Válasz erre: IPTV IGMP Proxy

DonkaZoltan
DonkaZoltan által
Kicsit a cím megtévesztő, mert eredetileg IGMP Proxy alapon szerettem volna megoldani, de végül nem így lett! Az én hálózatomban szereplő hálózati eszközök listája:
- Sagemcom F@st 5655v2 (modem/router)
- Technicolor ISB2201(IPTV Box)
- HP SFF i5 (OPNsense/pfSense, OpenVPN, IPSEC VPN, Tűzfal, NAT, Traffic Shaping, SSH, IDS, DNS-over-TLS)
- 8 portos Gigabit switch
- DualBand AP A beállítás lépéseit leírom még egyszer: !!!Fontos, hogy mielőtt belekezdünk biztosan tudjuk az internet kapcsolathoz szükséges felhasználó nevet és jelszót, nem egyenlő a modembe való bejelentkezési adatokkal!!! 1. Sagecom-on belépni https://192.168.1.1 címen a modem alján található adatokkal vagy ha már megváltoztattuk a jelszót, akkor azzal.
Belépve a felületen bal oldalon a Configure DHCP,NTP,DynDNS-re kattintás, majd DHCP fül és DHCP kikapcsolása(ideiglenesen), alul alkalmaz gomb!
Visszalépés a kezdő oldalra, jobb oldalon Internet Connectivity-re kattintás. A felhasználó név alatt lévő jelszót direkt elírtam, majd a Connection Trigger-t manuálisra állítottam, így a Sagecom-nak esélye nincs internetet csinálni! Görgetés a lap aljára PPPoE Passthrough opciót aktiválni, így a mi saját eszközünk fog tudni internetet tárcsázni és adni! 2. Kössük össze a Sagecom LAN1 portját a saját eszközünk WAN portjával!
Most állítsuk be saját eszközünkbe az internet hozzáférést, WAN kapcsolatnál a PPPoE lehetőséget választva, majd írjuk be az adatokat username(xxxxx@t-online.hu)+password. Ellenőrizzük is le, hogy valóban létrejött a kapcsolat és működik az internet! Ezt megtehetjük úgy, hogy a saját eszközünkben a megfelelő menüpont alatt vagy saját eszközünk LAN1 portjára csatlakoztatunk egy laptopt/PC-t.
Ezen a ponton már a Sagecom-ot nem érjük el a webes felületén csak úgy, hogy ha a saját laptopunkat vagy PC-nket direktbe összekötjük a Sagecom LAN2 portján. (Egyszerre csak a Sagecom-ra vagy a saját router-ünkre legyünk rákötve!!!) 3. Kössük össze laptopunkat vagy PC-nket a Sagecom LAN2 portjával, mivel az 1. pontban a DHCP-t kikapcsoltuk nem fogunk kapni automatikusan IP címet, manuálisan kell azt beállítanunk(laptopon/PC-n) a vezérlőpult Hálózati és Megosztási központ alatt --> Adapterbeállítások módosítása. A hálózati kártyán jobb egér tulajdonságok, majd a TCP/IP protokoll 4-es verzióját kiválasztva --> tulajdonságok.
Válasszuk ki "A következő IP cím használata lehetőséget"
A Sagecom ugye a 192.168.1.1 címen volt elérhető 255.255.255.0-ás maszkkal, ami /24, így ilyen IP címet kell nekünk most beállítani!
pl.: IP 192.168.1.70
Maszk 255.255.255.0
Átjáró 192.168.1.1 (Sagecom IP címe)
DNS 192.168.1.1 Alkalmazzuk a beállítást! Most újra be tudunk lépni a https://192.168.1.1 admin jelszó párossal!
Menjünk vissza a DHCP beállítások menübe(fentebb említve) és kapcsoljuk vissza a DHCP-t, hogy a MediaBox is kapjon IP címet és menjen az IPTV is. Ezzel készen is lennénk, saját router-ünk biztosítja az internet elérést és működik az IPTV is!
Ne felejtsük el a laptopon/PC-n visszaállítani automatikusra az adapter beállításoknál az IP konfigurációt! Végezetül csatolok pár képet az én rendszeremről!
Remélem tudtam segíteni!