Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV tapasztalatok (néhány nap után)


Kalimera

Kérdés

( Kérdés: Mi indokolhatja a szerény kép és hangminőséget? )

Röviden:

„Válámi ván, dé ném áz igázi.”

(A. I. R.)

Részletesebben:

Tetszik:

Duna World HD

IP-s lehetőségek értelmes használata. Például táblagépen a szinkronizált műsorújság, amiből egyszerűen a kívánt csatornára lehet kapcsolni, sok egyéb hasznos és jól működő funkció mellett.

Nem tetszik:

Az készüléket szereld magad csomagban kaptam. A telepítés hamar megállt (szerintem el se kezdődött), egy piros X volt a képernyőn. Ezzel egy időben megszűnt a vonalas telefon működése, az internet továbbra is ment, pedig a Support szerint nem is volt kapcsolat a digitális elosztóval. Meglepően segítőkész hölgy jelentkezett a megadott számon, és negyedóra alatt minden megoldódott.

A mellékelt távirányító borzalmas. A műsorújságban levő távirányító jobban használható, ami játéknak nagyon jó, de mégsem életszerű, hogy táblagépről vagy telefonról működtessem a készüléket. Egy gombnyomást gyakran kettő-háromnak értelmez. A gombok gyakorlatilag ömlesztve helyezkednek el, látszólag minden logikát nélkülözve. Magyarázat helyett a nemrég vásárolt Technisat műholdas készülékhez ilyen távirányítót kaptam:

Technisat.Jpg

Nagyon alacsony a bitráta, gyakorlatilag a nézhetőség határán van. A HD csatornák képe olyan, mint egy szerencsésebb országban az SD adóké. Mi indokolhatja a szerény kép és hangminőséget? Egyre több helyen érhető el a minimum 30 Mbit/s. Feltételezem, hogy a szolgáltató eszközei is többre képesek. Az osztrákok 10 a németek 12,5-15 Mbit/s bitrátát használnak a HD csatornáiknál. Nem feltétlenül a duplájára kellene növelni, 25-50 %-os többlet csodákra lenne képes.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

0 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Még nincsenek válaszok erre a kérdésre

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...