosan leírva továbbította. Várom az eredményt.

Köszönöm a segítséget, talán lassan összeáll.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Lehet, hogy nála nem ez a gond, de attól még simán el tudom képzelni, hogy  másnál az  lehet az az oka a Telekom által forgalmazott hálózati zárral rendelkező  telefonok függetlenítő kódjának nehézkes kiadásának, (egyezkedés a gyártóval) hogy közvetlenül gyári szervízben javíttatta valaki.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: ‎2017‎.‎11‎.‎20‎. at 12:47, teherwagon írta:

Hello @enigmatom, türelem, biztosan megoldják, csak idő (30 napjuk van válaszolni, ami a korábban írtak szerint október végén indult) :( én arra leszek kíváncsi, hogy ez Nokia betegség, vagy más okozza

Helló. Már elengedtem ezt a projektet. Az sem zavar, ha nem tudják függetleníteni. A telefon egy dobozban várja a sorsát, mit egy letűnt, dicső kor emléke.

A 30 napból még 5 van hátra. Kíváncsi vagyok mit tudnak válaszolni. Hajrá, Telekom!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
49 perce, enigmatom írta:

Még mindig lapit a Telekom. Vagy nem akar, vagy nem tud válaszolni. Egyik sem jó.

 

Nem akarlak elkeseríteni, de másik fórumban írták, hogy válaszolt a Telekom, hogy a gyártóval való egyeztetés után kiderült, hogy nincs már meg a függetlenítő kód. Egyébként a törvény nem írja elő, hogy minden, a  szolgáltató által bármikor forgalmazott telefon fel kell oldani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Üdv a való világban. A Lumiák nem annyira régiek, hogy ez indokolná. Szerintem lesz még több, sok-sok ilyen eset, meg sajtócikk is erről a témáról. Másik fórumon eléggé ki lett ez vesézve, most lenne jó itt egy szakértő, mert sokszor hivatkoznak erre a fórumra.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

BUÉK.

Bocs. Közben úgy elengedtem, hogy szinte már le is esett. De most benéztem. Szóval a válasz úgy hangzott ahogy más is írta. Nem kötelezi őket a törvény hogy minden készüléket függetlenítsenek. Továbbá megnézték, hogy két éven belül milyen telefonokat vásároltam náluk és no lám a 930-as nem is volt közte. A konkrét problémáról nem esett szó. Szerintem ami megy magától függetlenítik, ha ellenállásba ütköznek, akkor megnézik hátha van valami apróbetűs rész ami alapján nem kell függetleníteni. 

És hogy legyen még egy csavar az egészben. Karácsony előtt hívott valaki egy pesti számról. Kérdezte, hogy megoldódott-e a függetlenítéssel kapcsolatos problémám. Mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy menjek be egy T pontba és ott a korábbi, hagyományos módon függetleníteni fogják a telefont. Ezután ugyan be nem mentem, de van egy ismerősöm ott, akinél már 5x voltam korábban ezzel a problémával. Kérdeztem, hogy tud-e erről valamit. Mondta, hogy nem, de végig csinálta újra és ismét azt kapta, hogy a telefon független. Na most engedtem el teljesen.

A tanulságot vonja le mindenki maga. A telefon vissza a fiókba.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...