Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Iptv smart tv


tatvarek

Kérdés

Sziasztok Guruk!!! Kérdésem lenne,  de kérlek ne olcsatok!!! Megoldásra van szükségem, nem alázásra!!! Előre is köszönöm!!! A kérdésem a következő!  Most építették ki nálunk az optikai hálózatot! Szeretnék előfizetni iptv-re!!! +nagysebességű internetre!! Hogy készítsem elő a ház kábelezését???

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

16 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia anonymus, ugyanez a kérdésem koaxra, segíts, légyszives. Ott ugyanez a helyzet, csak üveg helyett értelemszerűen koax jön be a házba a központi elosztóig? Földkábellel oldanám meg, így az oszlop és a központi elosztó közti részt már előre kábelezném, csak a többit bíznám a szerelőre. Persze kábelcsatorna lenne a többinél is :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 6

Iptv miatt minden tv-hez egy utp kábel, okos-tvk miatt nem árt 2db ha nincs hely akkor megosztod és max 100-as kapcsolat lesz. Ezeket a kábeleket végezteted valahol a házban, ahova kéred az ont-t. Kintről ide kell bejönnie azt optikának, ezt úgy tervezd, hogy ha a vali csövezésben nem lehet harangozni akkor a szerelő nem fog vele szenvedni neked órákat.  Valami értelmes router se árt ha wifin le akarod fedni az egész házat értelmes sebességgel. 

 

De ha hűséget kötsz ingyen megcsinál mindent a szerelő. Kérheted úgy is a létesítést, hogy valahova ahova kéred, az ont oda lerakja neked, optikát úgy is ő fogja vezetni beszerelni stb.  Utána meg leteker x méteres utp kábel darabokat. Ott hagyja neked, te majd meg behúzod berakod elrakod ahogy akarod. (Így ingyen van a kábel :DD) 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

Hód ugyan az a helyzet, annyi eltéréssel hogy ideig óráig van még dvb-c adás 30 pár csatorna. Azokat tudod ingyen nézni kódolatlanok. Ezt döntsd el te hogy kell vagy nem kell. Ha kell akkor tv-hez utp mellet koax is kell. Vagy ha van keveset használt tv oda jó lehet. 1 nagyon max 2 évig van ez a lehetőség. 

Annyi előnyöd van hogy te koax kábellel be tudod kábelezni a házat :D Szerelő meg csak a csatikat rádobja és kész. Házon belül rg6 3x árnyékolt beltéri koax tökéletes. De ha a kintről jövő kábelt viszed el a modemig az is tökéletes megoldás. Esztétika kérdése inkább fekete vagy fehér. Ha nem akarod elvinni akkor ahol bemegy a házba kábel ott lesz valahol egy kötés.

Kintre meg rg6 kültéri kábel, fekete merev, van rajta egy léghordó szál. Annyiból trükkös a dolog hogy ha csőben lesz végig és villanyoszlophoz mész vele. Akkor jó a sima kültéri kábel, mert az uv álló.

De ha pl utcai aknába mész vele oda viszont földkábel kéne mert az nem uv álló helyette salétromsav álló. 

 

Annyi még hogy ha a házad és az utcai oszlop akna mind1 mi közt ilyen 20m feletti táv van, akkor rg11 kábel kell! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

Utp kábel métere 100ft körül mozog, egy 100m dob 3700Ft nem tétel. Nem árt Tv-k mellé duplán behúzni! Egyiket elhasználja az iptv, másikat meg bedugja a Smart tv-be. Mert wifi-re nem adunk, nem tudni kinél milyen eszközök vannak milyen sebesség lenne elérhető, mennyire lenne stabil a kapcsolat stb stb stb stb. De jobbat mondok, ha vesz egy xbox-ot ps4, htpc-t máris kell a két kábel.  

Megoszthatja a  kábelt, de így max 100mbit sebesség lesz, használhat wifit is, de behúzhatja duplán is az utp-t kötni se kell... Nem tétel az utp kábel. Én duplán szoktam behúzni sok helyen rövid távon meg is térült :) 

 

De írok egy még jobbat, történjen bármi a behúzott utp kábellel. Ott a másik átállsz arra azt csókolom.  nem kell újra cibálni az egész házat. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Mehet azonos árokban persze, egyiket egyik oldalra másikat másikra. Rg11-et nagyobb távolság miatt szoktuk használni. Pl nálam az utca ás a ház közt alig van 15m oda bőven jó az rg6 is. 

 

Jahh arra figyelj hogy ahol megérkezik a házhoz az legyen elkülönítve az áramtól.  Nagyon szabály szerint nézve. Szerelőktől nem elvárás hogy értsen / legyen engedélye erősáramhoz.  Így meg tagadhatja a munkát. Ha egy dobozba rakod, vagy olyan helyen kell matatnia ahol áram is van.  

Láttam már sajnos olyat, hogy ház oldalán doboz. Benne az áramnak a kábelei rajta mindenféle finom kötés stb stb. Mellette meg 30cm a koax,optika, réz. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
10 órája, Oberon írta:

Szia anonymus!

Abban még tudsz segíteni, hogy ha satot is kiépíttetek, akkor a koaxnak folytonosnak kell lennie a boxokig, vagy lehet benne kötés? Csak tartalék rendszer lenne egyébként. Ha később úgy alakul, hogy váltok, már ne kelljen külső vezetékelni. Köszi!

Az a egészséges ha a lnb től a boxig 1 a kábel, ha csak nincs diseqc switch közbe iktatva. ;)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

 

SAT:

Nem probléma a többszörösen összekötött kábel.
Motoros forgató + villámvédő már eleve  plusz 4 kötés (csatlakozó).
A padláson levő elosztó rendszer (így bármelyik antenna bárhová vezethető) miatt már 6 plusz csatlakozó.
Attól függ, hogy mire használod.
Vadászatra talán az egy rész az ideális.
A csatlakozásokból eredő veszteséget lehet pótolni nagyobb antennával, jobb műholdvevő fejjel, minőségi kábellel és csatlakozókkal.
Adott helyről nehezen vehető műholdnál nem a csatlakozások száma lesz a probléma.
Például a 19.2E erős és jó minőségű jelénél a 8 csatlakozó (2 helyett) biztosan nem okoz problémát.
Forgató kell.
Villámvédő kell.
Az elosztót lehetne megspórolni, de akkor nem lesz az antennarendszer könnyen átszervezhető.

A:

1. Antenna műholdvevő fej ki
2. Forgató bemenet
3. Forgató kimenet
4. Elosztó bemenet
5. Elosztó kimenet
6. Villámvédő bemenet
7. Villámvédő kimenet
8. Műholdvevő bemenet

B:

1. Antenna műholdvevő fej ki
2. Műholdvevő bemenet

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm anonymus, ez alapján már boldogulok :) Ha a kódolatlan ennyire ideiglenes, akkor azt kihagyom, mert így is jópár km kábelem lesz már. És az rg11-es tippet is köszi, biztos, hogy az kell majd, mert a saját villanyoszlop és a ház oldali kötődoboz között közel ennyi van, de erre rájön még a befelé szakasz, és szerintem az utca túloldalán megy a koax, amitől még el kell jönni az én villanyoszlopomig, ami szintén plusz x m. Annyi még, hogy a koax földkábelcsatornáját vezethetem az erősáramú földkábelcsatornával azonos árokban? Nyilván nem egymás mellé fektetném, de nem lennének messze egymástól, hogy ne kelljen külön árkot ásni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm anonymus, terv szerint egy kötödobozon át mennének be a házba, de a szerelőnek nem ott, hanem bőven beljebb, már a házban, a központi egység helyén kell majd csak hozzányúlnia. Ott már csak a központi egység dugalja lesz áram alatt :) Vagy a másik terv, hogy mégis légkábelen megyünk be. Tegnap megnéztem, a szomszédoknál is az van, kisebb távolság és kevesebb macera, mert nincs ásás, földkábel védőcső, kötődobozon keresztüli vezetés, csak az utca felé néző tető közelében a bemeneti nyílást kell előkészítenem. Arra vonatkozóan van esetleg valami plusz előírás, vagy csak az a lényeg, hogy logikusan, vezetékelhetően menjen? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a válaszod Anonymus!!! Én is valahogy így gondoltam! De azért lenne pár kérdésem ha nem baj!?!? Oké kapok egy optikát fogadó eszközt, gondolom az lesz a fő modemem!(ebben nincs wifi?)  Ebből csatlakoztathatok 1-2 telefont és 4 lant, ha jól tudom! Nekem 3 tv-m van! Erre elmegy 3 port, a 4-edik lenne az internet! Te azt írtad switch-hel eloszthatom de csak 100mega lesz a netem, de ha gigabites switch-et(vagy routert) használok akkor lehet gigabites is akár csatornánként-nem??(csak kérdezem mert nem értek hozzá!)  Ja és még azt szeretném kérdezni hogy a szerelők milyen cat5e kábeleket használnak; tömör vagy sodrott erűt(patch), csupa rézt, vagy rézzel bevont alut??? Még annyit hogy ha én kábelezek akkor mennyi kábelt adnak max?(mert nekem 90m kellene) Mégegyszer köszi, és a valaszod is ha válaszolsz!! Bocs a sok kérdésért!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: tatvarek
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...