Ugrás a tartalomhoz
  • 1

TVGO használata


Gica

Kérdés

Kérdésem az előző kérdéshez kapcsolódna. Nálunk most vezetik az optikai kábelt és Magenta 1-ben gondolkoznánk.  ( 1 mobil telefon, otthoni tv, net. ) A tv csatornákhoz szeretnénk HBO-is, így az előző válaszok alapján a HBO-GO-t bárhol tudjuk nézni, és nem csökkenti a T-kom mobiltelefonhoz tartozó mobilkeretet? Mi lesz a helyzet a TvGO-val? Mert az egyik oldalom azt írja a T-Kom:  "Korlátlan tévézést mobilon   TV GO-val díjmentesen, korlátlan belföldi adatforgalommal tévézhetsz mobilon is. Nézd az élő adást egy időben akár több eszközön, otthon és útközben."  Viszont ezt úgy értelmezem, hogy korlátlan belföldi adatforgalom mellett ingyenesen tudok tévézni bárhol. Vagyis a telefonon korlátlan net-et  feltételez,  vagyis a legnagyobb, és legdrágább net előfizetést a telefonon. Tehát alacsonyabb - 1-3-6GB-os net előfizetésnél a TVGO nem működik, vagyis adatforgalom függő a szolgáltatás. Esetleg rosszul értelmezem?  A másik problémám - nem teljesen ide illő, de remélem, itt is kapok választ - a beltéri egységgel kapcsolatos. A beltéri az optikai kábel jelét veszi. Én szeretném a TV csatornákat több tévén nézni. Természetesen ugyanazt a csatornát. A kérdésem az lenne, hogy a beltérinek milyen kimenetei vannak, amit tudok használni?  A beltéri mellett lesz a fő TV, gondolom HDMI csatlakozással)  de milyen kábelt tudok elvezetni a másik 2db tévéhez, amik 8-10 méterre vannak, tehát HDMI nem igazán jöhet szóba, mert ilyen távon nem működik. De nem tudom egyáltalán a beltérinek milyen lehetőségei lesznek? Még nem tudom a modellt sem, de nagy segítség volna, ha a tapasztalatok alapján segítenétek,  milyen kábelt vezessek a távoli tévékhez? Előre is köszönöm a választ.

 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Gica
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 0

Kedves ApaFia, elolvastam a hivatkozást.  Ott a digitális elosztót és az STB-ket köti össze az említett PLC eszköz, amit a konnektorba kell dugni (mindkét oldalon).  Jelenleg egy STB-ben gondolkodom (szeretném a költségeket nem az égbe vinni, és nem igazán van szükség többre.) Viszont több TV van, és az STB jelét szeretném a többi TV-hez elvinni. Tudom, minden TV-n csak azt azonos csatornát lehet nézni,.. Tehát az egyetlen STB jelét kellene megosztanom 3 TV között. Egyik TV közvetlen az STB mellett van, a másik kettó 8 és 12 méterre.  Ebben az esetben is működik a PLC? Vagyis egy PLC az beltérinél a konnektorban, (konnektor-PLC-STB)a többi 3 PLC a többi 3 TV konnektorában? (Nyilván egy fázison)  Valamint egyre kevésbé világos az IPTV eszköz kifejezés.  Sok segítséget kapok, csak felét sem értem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tisztelt Kalimera. Jelenleg egy beltéri van és több TV- re van a jele eloszta. A gond, hogy szolgáltatót váltunk, a parabola jel helyett optikai kábelre. Így a mostani helyzet megváltozik, mivel a parabola a beltéri közelében volt, nem volt szükség hosszú vezetékezésre. De most a beltériig a ház másik feléből kell a jelet elvinni.  A régi beltérinek több kimenete is  volt. A HDMI ment a beltéri feletti TV-be. A SCART kimenet elosztón és átalakítón keresztül koax jelként jutott el a többi TV-hez, de elég rossz minőségben. Talán a falban lévő koax sérült valahol, vagy valami zavarja a jelet, mert a az összes TV-n rossz a kép, kivéve a HDMI-s  TV-n.  A koax a falban van, nem tudom kihúzni, cserélni. Ujra szeretném vezetékezni a TV-ket, álmennyezeten keresztül ugyanilyen szisztmával Egy STB- hoz több TV- csatlakoztatni.  Nem tudom, a Tkom STB-je milyen kimenetekkel rendelkezik, hogyan kezdjem el a vezetékezést, mi lenne a legegyszerűbb, de jól működő rendszer.  Nem tudom, mit jelent a válaszában az IPTV eszköz?   Nincs szükségem DVR -es eszközre, sem mozi, sem videotéka szolgáltatásra. Nem tévézünk annyit.  Mit jelent, hogy egy előfizetéssel egyszerre 2 HD és 1SD adó nézhető? 

 

 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Gica
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves ApaFia, természetesen nem egyszerre megy a  tv ugyanazzal a csatornával. De sokat vagyok itthon és nem a nappaliban ülök egész nap. Ha a tetőtérben dolgozom, akkor jól jön, ha nem a csendet hallgatom hanem meg a tv. (A varrógépeket nem tudom leköltöztetni a nappaliba. Egyszerre csak egy tv megy, csak a lakás különböző helységeiben, attól függően, hol tartózkodom huzamosabb ideig.  Éppen ezért nem lenne szükség több STB-re, mert több tv-t különböző csatornákkal nem nézünk egyszerre.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.)  Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság.  (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.)  Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Gica

Ugyanaz az osztás, amit eddig használtál ezután is működhet a már ismert minőségben.

A HDMI kimenet (sokkal jobb minőség) osztása költséges, nagy valószínűséggel többe kerül, mint a plusz két IPTV egység (Set-Top-Box) 2-3 éves bérleti díja.

Azért vagyunk kicsit értetlenek mert mi már elfogadtuk az egy tévé egy Set-Top-Box elvet.

Ha valóban csak egyedül használod van némi logika az osztásban.
Mobiltelefonnal vagy táblagéppel még csatornát is válthatsz vagy ki/be kapcsolhatod az egyetlen IPTV egységet (Set-Top-Box) bárhonnan.

A pontos árat nem ismerem, és függ az igénybe vett szolgáltatások számától is.
Napi kb. 50-60-70 forintos plusz költséggel bárhol bármit nézhetnél.
Ráadásuk mindent a Telekom építene ki, ami ehhez szükséges.
A napi 60 forintos megtakarítást vesd össze a bármit bárhol lehetőséggel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Teherwagon, lehet itt márkát írni? Milyen boxot vegyek? Wi-fi most is van, de olyan gyenge, hogy nem lehet rajta tv-t nézni. Ezek szerint, ha bejön a tkom internet, (nyilván erősebb lesz, mint a mostani) arra ugyanúgy lesz wi-fi kapcsolva, (a tablet miatt,) tehát a box és wi-fi segítségével tudom interneten keresztül fogni a HBOGO-t. A TVGO is fogható?  A TVGO-i ugye mobilon keresztül applikáció segítségével stb. lehet fogni. A box is alkalmas erre?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 órája, Gica írta:

Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.)  Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság.  (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.)  Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.

3 órája, Gica írta:
3 órája, Gica írta:

 

 

Kedves Gica! Éves szinten: A két plusz box kb. 1600x12=19200 Ft, plusz áramdíj éves szinten kb. 7000 Ft. A HDMI jel elosztó, minimum két konverter, plusz a járulékos vezetékelési  költségek, amit a többiek megmondanak, mert ebben nincs tapasztalatom.  Úgy gondolom, alaphangon ennek mégis nagyobb a bekerülési költsége, plusz nyilván  a kép minősége a távolsággal romlik.  Persze SCART-os elosztás is létezik, ennek költsége jóval keveseb. Akkor össze lehet hasonlítani a kettőt

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tisztelt Kalimera, az a gond, hogy összeadogattuk a kiadásokat, és így is horribilis összeg jött ki.  Két mobilt kellene átvinni a tkom-hoz, mindkettő rosszabb feltételekkel, de magasabb havidíjjal. A tv csatorna amit választottunk csatornaszámra több, de ugyanannyival több a nézhetetlen csatorna, az ára viszont magasabb, mint a mostani szolgáltatónál, Az alapkínálatban viszont nincs semmi hasznos csatorna. A HBO drágább, mint a régi szolgáltatónál, a vezetékes telefon alapszolgáltatás is drágább, mint a rézkábeles régi alapcsomag.  Az inteernet az egyetlen ami nagyobb sebességű, mint a mostani, de az ára is 3x drágább, mint most. Szóval, igen, az a havi 2000ft sajnos számít.  Ha mindent átviszünk, és a mostanihoz közelítő szolgáltatást választunk egyedül a Magenta1 30%-os kedvezménye ami miatt talán megéri a váltás.  Viszont a 30% kedvezmény csak akkor él, ha minden területen a tkom van.  Ha csak az internetet rendeljük, (ami ténylegesen fontos lenne) vezetékezni akkor is kell.  Viszont ha később megszűnik a mostani rézkábeles  telefon, esetleg a parabolás TV drágul, esetleg a tkom olcsóbb lesz, és akkor döntenénk a többi területen való átlépésről,  akkor megint újra kellene fúrni-faragni a házon belül, és azt nem szeretném. Szóval most kellene minden területen átmenni a tkom-hoz, de felesleges dolgokat (több SZTB)  nem akarok. (a több TV-n azonos csatornát viszont igen.) Apropó, ha csak internetet szeretnénk akkor is behozzák az optikai kábelt oda ahova én kérem (a nappali közepére? Akkor is adnak digitális elosztót? Utólag is lehet STB-t kérni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves btz tehát az ethernet kábel alkalmas a HGW-ből a későbbi távolabbi STB-ok vezérléséhez? Ugyanakkor amíg nincs több STB (jelenleg nem is akarok többet) addig ugyanez az ethernet kábel alkalmas lenne az STB kimenő jelének továbbítására a többi tv-hez.  (Mivel a HGW és az STB ugyanott lesz, így a többi tv-hez menő ethernet kábellel mindkét egység elérhető.) Az STB HDMI-je megy a fő tv-hez, a scart vagy rca jelét kellene átalakítani, megosztani, és ez a jel menne az ethernetem a többi tv-hez.  Később igény szerint (ha szükség van több STB-re) ugyanez az ethernet kábel leválasztható az elosztóról, és csatlakoztatható az ugyanitt lévő HGW-re?   Megoldható?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Kalimera, nem egyedül vagyok, de szeretném elkerülni, hogy a gyerek a nappaliban bömböltesse a szuperhősöket, miközben én a Mézga családot nézném a konyhában.  Egy légtér, de nem igazán átlátható, így kell a két tv. Szóval felesleges vitaforrás. Nem viszek HDMI-t a többi tv-hez. Nincs szükségen extra szuper minőségre, csak tiszta nézhető képre. A mellék tv-k eleve kisképernyős tv-k. Az ethernet kábelnek csak ez a fenti képen látható vége van? ( A vezetékes telefonnak volt ilyen csatlakozésa)  Azért kell párban az átalakító, hogy a mellék tv-nél az ethernetet visszaalakítsa HDMI kivezetéssé? (Hiszen a tv-nek nincs ethernet típusú bemenete.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...