Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IP kamera csatlakozas


Lacip

Kérdés

Udvozlok mindenkit. Egy kerdessel fordulnek hozzatok amire szinte valaszt kaptam mar a neten, de hatha van valaki aki jart mar hasonloan vagy megoldast tudna a problemara.

Adott egy Huawei HA35 router (internet, telefon) es gyorsito. IP kamerat csatolok a halozathoz es kb 3-4 ora mulva a routeren villogni kezd a telefon ikon, ekkor a telefon nem mukodik es az IP kamera is leesik a halozatrol es nem csatlakozik vissza. Router ujrainditasa utan minden tokeletesen mukodik megint 3-4 oran at. A tegnap este 6 ora kornyeken kihuztam az IP kamerat, azota tokeletesen mukodik minden.  Erre a problemara keresnek megoldast.

Bongeszve az interneten olvastam, hogy a telekom fix IP cimet ad (NAT) es emiatt nem mukodik a tavoli racsatlakozas az otthoni halozatra, jelen helyzetben az IP kamerara. Azt is irtak, hogy betelefonalas utan kapsz dinamikus IP cimet es megoldja a problemat. 

Aki tud ebben nekem segitenni, tanacsot adni nagyon megkoszonom.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

24 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Huhh, mit is keverek ? Kijavitom vagy javits ki. Annyira nem vagyok igy kepben mert ilyen problemam nem volt soha. 

Jelenleg nem lessz ra eselyem hogy teamweaverezzunk, a hibat ami jelentkezik ha nem ertheto el tudom magyarazni, vagy esetleg majd ujev utan lessz tobb idom akkor megoldhatjuk ha addig nem oldodik meg.

Idezem:

"... mert a Telekom az összes előfizetőjét NAT-olt hálózatra helyezte ..."

"... azaz kiveszik a NAT-olt hálózatból az ügyfelet és máris lesz ismét dinamikusan változó IP az IP kamerák távoli eléréséhez a modem és router újraindítását követően."

Ez alapjan irtam az elozo hozzaszolasomat.

Koszonom.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Lacip

A fix IP fogalmát kevered a NAT fogalmával. Tehát NAT nem egyenlő FIX ip.

Nem tudom hol olvastad, de a Telekom nem helyezte az összes előfizetőjét NAT-olt hálózatra. De ha te mégis ebbe a körbe kerültél bele, a 1414-en kérheted , hogy szüntessék meg a NAT-olást. FIX és dimamikus IP-ket ne említs, mert egyrészt nem a problémához tartozó fogalom, másrészt megkevered szegény ügyintézőt is, aki ennek következtében esetleg nem fogja érteni, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen.

DE a NAT probléma sem fog megoldást jelenteni arra, hogy a kamera miért szakad le a hálózatról és miért villog a telefon ikon a szolgáltatói eszközön. Ez valami egészen más okból történik, nem a NAT-hoz van közte. Talán IP cím ütközés, de ez sem biztos, csak egy tipp.

Természetesen, ha van időd és lehetőséged, akkor Teamviewerezhetünk, mert számos ilyen távsegítséges alkalom tanulsága szerint, rövid időn belül pontot lehet tenni az I-re, azaz hamar meg lehet oldani a problémákat, legalábbis hamarabb, mint a hiba fórumon való körbeirogatásával.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nagyon szepen koszonom a megerto felvilagositast. Annyira nem vagyok temaba ilyen ugy kapcsan mert nem foglalkozok vele nap mint nap, ezert is kertem segitseget, de altalaba  szeretek kepben lenni a dolgokkal.

Ha tehetem itt egy link ami ugyebar regi de szamomra megmagyarazza a dolgokat

https://onlinecamera.net/ip-kamera-nem-erheto-el-t-home-elofizetes-alol

, vagyis, mint ahogy feljebb is irtam, ameddig mukodott az IP kamera addig problemam volt a vezetekes telefonnal es, hogy a kamera nem tudott csatlakozni a wifi halozathoz, vagyis belso halozaton mukodott (marmint ha ugyanazon a wifi halozaton volt a ket ezkoz lattam a kamera kepet), de kulso halozaton (ha a telefonnal mas wifi halozatra csatlakoztam a tavolba csak annyit jelzett hogy a kamera offlineba van). 

De viszont a kamerat kihuztam az arambol es eltettem a tegnap este pontosan 5-6 ora kornyeken (tehat nem volt wifire csatlakozva) es azota tokeletesen mukodik ugy a vezetekes telefon mint az internet.

A fenti link nekem magyarazatot adott erre a jelensegre, ugyanis a telekomosok mar probaltak updetolni a routert, es kollega is volt kint aki resetelt es csak o tudja mit csinalt meg.  

Jah, es amugy mar nem tudom hol de olvastam, hogy ezeket a huawei ha35 routereket NAT -olva adtak ki. Amit ugy olvastam, hogy e miatt nem mukodik az a dolog, hogy kintrol, mas halozatrol ra tudjal csatlakozni egy otthoni IP kamerara.

 Koszi a segitseget, probalok majd telefonalni is es meglatom mit mondanak a NAT fogalmara. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Lacip

Sajnos a linkelt cikk is tartalmazza ugyanazokat a fogalmi zavarokat a dolgokat illetően. Ha szeretnél tisztában lenni a fogalmakkal, akkor javaslom, hogy egyéb forrásokban is nézz utánna a FIX illetve dinamikus IP címek fogalmának. Attól hogy egy cím dinamikus még lehet NAT-olt is, szóval a cikk állításával ellentétben neked nem dinamikus IP címre van szükséged, hanem a NAT-olás megszüntetésére egy PUBLIKUS IP címre, ami a Telekomnál dinamikus ugyan (ha nincs külön díj fizetve PUBLIKUS FIX IP-re) , de nem erre van szüksége a népnek a cikk leírásával ellentétben. Szóval attól hogy valakinek FIX ip címe van, az lehet publikus és beslő hálózati cím is, ami NAT-olt, de ugyanígy lehet a dinamikusan változó IP cím is NATolt és publikus is. Neked ami a kamera kívülről történő eléréséhez szükséges az egy PUBLIKUS IP cím, ami mindegy hogy FIX vagy dinamikus. 

 

De egy kamera kívülről való eléréséhez nem csak publikus IP címre van szükség, hanem megfelelő portok továbbítására a routerben vagy az azt helyettesítő szolgáltatói eszközben. Persze ez mit sem ér, ha az egész hálózatod egy nagyobb NAT-ban van elrejtve. Ezért szükséges a portforward és a publikus IP cím megléte is. 

 

A szolgálatói eszköz szoftverének updatolása és a kiérkező Telekomos biztos nem foglalkozott a te belsőhálózati beállításaiddal illetve az IP címmel sem foglalkozhatott és ezért nem is oldhatta meg a problémád a beavatkozása. 

 

Az hogy egy NAT-olt hálózaton van e valaki vagy egy nyílt publikuson az nem a HA35-től függ így akárhol olvastad hogy ezeket az eszközöket NAT-olva adták ki, ez egy nagy blődség, és értelmetlen is. Olyan mitha azt mondták volna, hogy az XY autókat, már kátyúval együtt adták ki, ezért lötyögnek. Szóval, ahogy az autót sem adnak ki kátyúval, HA35-t, sem semmit NAT-al. Remélem, hogy a hasonlat átviszi a dolog lényegét. 

 

Ha telefonálsz és annyit mondasz, hogy NAT-olt hálózatra tettek, kapcsoljanak olyanhoz, aki megszünteti a NAT-olást, akkor nagy valószínűséggel megértik miről van szó vagy tudnak keresni olyat, aki érti. De azért  nem jó keverni egyéb dinamikus és FIX ip fogalmakat a beszélgetésbe, mert könnyen előfordul, hogy félreértenek és ebből kifolyólag nem tudják mit szeretnél, bár ha szerencsés vagy, akkor így is ki tudják hámozni. 

 

Természetesen ha valami IP ütközés vagy egyéb nem megfelelő hálózati beállítás van azt a NAT levétel (már ha van egyáltalán natolva a hálózat, ami kideríthető lenne könnyen,) sem fogja megoldani, tehát én úgy látom, hogy több hálózati probléma is jelen van egyszerre, aminek csak egy része, hogyha NAT-olva vagy, ami nem is biztos

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

Koszi a felvilagositast, minden ertheto amit leirtal, es en a cikk alapjan kovetkeztettem. Ha nem untatlak vele leirom, a betelefonalas menetet :))))))

Mainap nap soran felhivtam a telekomot, akivel elsore beszeltem annak mondtam, hogy IP kamerat szeretnek csatolni es kerem a NAT-olas megszunteteset, o se so se beszed tovabb kapcsolt, a kovetkezo kolleganak is elmondtam ugyanazt, o elkert minden szukseges adatot es elmondta, hogy ez penzbe kerul es, hogy tovabb kapcsol :)))))), 10 perc varakozas utan kapcsolodott is a 3ik kollega akinek szinten elmondtam, hogy a NAT-olast szeretnem kikapcsolni mert IP kamerat akarok hasznalni de hogyha ez penzbe kerul akkor haggyuk. O azt mondta, hogy nem kerul semmibe es megcsinalja par perc, ketszer is probalta kikapcsolni, en a routert is ujrainditottam de nem tudta megoldani, ezutan mondta, hogy jelentest tesz hogy egy 4 kollega  vegezze el ezt a NAT kikapcsolast, mindez 35 percbe kerult. Kis ido mulva csorgott is a telefon, a robot, hogy sikerult e a problema elharitas, 3 gomb megnyomasaval elhalasztottuk mivel meg nem teszteltem. Router ujraindit, kamera be es lass csodat durvan 3 ora mulva ugyanaz a problema (nem mukodik). Felhivtam oket kerdezve, hogy megszunt e a NAT , mire azt a feletet kaptam, hogy NEM (UGYANCSAK NATOLVA VAGYOK). SOK HUHO SEMMIERT. 

A kis holgy megprobalkozott megint mindazzal amit a fentebb emlitett 3 ik kollega sem tudott megcsinalni es elmeletileg a 4 ik sem :)))))))), ekkor mondta, hogy atkapcsol de sok a varakozasi ido varjak vagy telefonaljak kesobb, ekkor kertem visszahivast.

Par perc mulva csorog a telefon, robot, hogy megoldodott e a problema, 2 gomb NEM. Kapcsolta a kollegat akinek megint elmondtam mindent :))) aki szinten megprobalkozott kikapcsolni a NAT-olast es mikor rajott, hogy nem tudja azt mondta kapcsol egy masik kollegahoz :)))), nem is erdekelte, hogy en visszahivast kertem. Mondtam jo kapcsoljon. 15 perc varakozas utan letettem a telefont :)))) ha akarnak visszahivnak ha nem majd telefonalok en megint :))))).

Roviden, osszevissza kapcsolgatas es senki nem csinal semmit. Egy sima IP kamerat nem lehet telekomnal csatlakoztatnk, rohej, nevetseges :))))). Sose volt ilyen problemam. Jah, es az a sok varakozas :))))

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
21 perce, btz írta:

@Lacip

Írd meg az MT ügyfélazonosítód, hogy kéred a NAT megazüntetését a nat (KUKAC) telekom.hu emailcímre

Az lessz a legegyszerubb ha elkuldom nekik emailbe, eskuszom mar unom a sok telefonalast. Mar 5 napja naponta beszelek veluk :))))). Kuldjem el akkor az ip cimemet neked privatba vagy ????

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 perce, btz írta:

@Lacip

Felesleges írnod mert nem vagy NAT-olva. 

@btz

Huhhh, ez furcsa, mikor utoljara beszeltem veluk meg az voltam :)))))) es az illeto is mondta, hogy nem tudja megszuntetni es kapcsol egy informatikushoz akore 15 perc varakozas utan letettem a telefont.

Koszi az infot. Megprobalom majd ratenni a kamerat es ha megint megszunik a mukodese akkor majd hivom oket es ha azt mondjak hogy nem vagyok natolva akkor mas lessz a problema.

Nagyon szepen koszonom a segitseget.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Lacip

Magánhálózati probléma elhárítását senki nem vállalja ingyenesen, hacsak nincs egy hozzáértő barátod, esetleg én tudok segíteni, annyiban, hogy távolról Teamviewerrel átnéztem a beállításaid. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ertem en, hogy nem vallaljak de mas halozatnal ez alapbol mukodik, van ismerosom kulfoldon o javasolta az ip kamerat es ott nalla is gond nelkul mukodik. 

Kiprobalom a kamerat lassam mi a helyzet, ha nem megy akkor majd szolok, es a laptopot is eloveszem (jelenleg nem mukodik) es akkor ha raersz szolok es teamviewerezunk. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Lacip

Más hálózatnál is ugyanúgy működik mint a Telekom hálózatán. Hasonló beállítások szükségesek. Ha ezek a beállítások adottak, akkor egy nem NAT-olt hálózaton ugyanolyan gond nélkül kell mennie. Nekem 5 kamera megy gond nélkül jelenleg, úgy hogy még titkosított héjon is átmegy.

Remélem, hogy gyorsan találunk megoldást a te problémádra is. 1-2 órával előtte értesíts, ha készenálsz a Teamviewer kapcsolatra. Ha időm engedi én ezekben az órákban, mint most is, elérhető leszek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hat gondolom fugg a kameratol is, nekem hazi jellegre kell, vagyis csak figyelnj akarok valamit es egy 10000 ft kamera is elegendo. Mindegy a lenyeg, hogy most megint tesztelek majd ?. Ha mukodik megirom, ha nem akkor majd jelentkezen, iden nem biztosan de jovore mindenkepp, es joval elotte szolok es egyeztetunk.

Tovabbi kellemes unnepet ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...