pozso123

VPN kapcsolat

Kérdés

Tegyük fel egy nyilvános wifin le vannak tiltva a 443 és a 1194 es portok amik az openvpn en való vpn csatlakozást tennék lehetővé. A kapcsolódás csak a szolgáltató előre konfigurált *.ovpn fájlokal lehetséges. Tehát ilyen esetben mivel a portok nem módosíthatóak a cliens oldalról ezért gondolom az alábbiak közül valamelyik protokol megengedi ezt amit a vpn szolgáltató is támogat a következők közül.

 

Illetve mindez kuka ha a szolgáltató kiköti hogy én mondjuk csak a 4500 as porton tudok kommunkiálni a vpn szerverrel? Ebben az esetben nem lehetséges az adott helyzetben a vpn kapcsolat felépítése? 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ha a nyilvános wifin le vannak tiltva a portok, ami a VPN szerverhez történő csatlakozáshoz szükségesek, akkor nem fogsz tudni kapcsolódni a VPN-edre. Ezért van az, hogy én a 80-as porton üzemeltetek VPN-t az SSH-t a 8080-ason, mert ezeket javarészt kiengedik a nyilvános wifik. ? .

Persze, ha okos tűzfalat használnak, ami nem port alapján szűr le, hanem felismer bárnilyen forgalmat, bármilyen porton, pl 80-as porton üzemeltetett OpenVPN-t, akkor sajnos nincs esélyed sem.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Felismerheti ez akár a vpn protocolok mindegyikét? 

 

az ssh t mire használod? 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: pozso123

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most