Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Hálózat kiépítés


rusher86

Kérdés

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem a következő lenne! 

Abban az esetben, ha az egyik település részen - vagyis az egyik utca egy oldalában - nincs kiépítve a Telekom internetes hálózata (és nem is szeretnék kiépíteni, azzal az indokkal, hogy jelenleg nem terveznek hálózat fejlesztést) kihez lehetne fordulni segítségért? Mert gondolom, ha kiválasztok egy másik internet szolgáltatót, az sem tudja bekötni a szolgáltatást, mert mindenféleképpen a Telekom hálózatán keresztül létesülne. 

Köszönöm a válaszokat! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

9 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

@rusher86

Gondolom nincs szabad ér a törzskábelben de ha lenne is ásni és fúrni kéne, az út alatt is, amihez még talán engedély is kéne, de a helyi szerelők biztos jobban tudják mi a helyzet ott, mi a konkrét akadályozó tényező. Mikor kint volt az ember, akkor megkérdezhetted volna, mi a pontos műszaki akadálya a bekötésnek. Esetleg próbáld meg újból megrendelnu és ha kijön valaki akkor kérdezz rá. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
3 perce, rusher86 írta:

Gondolom erről a megrendelő kapott egy azonosítót, amin a folyamat futott. Ha ezzel hivatkoznék az ügyfélszolgálaton arra, hogy adjanak információt a elutasításáról, akkor kapnék?

Nem te voltál a megrendelő? Próba szerencse alapon megkérdezheted. Nem tudom hogy ki e adnak, adhatnak ilyen infókat. 

5 perce, rusher86 írta:

 Anno, amikor az akkori Matáv építette kifele a falvakban az internet szolgáltatást, vajon mi okból nem fejlesztette azt az oldalt? 

Passz, ezer oka lehetett. De a matáv akkoriban még biztos nem az internetre gondolt főként, hanem az analóg telefonálásra. 

7 perce, rusher86 írta:

. Légkábellel sem valósítható meg gondolom. Tehát póznáról feljönni és átvezetni.... 

De akár felhozható lenne légkábelre is a cucc, de nincsenek oszlopok, először oda is oszlopok kellenének (tehát engedélyeztetős a dolog) és úgy végigvinni. De az ugyebár fejlesztés amit nem nagyon terveznek oda az elmondásod alapján

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Biharnagybajom, Béke telep utca.  Nem tudom pontosan megmondani, hogy milyen kábel van, de optika az biztos nincs. Valószínűsítem a rézkábelt.  Az elmúlt 2 hétben lett megrendelve egy otthoni internet szolgáltatás és mikor a szerelő kiment, megnézte, majd a kapcsolattartóval beszélt telefonon és ezt a választ kapta. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Gondoltam, hogy valami ilyen lehet a dologban. Tehát fúrni kellene az aszfalt út alatt. Anno, amikor az akkori Matáv építette kifele a falvakban az internet szolgáltatást, vajon mi okból nem fejlesztette azt az oldalt? Mert egy vasút vonal alatt is át kellett jutniuk, ahhoz a részhez és azt meg tudták valósítani. Érdekes, hogy az egyik oldalon ott van a szolgáltatás, a másikon pedig semmi. Légkábellel sem valósítható meg gondolom. Tehát póznáról feljönni és átvezetni.... A másik pedig, hogy miért lett elutasítva. Gondolom erről a megrendelő kapott egy azonosítót, amin a folyamat futott. Ha ezzel hivatkoznék az ügyfélszolgálaton arra, hogy adjanak információt a elutasításáról, akkor kapnék?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...