Ugrás a tartalomhoz
  • 0

HGW és router összekapcsolása


Waxillium

Kérdés

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Telekomnál fizetek elő vezetékes internetre (PPPoE csatlakozás) és telefonra ( TV-re nem) és hálózati elosztónak egy ZTE Home gateway Speedport entry 2i-m van. Ezzel csak az a baj, hogy a Wi-Fi nem olyan jól működik rajta, sokszor instabil kapcsolat, gyenge jelminőség. Ezért a napokban fogok vásárolni egy routert amit szeretnék hozzákötni ehhez a ZTE-hez, a nagyobb lefedettség és a stabilabb kapcsolat miatt.

Annyi lenne a kérdésem, hogy egyszerűen a routert ethernet kábellel összekötöm a ZTE-vel és működik is? Esetleg vannak beállítások amiket mindkét eszközön meg kell csinálnom?

Válaszokat előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

@Waxillium

Többféle módon is van lehetőség összekapcsolni.

Használhatod internet átjárónak a saját eszközöd is, illetve használhatod wifi hálózat kiterjesztésre, amellett, hogy az átjáró a szolgáltatói eszköz marad. 

Mindegyik konfigurációhoz más más beállítás szükséges.

Ha csak a wifit szeretnéd kiterjeszteni, ahhoz elég lenne egy wifi extender eszköz is, ott tényleg csak összedugod LAN-LAN porton és megy. Router esetén vannak bizonyos szolgáltatások, amik ha mindkét eszközön futnak, az problémához vezethet. Ilyen például a DHCP, amit ki kell kapcsolni a saját eszközön ebben az esetben. Illetve szükséges a LAN beállításokat is konfigurálni, ha nincs dedikált AP mód a routerben. Extender esetén már minden úgy van beállítva, hogy csak rá kelljen dugni és működjön, esetleg a wifihez történő kapcsolódási jelszót kell módosítani. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@Waxillium

Ha van dedikált AP mód, akkor ezt beállítod, majd összedugod az eszközöket. 

Ne kapcsold ki a DHCP-t a HGW-ben, mert akkor nem kapnak IP címet a saját eszközödre kapcsolódó  klienseszközök sem, mert AP módban a saját routered sem fog IP címet osztani. 

Ha az új eszköz wifijére sikeresen csatlakozol, akkor a HGW wifije kikapcsolható, ha nincs rá szükséged. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Ha csak azt szeretnéd, hogy a WiFi lefedettség jobb legyen a lakásodban, az extender egy jó választás. Réz hálózatra 2,4 GHz-es is jó, és pár ezer forintért már egész jó eszközöket lehet kapni. 

Nagyobb lakás esetében - valamint, ha a LAN portok is fontosak - meg egyértelműen a router győz. Számomra meg egy extender is elég volt, mivel csak pár helyiségre kellett lefedettség. Ha meg bővíteni szeretném a hálózat lefedettségét, ott a tartalék router. :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

A leendő routerben van Access Point mód.

Akkor ha az új routeren bekapcsolom az AP módot és összedugom a HGW-el, valamint még a HGW-ben kikapcsolom a vezeték nélküli kapcsolódást akkor elviekben működik is a Wi-Fi kapcsolat az új eszközön keresztül? Esetleg még a DHCP-t is ki kell kapcsolnom a HGW-en?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...