Ugrás a tartalomhoz
  • 0

KAONMEDIA CG3000 modem, wifi-n 600Mb, kábelen 100Mb


zozi46

Kérdés

Sziasztok!

A problémám, hogy nemrég beüzemelték az 1000/25-ös netet és azt veszem észre, hogy majdnem minden eszköz 10/100Mb-en csatlakozik kébelen keresztül a modemhez (KAONMEDIA CG3000).

A net letöltési sebesség 5GHz-es WiFi-n akár 600 Mb is bír lenni, de a kábelen csatlakoztatott cuccok (laptop, PS4, Apple TV), mind 10/100 sebességgel hajlandók csak működni kábelen keresztül (!). Ezt a modemen lévő LAN visszajelző LED-ek is megerősítik, amik narancssárgán világítanak, míg gigabites csatlakozás esetén zöldnek kellene lennie.

Érdekes módon a Synology NAS esetén zölden világít (tehát az gigabitet használ), de ott sajnos nem tudok effektív sebességet mérni (nincs rajta speedtest app), nem tudom megmondani, mi a valós sebesség.

Direkt kábeles kapcsolatot használok, nincs a modem és az eszközök között semmilyen switch, hub, ilyesmi és a kábel problémát is igyekeztem kiküszöbölni, ua. a (CAT 5.E) kábelt használom mindhez.

A modem kezelői felületén nem találtam olyan beállítást, ami korlátozná a LAN sebességét, de gyanús, hogy valahogy felismeri a csatlakoztatott eszköz típusát és aszerint alkalmaz valamilyen sebesség limitet...

Előre is köszönöm a segítséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

0 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Még nincsenek válaszok erre a kérdésre

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...