Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Forza Horizon 4 DNS hiba


Omatee

Kérdés

Sziasztok!

Adódott egy probléma a mai napon megjelent Forza Horizon 4 játékkal T-s hálózaton. 

A csatolt képen látható hibával dobja el a játék online részéhez való csatlakozást. A játék hivatalos fórumát böngészve összeakadtam jó pár magyar Telekomos internetet használóval, akik egytől egyik ugyanezzel a hibával találkoztak. Sokaknak ZTE Speedport Entry 2i eszköze van, akad aki az optikás Huawei eszközt használja. 

Az én részemről próbáltam PPPoE passthrough módba tenni az eszközt és egy másik routert ráengedni, benne a szükséges nyitott portokkal, semmi eredménye. Egy barátommal egy utcányira lakunk egymástól, ugyanazon a telekomos gerincen vagyunk, viszont neki más szolgáltató adja az internetet, (*****) szó nélkül működik nála a játék. Megpróbáltam az ő hálózatán az én gépem, szintén egyből feltalált, az övé viszont nálam ugyanúgy hibát dobott. A játék előző része most is hibátlanul működik, pedig ugyanúgy Xbox applikáción keresztül csatlakozik. Az applikáció hálózati diagnosztikája mindent tökéletesnek mutat.

Sajnos nem egyedi esetről van szó, a fórumokat látva több ezer ember küzd ezzel a magyar és külföldi Telekomos szolgáltatóknál egyaránt.

Valami ötlet milyen úton lehetne felvenni a kapcsolatot egy olyan részleggel a T-nél, aki érti is miről van szó, nem csak a sablon válaszokat adja a kérdéseimre?  Sajnos a telefonos ügyfélszolgálatnál ott megállt a történet mi az hogy DNS, mikor a NAT szót kiejtettem pedig síri csend lett a túloldalon, úgyhogy abba az irányba nem szeretnék menni.

FH4 hiba.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 191
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
4 perce, btz írta:

Szerintem nem a Teredo a gond és a portok sem, hisz az UPnP nyit neki

A 180-as hsz-ben azt írta, nála a Teredo Client Port:unspecified, magyarul nincs megadva. Hiába megy neki az UPNP, ha a Teredo nem mondja meg a routernek milyen porton akar kimenni, nem tudja kinyitni neki.

Valamint az ingame error is arra utal, hogy nem is tud csatlakozni a játék sehova. Ha a Régió:Sikertelen, nincs kifele elérés. Amikor a DNS hibát dobta, a régiót meg tudta határozni, csak a szervernevet nem tudta feloldani.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Omatee
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A Teredo arra szolgál, hogy akkor is tudjon kapcsolódni a szerverhez, ha a NAT tipusa nem nyitott. Pl zárt vagy mérsékelt. Mivel erre az interfészre publikus IPv6 címet kap a gépe, amivel kommunikálhat a szerverrel.

Ha nem működik a Teredo akkor számít, hogy nyitott e a NAT. De UPnP az nyitott neki. Így nem kell port nyitásokkal fohlalkoznia. Az UPnP teszi a dolgát. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok,

Nekem is rendbe jött amikor a legtöbb embernek megjavult a helyzet, viszont az elmúlt pár napban, ahogy kijött a Fortune Island DLC megint előjött. Már jeleztem a problémát a Forza Motorsport oldalán is, de ide is szeretném megírni. Nem tudom, hogy még aktív-e a fórum ezen része, vagy valaki hozzáértő olvassa-e, de kezd az egész nagyon felbosszantani. 30 ezer ft-ot fizettem csak a játékért és nem tudom rendesen játszani önhibámon kívül... Jó lenne ha valaki vagy ott a T-home-nál vagy a Microsoft-nál csinálna már ezzel valamit.

Bocsi a kiborulásért, de konkrétan 30 ezrem eddig a kukában van és ez bosszant.

 

hiba.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Straussel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
13 perce, Straussel írta:

Sziasztok,

Nekem amikor a legtöbb embernek megjavult a helyzet, viszont az elmúlt pár napban, ahogy kijött a Fortune Island DLC megint előjött. Már jeleztem a problémát a Forza Motorsport oldalán is, de ide is szeretném megírni. Nem tudom, hogy még aktív-e a fórum ezen része, vagy valaki hozzáértő olvassa-e, de kezd az egész nagyon felbosszantani. 30 ezer ft-ot fizettem csak a játékért és nem tudom rendesen játszani önhibámon kívül... Jó lenne ha valaki vagy ott a T-home-nál vagy a Microsoft-nál csinálna már ezzel valamit.

Bocsi a kiborulásért, de konkrétan 30 ezrem eddig a kukában van és ez bosszant.

 

Hali! Én tudok neked segíteni. :) Facebook: Glázer Krisztián. Ha rám írsz privátban én segítek neked. Mákod van, hogy nem iratkoztam le a posztról. :D 

 

hiba.png

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
8 órája, Rizsmedve írta:

Sziasztok!

Nekem is ez a nem csatlakozós DNS a problémám plusszban még ez a Teredo se működik...

Windows 10 Enterprise, nincsen külön másik vírusvédelem telepítve csak a gyári beépített Defender és a Router pedig: "SAGEMCOM" féle Telekomos.

Mondjuk nekem eddig egyik játék sem megy Online pl. Star Wars Battlefront 2 stb.

klikk_001.png

Segítek neked. :) Facebook profilom linkje: facebook.com/kriszboi99

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sajnos tényleg vagyunk még így ezzel páran. Egy ilyen játékot épp az online multiplayer miatt vesz meg az ember. Ráadásul én elővételben vettem meg a játékot és mivel a mai napig sem tudok felcsatlakozni a játékszerverekre, így ez is értelmét vesztette. :(

Várjuk a hiba mielőbbi orvoslását (azt már nem írom hogy türelmesen)!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nekem és az összes telekomos ismerősömnek ez a gondja. Megvettem elővételben közel 30 ezerért a játékot, első napokban működött is hellyel közzel, az élményen felbátorodva két cimborám vett játék konzolt és játékot, live előfizetést(fejenként kb 100 ezer forint beruházás) hogy tudjunk együtt játszani. És vicc hogy azzal telik a szombati napom hogy lemegyek a *****ba, hogy inkább dobok rá még pénzt, mert ez így már tarthatatlan! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok beszéltem a Telekommal és azt mondták hogy igen tudnak erről a hibáról központilag is! Rengeteg bejelentés érkezett ezzel a dologgal kapcsolatban!Megnézte a gépben hogy van e valami előrehaladás az üggyel kapcsolatban de sajnos nem! Felvették a hibabejelentésemet majd hívnak ha van valami előrehaladás ez ügyben!Csak azt nem értem hogy ilyenkor a szerelők vagy a rendszergazdák nem dolgoznak? Vagy ha igen akkor mit is csinálnak pontosan hogy lassan 1 hete nincs semmi változás! A lényeg az hogy tudnak róla azt nem mondom hogy dolgoznak is rajta mert nem látszik!De reméljük hogy hamarosan jó lesz!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: ‎2018‎. ‎10‎. ‎05‎. at 7:45, DudiVok írta:

Akinek minden passzol, és tud a 3-al játszani az használjon VPN-t a 4-hez ideiglenesen. Nagyobb ping, de legalább megy. VPN Gate with SoftEther-el engem beengedett Japán szerveren keresztül.

Sajnos nekünk 2 boksz van szóval bukó! Probáltam néztem róla videókat hogy hogyan kell de csak 1 boxal tudnám megcsinálni!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, Omatee írta:

Most kaptam egy választ a Telekom-tól, próbáljon csatlakozni, akinek eddig nem működött. Amint hazaértem ellenőrzöm én is, frissitem a hozzászólásom. 

Screenshot_20181008-131108_Messenger.jpg

Szerintem ez csak rád vonatkozik! Mert nekem ugyan olyan ***** mint volt!Nat-om OPEN Teredo-val sincs semmi baj!Pedig egy pillanatra elhittem hogy jó lessz! :(

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Szeki
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...