Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Elérhetetlen weboldal érdekességek


Szabumrk

Kérdés

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám a blackdesertonline.com (és szerverei) elérésével. Amint bármely böngészővel megpróbálok ide felmenni, pofáncsapnak egy connection timed outtal. Mivel valamilyen DNS probléma szaga volt a dolognak, ezért gyorsan ürítettem a gyorsítótárat és átálltam a google DNS szerverére, de hiába. Eztán kinyomtam minden ipv6 funkciót, hátha az zavar be, de nem segített. Egyébként ez lehet jelentéktelen, de nyomtam egy tracerouteot is, az meg a Deutsche Telekom AG egyik IP-címénél akadt el.

Arra gondoltam, hogy lehet hogy régió alapján blokkolják az IP-met, így leszedtem egy ingyenes VPN-t és csodák csodája, így elértem az oldalt. Csakhogy mint kiderült, Magyarország benne van a "supported countries" listában, és a WAN címem szerint bizony én itt vagyok. Kicsit később kinyomtam a routert pár órára hogy hátha a publikus IP-mmel van baj, de az új WAN címem se tetszik az oldalnak. Más szolgáltatóknál levő magyar barátaimnak nincs ilyesfajta problémája egyébiránt, tehát a régióblokk szerintem kizárható, bár lehet valami gebasz van az elérési úttal, fogalmam sincs. Amúgy hála a VPN-nek tudtam írni ott a supportnak, de a fenti dolgok végigzongorázása után arra jutottak, hogy "írj a szolgáltatódnak".

Írtam is, de a benyugtatózott csiga válaszídő nem éppen motiváló tényező ennek az egésznek a megoldásában, szóval gondoltam írok ide is addig. Az érdekesség az, hogy VPN-el elérem az oldalt, anélkül sehogyan sem. Más Telekomos ismerőseim elérik, ahogyan Telekomtalanok :D is. A VPN használatát nem tekinthetjük megoldásnak, ugyanis az összes ingyenes VPN valamilyen formában (sebesség, adatforgalom) korlátozza a lehetőségeim, tehát a játékot már sehogyan nem tudom leszedni. Tudom, tudom, a VPN hasznos, meg biztonság meg minden, megéri, fizess elő blabla, de igazábol rohadtul nincs kedvem extrán tejelni csak azért hogy kikerüljem az esetlegesen működésképtelen a szolgáltatót egy nyomorult játék miatt.

Szóval igazából 2 kérdésem lenne, mi a fene az oka annak, hogy az univerzum nem enged fel erre a weboldalra, és hány kecskét kell feláldoznom a telekom oltárán, hogy megjavuljon a dolog?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Szabumrk
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...