Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Sebesség probléma 2000/500 !


Boss81

Kérdés

 

Sziasztok .

A következő lenne a problémám . az alaplapomon van 2 db lan csatlakozó , egy 1 Gbit-es , és egy 5 Gbit-es . Na most tájékoztattak róla , hogy a modemnek az első 2 csatlakozója ad le 1-1 Gbit sebességet . Csatlakoztattam az egyes , és kettes csatlakozóba 1-1 db cat7-es kábelt . Nyilván nem adta le egyszerre a 2 Gbit-es sebességet , ezért Static Link Aggregációval összevontam a 2 kártyát . A sebességet természetesen nem adja le ugyan úgy . Pedig az ügyfélszolgálat utasításai szerint jártam el . Szerintetek hol lehet a gond ? Köszi előre is.

 

 

1.JPG

2.JPG

 

7612274390.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Boss81
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Szia,

két darab 1 gigás ethernet link aggregációja nem jelenti azt, hogy egy adatfolyammal tudsz 2 gigát forgalmazni. Egy adatfolyam soha nem fog 1 gigabit fölé menni. Egy adatfolyam csak egy hálókártyán tud menni. Vagy egyiken, vagy másikon. Az aggregáció csak szétosztja az egyes adatfolyamok forgalmát a kártyák között. Csak több adatfolyammal (pl. több szálas letöltés) tudod kihasználni a két gigabitet, és azzal is csak akkor, ha a szétosztás eredményeképp az egyes adatfolyamok más és más kártyára esnek. (Ez függ a szétosztás módjától, lásd: Layer 2, Layer 3, Layer 4 szintű szétosztás.)

Létezik olyan, nem szabványos(!) ethernet aggregálási technológia, ami képes egy adatfolyamon is két gigát forgalmazni azon az elven, hogy az egyes adatcsomagokat felváltva küldi a két kártya között, de ehhez a kábel mindkét végén olyan eszközre van szükség, ami ezt tudja. Pl. Linux alapú eszközzel tudsz ilyet csinálni. A dolog ráadásul nem is túl jó, mert ennek a korrekt működéséhez az kellene, hogy a felváltva elküldött adatcsomagok jó sorrendben érkezzenek meg a túloldalra, márpedig két független összeköttetés (két hálókártya és kábel) esetén ezt semmi sem garantálja.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Gergely Egerváry
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia

 

Szóval ahogy a szavaidból kiveszem , ezt nem lehet megoldani ? Mert pl windows server 2016 rendszeren simán össze lehet vonni , és elvileg működik is , de max ezt majd most letesztelem virtuális gépen .

A support szerint ha a fentebb általam leírt módon összevonom , akkor működni kell de ezek szerint tévednek sajnos .

Ezt azzal indokolták , hogy magán az alaplapon van 2 hálózati csatlakozó , nem pedig plusz bővítés , ami mondjuk szerintem ilyen szempontból lényegtelen , de ma felhívom őket , és megkérdezem .

Köszi a válaszod :) 

 

 

Bár az lenne az igazi , ha olyan modemet biztosítanának , aminek a kivezetése , nem 1 Gbit-et tud , hanem egyszerre visze a 2 Gbit-et is . Mert ugye azt tudni lehet hogy vannak ilyen modemek is , és routerek is .

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Boss81
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...