pozso123

multi-Nat hálózat a zte-H368N

Kérdés

Hello a zte-H368N után próbáltam tenni egy asus eszközt ami miatt a zte t átkapcsoltam modem módba, ennek hatására elérhetővé válik a pppoe kapcsolódás az asus on is. Evvel módszerrel lehet regisztrálni az asus mögött is egy ddns szolgáltatást, de abban a pillanatban hogy a zte től a netet már statikusan kapja, vagy a dhcp-n keresztül az asus-on megjelenik a hiba hogy a router multi-nat környezetben nem kezeli ezt a szolgáltatást, ha újra akarok regisztrálni érvénytelen ip címmel visszadobja a kapcsolódást ( van internet amúgy, minden más működik)

Kérdezem én mi korlátozza azt hogy ne tudjam használni a ddns-t máshogy mint modem módban pppoe-n keresztül. Itthon ez megoldható és nincs vele semmi gond de tudni kell a beállításhoz a felhasználónevet és jelszót. Tehát praktikusabb lenne számomra is hogy ha statikus módon kapcsolódok a zte hez és úgy is be tudok regisztrálni a ddns re.

 

Pontosan nem arra vagyok kiváncsi hogy nem lehet beállítani (bár azért ha van valakinek pontos tippje azt meghallhatnám) ezt a zte-n hanem hogy hol lehet letiltva esetleg az eszközbe, főleg azért szeretném tudni mert teszem azt átmegyek egy mezei szolgáltatóhoz ahol statikusan kéne csatlakozni nem pppoe-n keresztül hogy akkor is megoldható e a ddns szolgáltatás használata + ha az mögött egy router van ami az elsőhöz kapcsolódik wanon mondjuk a 192.168.1.40-es címen? 

Tehát egyszerű a kérdés, ha elfelejtjük hogy van egy ZTE router ez előtt és az asus al mennék ki helyette a telekomos netre (persze ez jelen formában nem megvalósítható csak feltevés), az asus után tennék még egy routert, azon ha statikusan állítom be a wan konfigurációt akkor is regisztrálni kéne tudnom a ddns-t, ( a lényeg az hogy a 2. routeren ne kelljen a pppoe kapcsolódást választani)

H368N

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Sajnos azt csak bridgelve vagy pppoe passthrough módban kaphat az Asusod

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Lan lan ön nem tehetem mert nem működik az Asus ddns úgy mivel a szolgáltatói nem tudja. De valahogy publikus cím kell nekem az Asus on

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv @pozso123

Egy kicsit túlkomplikálod a dolgot. 

DDNS publikus ip címmel működik. Ha a routered WAN oldala egy másik router LAN oldali címét kapja, akkor a DDNS nem működik, mivel az az Internetrn nem érvényes cím. A pppoenek nem sok köze van a dologhoz.

Otthoni hálózatban ne használj dupla natot (tehát a saját routered WAN portjára ne kérj sem statikus sem DHCP-n címet) , semmi szükség rá. (Kösd össze inkább LAN-LAN portokon az eszközeid) 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most