zozi46

KAONMEDIA CG3000 modem, wifi-n 600Mb, kábelen 100Mb

Kérdés

Sziasztok!

A problémám, hogy nemrég beüzemelték az 1000/25-ös netet és azt veszem észre, hogy majdnem minden eszköz 10/100Mb-en csatlakozik kébelen keresztül a modemhez (KAONMEDIA CG3000).

A net letöltési sebesség 5GHz-es WiFi-n akár 600 Mb is bír lenni, de a kábelen csatlakoztatott cuccok (laptop, PS4, Apple TV), mind 10/100 sebességgel hajlandók csak működni kábelen keresztül (!). Ezt a modemen lévő LAN visszajelző LED-ek is megerősítik, amik narancssárgán világítanak, míg gigabites csatlakozás esetén zöldnek kellene lennie.

Érdekes módon a Synology NAS esetén zölden világít (tehát az gigabitet használ), de ott sajnos nem tudok effektív sebességet mérni (nincs rajta speedtest app), nem tudom megmondani, mi a valós sebesség.

Direkt kábeles kapcsolatot használok, nincs a modem és az eszközök között semmilyen switch, hub, ilyesmi és a kábel problémát is igyekeztem kiküszöbölni, ua. a (CAT 5.E) kábelt használom mindhez.

A modem kezelői felületén nem találtam olyan beállítást, ami korlátozná a LAN sebességét, de gyanús, hogy valahogy felismeri a csatlakoztatott eszköz típusát és aszerint alkalmaz valamilyen sebesség limitet...

Előre is köszönöm a segítséget!

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

0 válasz erre a kérdésre

Még nincsenek válaszok erre a kérdésre

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most