Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet megszakad


Poka007

Kérdés

Sziasztok
Napokba megszakad az internet,mintha valaki ki-be kapcsolgatná gyorsan. 3 órát tökéletesen ment alapbeállításokkal. Linkelek hibanaplót és videót is. Szűz Windowssal is ezt csinálja. 

 

Cseréltem dns szervert,de nem oldotta meg..

Kép Eseménynapló:
https://www.kephost.com/images/2018/01/06/dns.jpg

Érdemes kimasolni a kép linket úgy jön be bocsi.

Videó jelenség:
https://www.youtube.com/watch?v=P4GfxOJBIK0

Mi lehet a probléma? Kábel hiba? ZTEModemRouter Hiba? Mikor ki be kapcsolódik,akkor telefonon Wifin keresztül stabil kapcsolat van. Telekomot hívjam inkabb?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Poka007
Hiba
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 56
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

A W10 bejelentkezési nevét és jelszavát használom.
Teljes meghajtókat osztok meg.
Csak egy teszt időszakra kell, utána szüntesd meg.

A PC-s részt nem lehet elrontani.

Ezzel a módszerrel az androidos telefonon magára a PC-re kell bejelentkezni (nem az egyes megosztásokra), ezért használom a W10-es jelszót, és akkor látszik az összes megosztás, ha azoknak nincs külön kialakított hozzáférése.

A képen látható példában a A nevű gépre jelentkeztem be a W10-es jelszavammal és rögtön látom az öt megosztást.

A szerver és W10 felhasználói név + jelszó

Telefon - PC kommunikációhoz is ez az egyik legegyszerűbb megoldás.
(Főleg akkor, ha nem kell nagy tömegű adatot mozgatni.)
Most csak az lenne a lényeg, hogy egyáltalán látszik-e a gép, amikor elmegy az interneted.

A TotalCmd-LAN is kell hozzá !!!

Ezeket kell a telefonra telepíteni:

1. Total Commander 5,88MB
2. TotalCmd-LAN (Windows megosztások) 4,02MB

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

Szia!

Jól értettem, WIFI-n keresztül akkor is stabil a kapcsolat, amikor az asztali számítógépen jelentkezik a hibajelenség? Ha ez a helyzet akkor ez arra utal, hogy magával a hálózattal nincs probléma. Így leszűkíthető a kör magára a PC-re, a kábelekre és a HGW-re - ahogy azt írod is. Ha a PC-t teljesen újratelepítve is kipróbáltad, akkor nagy valószínüséggel ez is kihúzható, hiszen egy teljesen újonnan telepített oprendszer esetén kizárható, hogy valamilyen beállítási gond okozza a bajt. (Ezenkívűl a PC esetében a hálókártya hibája lehetne még, de ez nagyon kevéssé valószínű.)  Érdemes ellenőrizni a kábeleket, nem törtek-e meg valahol, és esetleg nem ez okozza ezt a jelenséget. Ez a hiba periódikus jelentkezésére is magyarázattal szolgálhatna.  Ha ez kizárható, akkor marad a HGW. Ha végrehajtottál egy gyári resetet és a probléma úgy is megjelent, akkor előfordulhat, hogy a "bűnös" a HGW lesz, ennek cseréjét a T szakemberei végzik, így azt tanácsolom, a fentiek után mindenképpen hívd az ügyfélszolgálatot.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

Ebben az esetben mindenképpen érdemes bejelentened hibára, hogy véglegesen megoldódjon a probléma.  Mivel ezzel a kábelhiba is kilőve, marad még az esetlegesen gyengélkedő HGW - persze ha a T hálózatban valahol nincs valami gond - talán csak azt kell lecserélni és megszűnik a gond.

Remélem gyorsan és végérvényesen megoldódik a hiba!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

@Poka007

Azt lenne jó megtudni, hogy a DSL szinkron is megszakad e az említett szakadás esetén.

A stabil wifi jelenség amit az első hsz-edben írtál mit jelent pontosan? Azt hogy netezni is lehet olyankor? Csakis kábeles kapcsolat esetén jelentkezik a hiba még mindig?

Tegyél fel a ZTE digitális elosztód adminfelületéről DSL infó képet, hogy a vonali állapotokból is látható legyen valami. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Ma reggel 8:00óta egy kölcsön utp kábelel nincs szakadás. . :) Felesleges köröket futottam.. Rövid kábelem lett volna de kb 3óra múlva jött a hiba mikor felmelegedtek a dolgok.A szoba közepén nem lehet a gép..Holnap csináltatatok is magamnak új kábelt. Köszi mégegyszer.

Off : Remélem az idén már, ide ér hozzánk az optika :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

@Poka007

A küldött képek és a wifire vonatkozó válaszod alapján nem szakad meg sem a DSL szinkron, sem a PPPoE kapcsolat. Akkor valószínűleg megint a vezetékkel lesz valami vagy a géped hálókártyájával, de az elosztó switche is lehet a ludas. 

Más vezetékes eszközök nincsenek rákötve vezetékes kapcsolattal? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

@Poka007

Ha egy teljesen új vezetéket vettél a múltkor, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy azzal nincs gond. Az viszont érdekes, amit írtál a ventillátorokkal kapcsolatban. Volt valami oka, hogy változtattál a fordulatszámukon? Mert pl. forrósodik a számítógép - túl magas a CPU hőmérséklete? Ha ilyen jellegű problémák is vannak akkor a számítógép is nagyon sanszos. Lehet, hogy a hálózati kártyával van a gond, de ha tartósan forrósodik a gép az más alkatrészek meghibásodásához is vezethet. A hálózati kártya hibáját legegyszerűbben @btz tanácsát követve tudod ellenőrizni: valamilyen eszközt rá kell kötni a HGW-re vezetékesen és ellenőrizni, hogy megjelenik-e azon is a hiba. Ha minden kötél szakad, akkor marad a switch hibája, mert a vonallal a képek alapján nincs gond.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Szia szaboadam
Mindenképpen befogom.Remélem,hogy megtalálják a hibát és nem egyből a Service-t mondják,hogy hívjam őket pénzért.

Szia btz

Dsl szikronra erre gondolsz? Eseménynaplóból néztem ki
ZTE Dsl infók erre gondolsz?

Képeket csatolom.

 

wpad.jpg

zte1.jpg

zte2.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Poka007
hiba
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Btz erre nem válaszoltam bocsi.

A stabil wifi jelenség amit az első hsz-edben írtál mit jelent pontosan? Azt hogy netezni is lehet olyankor? Csakis kábeles kapcsolat esetén jelentkezik a hiba még mindig?

 

Igen persze Wifin keresztül,akkor lehet simán netezni,mikor nincs kapcsolat. Igen kábeles hiba jelenség van.

 

Update: Most pl a biosba állítottam ventifordulatot és restart után  nem volt kapcsolat egy darabig,utána jó volt. Nem lehet,hogy az alaplapi hálókártya szórakozik?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Poka007
Frissítés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Kontakthibának tűnik, ha időnként órákra jól működik.
Lehet egy alig látható akadály (szösz, macskaszőr, hajszál, stb.) a hálókártya csatlakozójában.
(Kifújni.)
Oxidálódhattak a hálókártya csatlakozó érintkezői, pl. domestos vagy hasonló anyag gőzétől.
Használtatok ilyen anyagot a közelében?
(Precíziós kontaktspray.)
A hálókábel másik végén levő eszköz csatlakozóját is meg lehet nézni.
A hálókártya alaplapra integrált?
Ha külön kártya, stabilan áll a csatlakozóban?
Talán annak se ártana a precíziós kontaktspray.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Ez így a fentiekkel együtt egyre inkább hálókártya hibának tűnik. Az jó hír, hogy a gép nem melegszik, mert az még tud ilyen hibákat generálni. Nem hinném, hogy a Windows frissítés lenne az okozója. Én is Windows 10-et használok, fent van a legújabb verzió, és nem tapasztaltam ilyen hibát, interneten böngészve sem olvasok ilyesmit. Alaplapi ethernet kártyáknál ritkán van ilyen szoftveres hibaeset, inkább a WIFI kártyákkal szokott gond lenni. Én első körben azt javaslom mindenképpen próbáld ki egy másik eszközzel is a kérdéses kapcsolatot, így elkerülhető egy felesleges kiadás, mert ha annál is előjön, akkor nem a hálókártya okozza a gondot. Ha így van akkor lehet tovább szűkíteni a kört. Operációs rendszerrel kapcsolatos esetleges gond nagyon egyszerűen szűrhető. Egy üres pendrive-ra teszel egy tetszőleges Linux-ot és Live módban teszteled a kapcsolatot. Aztán meg lehet próbálkozni a tisztítással (az évente- kétévente egyébként is tanácsos), ahogy @Kalimera említette.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@Poka007

Akkor a kábel esetleges hibáját úgy tudnád ellenőrizni, hogy kicseréled a digitális elosztó és az iptv közötti illetve a digitális elosztó és a géped közötti vezetékezést. Ha a hiba megy a vezetékkel, akkor egyértelműen a vezetékkel van a gond, ha nem megy akkor a géped hálókártyájával. Természetesen csak ha a két vezeték cseréje megoldható. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

A cím kissé félrevezető. Az internet nem szakad meg (a WiFi és az IP tévé megy), a PC veszti el időnként az internet kapcsolatot.

Hol lehet a hiba?

A digitális elosztó csatlakozója rossz. Át kell tenni egy másikba, vagy fel kell cserélni az IP tévével, feltéve, hogy az elosztó ezt megengedi. Erre kevés esély van, de esetleg tényleg van valami probléma vele (lehetett eleve kontakthibás, az idők folyamán oxidálódhattak a csatlakozás érintkezői, kerülhetett közéjük alig látható akadály).

A LAN kábel rossz. Volt csere, kicsi az esélye, hogy a második kábel is rossz.

A Windows 10 a hibás. Ennek szinte semmi esélye.

Az alaplapi hálókártya hibás. Ez sem valószínű, mert egy hónapig jól megy és utána egy rövid ideig nem.

Az alaplapi hálókártya LAN csatlakozója hibás. Talán, de inkább csak oxidálódott vagy egy alig látható akadály okozza. Kifújás precíziós kontaktspray vagy egy második hálókártyával kellene próbálkozni.

Felmerül egy hatodik lehetőség is. Az internet szolgáltatás nem jelent 100%-os készenlétet. Mióta ideért az optika nem használom nonstop módban, de így is elcsíptem két hónap alatt két leállást. Az egyik egy éjfél körüli szoftverfrissítés volt, a másik egy kb. öt perces szolgáltatás kiesés. Nagyon valószínű, hogy ennél többször is előfordult, csak éppen akkor nem használtam.

Hetedikként ott a remek 24 óránkénti egyszeri bontás vagy az IP cím váltás, ezeket is elkaphatod, ha folyamatosan internetezel.

+

Hogyan és mitől áll helyre a PC-s internet kapcsolat a leállás után?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Csak azt tudom javasolni, hogy a kábel végére rá kell rakni egy másik gépet.
Pl. egy kölcsön vagy egy céges laptopot.
Ha azon is előjön a probléma, akkor nem a PC-ben kell keresni a hibát.
Ha a másik gépen folyamatosan megy az internet, akkor egyértelműen a PC-ben van valami.
Tudom, jelenleg még ebben is kételkedsz, de ideje lenne már eldönteni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Kedves btz!

Az adott képeket nem akkor csináltam,mikor hibajelenség volt,mert van mikor hirtelen ki-be kapcsol az internet kapcsolata gépen a hálózati ikon. Így nem tudom elkapni.
Annyi vezetékes kapcsolat van még,hogy a routerből megy a hálókábel a boxba (Ip TV)

Kedves szaboadam!

A ventilátorok beállítása csak egyéni eset volt. Volt mikor csak spontán újraindítottam és csinálta,hogy ki-be kapcsolgata hálózati kapcsolat. Azért változtattam,mert Biost frissítettem és hozzányúlt felső ventimhez fixen pörögtek. Az elöző biosnál automatikusan szabályozta. Előző biossal is voltak ilyen gondok (Internet hibára gondolok) szóval nincs köze hozzá.
Nem melegszik semmi a gépbe. Cpu 29-33 fok böngészés alatt.  Prime 95 teszt alatt 61Fok. Alaplap 23 fokos alapból,videokártya 24-31 fok böngészés alatt az is max 60 fok szokott lenni terhelés alatt. Érdekes,hogy van mikor egész nap nem csinálja,de van mikor percenként néha.
Annyi tudok még csinálni,hogy másik hálókártya,vagy amit btz írt. Amúgy találtunk egy megoldást a hibára,lehet reggel rápróbálok.
Itt a videó róla:
https://www.youtube.com/watch?v=ervoKKVBUdU

Lehet van köze a Win10 nagy frissítésének is. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Poka007
hiba
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Btz igen,azzal nincs gond nem szakad meg :)

szaboadam ,hétfő reggel kapok kölcsönbe egy hálókártyát kipróbálom. Kipróbálom a Linuxos dolgot,amit említesz. Havonta szoktam takarítani,igaz nincs sok por benne,mert tele van szűrővel stb. Videokártya ventilátor szokott belülről poros lenni.

Köszönöm,hogy foglalkoztok vele,jövőhéten megírom,hogy mire jutottam. Minden Jót Nektek.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Poka007
Hiba
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A gépem és digitális közti kábelt már kicseréltem januárba és 1 hónapig jó volt. Hibamentes,Esemény naplóba se volt szakadás. Most ugyanazzal a kábellel hibázik. IpTV box meg a digitális elosztó közt hiba lenne,akkor  Tv adással is gond lenne nem ? Arra gondoltam,hogy a céges laptopot rákötöm a digitális elosztóba és tesztelem. Naplózom folyamatosan,hogy megszakad-e a kapcsolat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Kalimera

Tényleg hibás megnevezés az internet szakadás, mivel láthatóan az internet kapcsolatának semmi baja, így ha ezt be is jelentené, több mint valószínű, hogy fizetős lenne a buli a szuperszervízzel.

Nincs 24 órás bontás. A feltöltött képernyőképén is láthatod, hogy 75 órája kapcsolódva van.

Én el tudok olyat képzelni, hogy megint a kábellel van valami. Nekem is volt olyan, hogy hibás volt a kábel, vettem újat, az is hibás volt. Tesztelni kell cserével így lehet csak pontosan kideríteni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Poka007

„Holnap csináltatatok is magamnak új kábelt.”

Az előzőt is csináltattad?

Szerintem próbálkozni kellene egy gyári öntött Cat5e vagy Cat6 kábellel.

A játék kedvéért megszámoltam, jelenleg 18 LAN kábelt használok, és mindegyik megy hónapok illetve évek óta, pedig egyáltalán nem a prémium kategóriából valók.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...